perjantai 3. kesäkuuta 2011

Sählääjän silkkipaita

Usein kun lueskelen muotiblogeja, päädyn toteamaan että mukavalta näyttää, mutta ei ikinä tässä elämäntilanteessa. Kaksi pientä lasta, imetys sekä taipumus sähläämiseen sulkevat pois monta asuvalintaa. "Ei tuo päällä voisi istua hiekkalaatikolla!" "Miten tuo tarkenee?" "Onpas epäkäytännöllistä!"

Olen ihaillen katsellut blogeista kuvia soljuvista silkkipaidoista ja todennut, että minä ehtisin pitää silkkistä paitaa päällä vartin verran. Sen jälkeen paidassa olisi vauvan kuolaa tai jotakin kastiketta. Tahrat hyökkäävät puseroihini ihan puskasta. Tuon vartin jälkeen silkkipaita odottaisi pesulaan vientiä muutaman kuukauden ja sitten en enää uskaltaisi käyttää sitä, koska en haluaisi maksaa jatkuvasti pesulalaskuja.


Onneksi materiaaleissa voi huijata. Stockan kanta-asiakastarjouksesta löytynyt Filippa K:n paitapusero on vähän kuin silkkiä. Tai no, ei se kyllä ole. Se on jotakin hienoa puuvillaa jäljittelevää keinokuitua (tencel), mutta tuntuu pehmeän silkkiseltä. Minulle on tärkeintä, että sen voi pestä 30 asteessa ja omassa pesukoneessa. Tällä juhlapuserolla meinaan pärjätä tämän imetyksen juhlatilaisuudet. En enää jaksa istua ravintolan vessakopissa ihana mekko leuan alle nostettuna imettämässä. Sitäkin on tullut tehtyä.

Kakkosen hieman myöhässä pidettyihin nimijuhliin yhdistin paidan vanhaan keinonahkahameeseen ja balleriinoihin. Mieskin oli minusta ylpeä. Sain ostettua asun vartissa. Kävelimme Stockmannilla suoraan paitapuseron luo, jonka olin katsonut valmiiksi internetistä. Sillä aikaa kun kääpiö ihmetteli isänsä kanssa kala-altaan karppeja, minä hain kassiin balleriinat. Tässä elämäntilanteessa ostetaan sitä, mitä tulee ensimmäisenä eteen.

2 kommenttia:

 1. mulla oli sama mekko ongelma pari viikkoa sitten. Lopulta ostin sellaisen mekon, minkä kangas vähän joustaa, ja tissi on helppo kaivaa esiin. En nimittäin löytänyt mitään hyvän näköistä paitapuseroa hameen kanssa.

  Imetystoppien kanssa olen tehnyt niin, että käytän henkkamaukalta hamstrattuja perus toppeja, joiden olkahihnoja saa venytettyä. Niitä venyttämällä saa sen tissin kaivettua esiin, ilman että oma napa on paljaana.

  mutta sinuna muuten valittaisin niistä pellavahousuista. Aina voi laittaa sähköpostia, ja katsoa mitä ne vastaavat.

  VastaaPoista
 2. Mulla on myös niitä hm-toppeja, mutta minulla niiden kaula-aukot venyvät imetyskäytössä sellaisiksi lörpöiksi, joka ärsyttää vähän. En halunnut juhlamekon kaula-aukolle samaa kohtaloa. Alunperin metsästin ns. paitamekkoa, mutta en löytänyt tarpeeksi juhlavaa. On tämä imetys välillä hankalaa. :)

  Heitin housut suutuspäissäni nimijuhliin siivotessamme roskiin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt ne säästää reklamointia varten. Melkein voisin huvikseni kysäistä, onko se ihan ok Zaralaisten mielestä että housut hajoaa noin nopeasti. Eikä nyt ollut kyse siitä, että mun takapuoli olisi jotenkin liian iso. :)

  VastaaPoista