maanantai 13. kesäkuuta 2011

Munamiehesikä

Jokin aika sitten kävimme ostamassa Huutonetistä löytämäni tuolit helsinkiläiseltä pientaloalueelta. Sunnuntaisena iltapäivänä pienessä rivitaloasunnossa luukutettiin Munamiehen tuoretta levyä jo kuulemma kolmatta päivää. "Tämä Munamies alkaa tulla jo korvista ulos." totesi perheen äiti väsyneenä. "Teillä ei taideta olla vielä Munamiesiässä.", äiti jatkoi. "Ei, onneksi" totesin helpottuneena.

Kesälomasuunnitelmia tehdessämme olemme pohtineet paljon, missä iässä kääpiö oikein on. Onko hän jo Muumimaailmaiässä? Olen vakaasti sitä mieltä, että lasta on turha kuskata paikkoihin, joista hän ei oikein vielä ymmärrä. Toisaalta lapsi on jo siinä iässä, että tylsistyy nopeasti pelkkään puistopiknikillä pötköttelyyn.

Viime kesänä kävimme Ähtärin eläinpuistossa. Kääpiö oli 1,5-vuotias ja kovin kiinnostunut eläimistä. Me seisoimme koko perheen voimin karhuaitauksen reunalla ja osoittelimme kääpiölle kalliolle syömään tulleita karhuja. Kääpiö osoitteli haltioissaan lihapaloja kärkkymään tulleita lokkeja. Ja sen jälkeen sorsa-aitauksen sorsia.

Tämän vuoksi emme halua tänä kesänä todeta, että lapsi pelkääkin kuollakseen Muumimaailmaan päästyään halihaluista Muumipappaa ja haluaa saman tien poistua kahden kympin ranneke ranteessaan autoon istumaan. Tai ostaa kääpiölle Särkänniemen ranneketta vain todetaksemme, että lapsi haluaa mennä keinumaan.

Toistaiseksi olemme päätyneet Särkänniemen Delfinaarioon. Muumimaailma epäilyttää vielä. Onko teillä hyviä vinkkejä 2,5-vuotiaan kesänviettoon?

6 kommenttia:

 1. Meillä muistaakseni pari kesää sitten hauskinta oli pihakukkien kastelu kastelukannulla. :) Ei ollut sitä voittanutta puuhaa. Taisimme käydä lisäksi Korkeasaaressa eläimiä katsomassa ja tietysti melkein joka päivä uimarannalla rantavedessä kakkuja pykäämässä. Tänä kesänä poika on jo neljä ja puoli vuotias, mutta aika samat puuhat ovat edelleen pop. :)

  VastaaPoista
 2. Sepä se. Nuo yksinkertaisimmat jutut ovat lasten mielestä yleensä niitä parhaita. Ei tarvita hienoja sirkushuveja. Meillä lomaan kuuluu muutama viikko mökkeilyä, joten siellä varmaan tulee niitä kakkuja ja pulikointia tehtyä.

  Tehdään lomalla myös pieni kaupunkilomailu ja silloin ajateltiin jotakin erityisempää ohjelmaa keksiä. Tuntuu siltä, että eläinten katselu voisi olla melko turvallinen valinta kaiken ikäisille.

  VastaaPoista
 3. Minun 2-v oli yllättäen innoissan pienestä huvipuistosta. Siellä me ajeltiin kolme kertaa rekkajunalla ja huudettiin "piipaapiipaapiipaa". MINÄ haluaisin muumimaahan, mutta tiedän, että hahmot ovat livenä liian raju juttu nappulalle.
  Ja kiva blogi muuten!

  VastaaPoista
 4. Meidän 2-vuotias on melko reipas tapaus, mutta eipä noista lasten reaktioista koskaan tiedä etukäteen. Onnistuvat aina yllättämään.

  Minä itse koen jotenkin hermostuttavana asiana nuo ihmiset muumipuvuissa. En oikein osaa suhtautua heihin. Varmaan se olen sitten minä, jonka täytyy jäädä autoon istumaan. :D

  ja kiva on sunkin blogi!

  VastaaPoista
 5. Varmaan riippuu ihan lapsesta? Meillä kiinnostavia ovat kaikki sellaiset tekemiset, joissa pääsee juoksentelemaan, kiipeilemään tms. Eläintarhat ja puistopiknikitkin ovat POP, jos siellä on lupa viilettää.

  Myös pienet huvipuistot ja erilaiset konsertit jaksavat viihdyttää, samoin lyhyehköt lastenteatterit.

  Ihan hyvin menisin Muumimaahan ja Särkänniemeen tämän kesän lopulla kolme täyttävän kanssa.

  VastaaPoista
 6. Lapset ovat tosi erilaisia ja tuntuu, että omallakin lapsella riippuu vähän päivästä, millaiseen hommaan lähtee mielellään mukaan. Se kai tässä vähän suunnitelmia vaikeuttaakin.

  Siellä Muumimaailmassa on kai joku teatterikin, joten siellä voisi sitäkin kokeilla. Teatteri onkin jo korkeakulttuuria! :)

  VastaaPoista