perjantai 7. lokakuuta 2011

Parisuhdepeti

"Hän on todella omituinen vauva." toteaa kääpiö usein sisarestaan. Viime viikon kokemusten perusteella alan olla esikoiseni kanssa samaa mieltä. Kakkonen on yllättäjä. Hän todella osaa yllättää. Minulla on sellainen olo, että minua on huijattu.

Me pidimme unikoulun. Kai. Minun aikaisempien unikoulukokemusteni perusteella siihen kuuluu järjetöntä huutoa, tuskan hikeä sekä epäilys siitä, että naapurit soittavat poliisit hakemaan lapsenrääkkääjän putkaan. Ja sitten lopuksi helpottaa.

Tällä kertaa unikoulu meni niin, että kakkonen siirtyi nukkumaan parisängystämme pinnasänkyyn. Ja sitten se nukkui siellä pinnasängyssä. Ensimmäisenä yönä taisi itkeä nukahtaessa puolisen tuntia ja yöllä vartin verran. Ja siinä ne itkut sitten olivat. Siellä se iltaisin sählää sängyssä yksinään ja asettuu sitten aloilleen. Joskus täytyy makoilla seurana viereisessä sängyssä. Pari kertaa yössä tutti suuhun. Lopetti yösyönnit huudoitta ja nukkuu välillä jopa seitsemään. Koulu on nyt kai ohi.


Lapsiperheiden nukkumisjärjestelyt ovat hyvin hyvin kirjavia. Me olemme nyt päässeet järjestelyyn, joka on minun mielestäni luonnollinen. Ei varmaan luonnollinen sillä tavalla, jolla ihmislaji on puista laskeuduttuaan toiminut, mutta sellaisella länsimaisella ja minun mielestäni tavallisella tavalla luonnollinen. Me nukumme kaikki omissa sängyissämme. Meillä on parisuhdepeti! Jee!

6 kommenttia:

 1. Jee jee jee!

  Mielestäni jokaisessa perheessä saa nukkua siten miten haluttaa. Mutta jos vaan valittaa ja valittaa eikä tee asialle mitään, niin se on sitten toinen asia. Teidän unikoulu on siis ollut ihan mahtava juttu. Loistavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa :))) ! Kääpiön kommentti on aivan loistokas :D.

  VastaaPoista
 3. verski: Olin niin iloinen kun vältyin siltä "onkohan sillä nyt kuitenkin nälkä" pähkäilyltä kun tämä menikin niin sujuvasti. Hyvä vauva meillä.

  bleue: Näin on. Tämän hetkinen kommenttisuosikki vauvasta on kuitenkin "Se on vähän niin kuin koira", joka kuultiin muutama päivä sitten. Oli pakko todeta, että on kyllä kieltämättä paljon yhtäläisyyksiä. :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut todella, pääsittepä vähällä!

  VastaaPoista
 5. Kiittikiitti! Vielä kun saadaan siirrettyä tuo vauva tuosta parisängyn vierestä omaan makuuhuoneeseen, niin ei tarvitse turhaan havahtua sen yöllisiin sähellyksiin.

  VastaaPoista