lauantai 28. tammikuuta 2012

Samaa rataa

Minulle ei ole tapahtunut viime aikoina juuri mitään. Ei siis ole ollut kamalasti kirjoitettavaa -ei ainakaan mitään kovin mielenkiintoista. Aiheita saa ehdottaa, jos jotakuta huvittaa.

Hiljattain havahduin jälleen kerran siihen tosiasiaan, että kirjoitan tänne blogiin samoista jutuista vuodesta toiseen. Kesäisin valitan matkailun vaikeudesta lasten kanssa. Syksyisin pohdin sadevaatetusasioita.


Jotakin muutosta kuitenkin tapahtuu. Viime vuonna näihin aikoihin tuskailin viimeisiä raskausviikkoja. Nyt vuotta myöhemmin pohdin, miten vauvat onnistuvat aina hävittämään sukkansa ja miksi he haluavat heilutella ruokalusikkaansa ilmassa, ennen kuin he laittavat sen suuhun. Ikuisuuskysymyksiä.

Jotkin asiat pysyvät kuitenkin ennallaan. Tammikuun lopussa syödään blinejä -ihan niinkuin viime vuonnakin. Tänä vuonna ruokarauhaa häiritsi melkein 1-vuotias ruokailija. Edellä mainittujen ikuisuuskysymysten lisäksi haluaisin myös tietää, mikä ruokailevassa aikuisessa ärsyttää vauvaa. He tuntuvat haluavan syliin sillä samalla hetkellä, kun ruokalautanen asetetaan (minun eteeni) pöydälle. Mikäköhän siinäkin on?

11 kommenttia:

 1. Mua kiinnostaisi kuulla, miten esikoisen kerhoilu on arkeen vaikuttanut. Mä en saanut esikoista kaupungin kerhoon, koska tänä vuonna yhtään alle 3-vuotiasta ei otettu. Nyt olen palaamassa töihin. En tiedä, olisinko jaksanut kotiarkea paremmin jos olisin saanut hieman hengähtää.

  VastaaPoista
 2. Joo, on se kyllä helpottanut. Palaan vielä aiheeseen.

  VastaaPoista
 3. jaahas taas pääsen hitaasti kommentoimaan. kiva olisi kuulla esikoisen hämäystaktiikoista. mitä hyviä keinoja on, jotta saa EDES hetken rauhaa kun kuopus nukkuisi päikkäreitä...siis tyyliin onko jotain antero vipusmaisia viihdytysideoita? alkaa omat ideat olemaan loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mulla ei ole ratkaisua. Paisi tv. Se on paras.

   Poista
  2. :D onneksi tuo 3v on taantunut nyt teletapit toimii molemmille;) ootko muuten kirjoittanut lasten harrastuksista? mietin olenko ihan normaali kun ekan kanssa käytiin muskarissa, jumpassa, vauvauinnissa, kerhossa jne. tokan kanssa maataan kotona tai käydään puistossa. olisi kiva kuulla miten porukat jaksaa pyörittää harrastusrumbaa 3vuotialle (satubalettia, luistelua, jumpaa, uintia, muskaria jne).

   Poista
  3. ja just tajusin kuulostavani Suosikin Bees & Honey palstalle kirjoittavalta: "olenko ihan normaali..." sori.

   Poista
  4. Tästä mä oon kirjoittanut! http://pihallakotona.blogspot.com/2011/09/toisen-paras.html

   Eli ihan yhdessä ollaan epänormaaleja. :D

   Poista
 4. Olet kertonut, että teidän lapset heräävät aikaisin. Minua kiinnostaisi, mitä te lasten kanssa teette aamuisin, varsinkin sydäntalvella kun valoisaa alkaa olla vasta puoli 10 maissa. Meidän poikakin on aikainen lintu ja aamut meinaa mennä tv-maratoneiksi, josta poden huonoa omatuntoa.

  t. L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voisin joskus kirjoittaa. Mutta älä pode huonoa omatuntoa. Ei lapsi mene pilalle pikkukakkosta katsomalla. Ne aamut olisivat ihan kamalia ilman telkkaria.

   Poista
 5. Meillä on 1,5 vuotias ja toinen lapsi toiveissa. En osaa päättää millainen ikäero olisi optimaalinen noin lasten kannalta. Näkemyksiä? Tai ehkä oletkin jo kirjoitellut tästä aiheesta? Tietty voi olla ettei tällaista ensinkään voi suunnitella, mutta kun eka meni just "suunnitelmien mukaan"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistaakseni ole kirjoittanut. Mä olen myös suunnitelmallinen ihminen. Palaan siis asiaan.

   Poista