tiistai 24. tammikuuta 2012

Pyörät pyörivät

Olen rataskriisissä. Nitro Cityt eivät toimi lumessa enkä jaksa kuskata 3-vuotiasta Explorereissa yhdessä vauvan kanssa. 3-vuotiaan täytyy minun mielestäni kävellä jo suurimmaksi osaksi omilla jaloillaan. Explorereihin ei saa seisomalautaa hätävaraksi. Täytyy saada uudet rattaat.

Rattaissa täytyy olla neljä tukevaa pyörää -ei niitä pikkuisia etupyöriä. Niiden täytyy olla kevyet ja mahtua pieneen tilaan. Selkänoja täytyy saada alas ja jonkin verran tavaraa kyytiin.


Brion Raceissa on liian pieni kuomu ja ei ehkä paras selkänojan säätömahdollisuus. Ne ovat varmaan aika samanlaiset kuin Emmaljungan Scooterit, paitsi Scootereissa on parempi kuomu.

Sitten on vielä Teutonian Timmyt, jotka vaikuttavat ehkä parhaimmilta. Selkänojan saa täysin alas ja ne menevät pieneen tilaan, mutta selkänoja on ilmeisesti todella matala ja pää osuu jo aika pienellä lapsella kuomuun. Erityismaininnan Timmyt saavat siksi, että ne saavat minut muistelemaan Southparkin Timmy Burchia. Timmy on erityinen.

Kauhean vaikeaa. Olisivatko ne Timmyt kuitenkin parhaat vai olisiko Scootereiden selkänojan laskumahdollisuus sittenkin riittävä 1-vuotiaan mahdollisiin päiväuniin? Onko kenelläkään kokemuksia joistakin edellä mainituista kärryistä? Auttakaa!

32 kommenttia:

 1. hmm. uudet racet menee paremmin makuulle kun scooterit, uuden mallin etu :) niihin voisi kuulemma kantokopan kera laittaa vauvan.. miten niin p&t ei saa lautaa? lautojakin on erilaisilla kiinnitysmenetelmillä. meillä on ollut 1 päivä (asutaan keskisuomessa) kun ei ole päästy nitroilla mihinkään. tosin me kuljetaan auratuilla teillä :P ajattelin tsempata itseäni että jos huonoja tyhmiä päiviä on vaikka 30, siis 335 päivää ne on loistavat <3
  miksei vauva voi olla explorereissa yksinään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se makuulle saaminen olisi kyllä hyvä. Ainakaan p&t:llä ei ole omaa lautaa, joten sen perusteella ajattelin. Siinä pyörien välisen poikkipuun vieressä menee jarrun poikkipuu myös, joten arvelin, että siihen ei oikein saisi mitään kiinni. Kertokaa, jos tiedätte, että mikä lauta siihen sopisi. Ainakaan Nitro Cityjen lauta ei mene.

   Täällä päin jalkakäytäviä on aurattu tosi huonosti, joten aika muhkuraisessa maastossa joutuu työntelemään. Meillä olisi viimeisen viikon saanut vetää vaunuja joka päivä perässä. Ja kyllä vauva voi olla explorereissa yksin, mutta jos on yhtään pitempi reissu, karjuu esikoinen taukoamatta, että ei jaksa enää kävellä. Ja minä en jaksa tai halua lumihangessa rykiä eteenpäin kaksi lasta istumassa kyydissä. Tuntuu, että kun toinen seisoo laudalla, on kevyempi työntää.

   Mä haluaisin, että olisi olemassa yhdet täydelliset kärryt, jotka sopisi jokaiseen päivään. Se olisi mahtavaa.

   Poista
 2. Meillä menossa jo Timmyt jo toisessa "polvessa" ja ainakin meidän pidempikasvuinen jälkeläinen ja tappijalkaisempi jälkeläinen on niissä mahtunut nukkumaan ja tuo pienenpi mahtuu kyllä edelleen (se kaksWee).

  Enpä oikein parempia hinta-laatusuhdetta ole löytänyt.

  PISTEET Timmylle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuuko niissä hyvin istumaankin tuollainen vaikka yli 80 senttinen? Hyviltä ne kyllä muuten vaikuttavat.

   Poista
  2. Meillä nuo on olleet ainokaiset kärryt. Molemmat ovat siis jo vauvoina joutuneet "kärvistelemään" noissa. Käännettiin vaan kuomu ja sujautettiin pehmytkoppa sinne sisään.

   Viimeksi tuossa syksyllä ennen toppavaatteita taisin survoa esikoisenkin (12/08) tuonne rattaisiin, ja kohtuullisen hyvin mahtui ja hän on siis nyt jo yli 100cm.

   Meidän valita on nimenomaan tuo lumessa kulkeminen, sillä meidän hurtat oli vietävä "aktiivisena vaunuaikana" ulos oli lunta tai ei ;) Joten niiden vaukautusjärjestelmäkin on kahden koirankanssa hyväksi havaittu.

   Ja jos seisomalaudankin haluaa niin sekin onnistuu;) testattu on myös metsäreiteillä;)

   Poista
  3. No kyllähän Timmyihin sitten mahtuu! Mun kaverilla on tosi kookas 1,5-vuotias ja se sanoi, että pää ottaa kuomuun helposti, mutta täytyy kyllä varmaan testata esikoisella, että miten meidän kokoiset lapset mahtuu. Kyllä valinta alkaa kääntyä Timmyihin!

   Poista
 3. Meillä Timmyt ostettiin ainoiksi kärryiksi nyt 1 v 4 kk muksulle (nyt pitkälti yli 80 cm jeppe) ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Näillä aiotaan mennä ratasikä loppuun. Meillä matkustetaan hyvin paljon kuomu alhaalla, koska sillon näkee niin paljon paremmin ympärille. Mutta kuomu ylhäälläkin mahtuu istumaan, eikä pää hakkaa kattoon.

  Pehmeän kantokopan kanssa olivat aika ahtaat sillon ihan pikkuvauva-aikana (iso vauva), mutta silloin napero nukkui päiväunet pääsääntöisesti parvekevaunuissa (vanhat reuhkat). Nyt taaperon kanssa ihan huippukärryt. Menee suht pieneen tilaan, melko kevyet ja kulkee lumessakin mukavasti. Tavarakorin pienuudesta ehkä ainut pienenpieni miinus :) Seisomalauta-asiasta en osaa sanoa juuta enkä jaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi myös ajatus, että nämä olisivat viimeiset kärryt. Lumikelpoisuus olisi siis tärkeä juttu, kun ajateltiin myydä muut pois uusien alta. Varmaan joku verkkopussi täytyisi sitten hankkia, jos tavaratila on pieni. Seisomalaudan Timmyihin kyllä saa kiinni.

   Poista
 4. Meillä kanssa Timmyt ja olen tosi tyytyväinen. 1v2kk kookas poika (päälle 80cm) mahtuu hyvin istumaan ja päikkäreille ja tulee mahtumaan mun mielestä vielä pitkään. Ihan hyvin rullaa hangessa, on kevyet, menee pieneen tilaan ja helpot pistää kokoon. Menee tosiaan ihan makuuasentoon, vaikka loppujenlopuksi päikkärit on meillä nukuttu hiukan koholla.

  Toivon kanssa että saa sisarlauda, mutta en ole vielä selvittänyt onnistuuko

  Ai niin, ja kiitos oikein mukavasta blogista! Olen liittynyt säännöllisten lukijoitten joukkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timmyt saavat kannatusta! Ainakin Lastenturvan verkkokaupassa seisomalautoja näyttäisi Timmyihin olevan. Ja tervetuloa mukaan!

   Poista
 5. Me ostettiin tuossa ennen joulua Brio Racet. Ovat paljon kevyemmät työntää kuin Teutonian yhdistelmävaunut, joita tuohon asti puskettiin. Meidän lapsi ei enää oikeastaan ikinä nuku rattaissa, mutta selkänoja menee mun mielestä kyllä niin alas ettei satunnaiset unet noissa olisi haitaksi.

  Tykkään erityisesti kapeudesta, työntöaisan säädöstä (mulla ja miehellä about 30cm pituuseroa) ja tavarakorista, joka on paljon kätevämpi kuin meidän vanhoissa vaunuissa - vetää siis helposti ostoskassin sisäänsä, ja on helposti käden ulottuvilla. Ja ovathan nuo aika nätitkin vielä.

  Mitä tarkoittaa liian pieni kuomu? Että se ei mene tarpeeksi silmien eteen? En osaa kommentoida, kun ei pahemmin häikäise, ja tykkään pitää kuomua muutenkin ylhäällä että säilyy jonkinlainen näköyhteys. Noissa saa kuomua kyllä nostettua ylöspäin, veikkaisin että aika pitkä tyyppikin mahtuu kyytiin. Ainoa miinus tulee ehkä valjaista, ne voisivat olla vähän paremmin muotoillut.

  Mekin myytiin vaunut ja matkarattaat pois, näillä meinataan pärjätä loppuun asti. Kulkevat lumessakin hyvin, mutta viime aikoina ollaan käyty kaupassa paljon myös pulkan kanssa.. Mites teillä toimisi Stiga? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapeus on kyllä aina plussaa ja aisan säätö myös.

   Liian pieni kuomu tarkoittaa sitä, että kuomua ei saa vedettyä lapsen naaman eteen. Kesällä aurinko paistaa usein lapsen naamaan aika alhaaltakin ja aina ei ole aurinkolaseja mukana. Kun kuomu on tarpeeksi iso, ei tarvitse kikkailla naamaa varjoon. Muuten ei mekään juuri kuomua käytetä.

   Stigakin meillä on, mutta tuo nuorempi ei oikein muista pitää kiinni ja heittäytyy hankeen todella usein. Esikoista en pysty vetämään samaan aikaan, kun työntelen nuorempaa kärryissä. Se on vaikeeta. Mä voisin ehkä teipata jeesusteipillä ton vauvan siihen stigaan. Se vois toimia :D

   Poista
 6. No vihdoin pääsen kommentoimaan! Ollut hiukan haasteita selainten kanssa vaikka insinööri olenkin. Meillä Brio Racet samaa mieltä kuin ylläolevat kommentit eli hyvät ovat. Ainoa miinus on niiden kiikkeryys. Siis jos aisalla hoitolaukku (ok, myönnän painaa paljon) ja nostan lapsen pois kyydistä ensin niin rattaat kaatuu taakse.Tai jos lapsi saa kilarin rattaissa ja koittaa nousta seisomaan niin silloinkin voi kaatua. Yllättävää kyllä matkarattaisamme (inglesina zippyt) tätä ongelmaa ei ole.
  Seisomalaudan soveltuvuuden omiin vaunuihin pääsee katsomaan tästä: http://www.buggyboard.info/list.php
  Äkkiseltään menisi myös P&T vaunuhin.
  Noihin kuomuihin saa jatko-osia esim. meillä sellainen aurinkolippa lisänä jos vaikka UV-säteilyä joskus halutaan välttää. Nyt vedän meidän 3v pulkassa ja pakotan kävelemään tien ylitykset. Ei pysty seisomalaudalla työntämään tuolla sohjossa.

  VastaaPoista
 7. Ja nyt huomasin kommenttisi Stigan vedon haasteesta. Meillä pulkan veto onnistuu siten, että pulkkanarun päässä on muovikahva josta saa hyvin kiinni yhtäaikaa kuin aisasta (eli sama käsi aisan ja kahvan läpi). En tosin mitään lenkkiä tuolla kombolla tekisi, kunhan puistoon päästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tässä kommentoinnissa tökkii. Ja mä en ole edes insinööri!

   Toi kiikkeryys on kyllä huono. Meillä käy matkarattaissa juuri tuo keikahtaminen ja se ärsyttää joka kerta, koska unohdan aina ottaa kassin pois. Kuomun lisäosa on hyvä tieto, sitä en huomannutkaan.

   Kiitos tosta lautalinkistä! Sen mukaan soveltuvuus laudalle explorereihin on aika huono, joten en tiedä, viitsiikö sitä vaihtoehtoa käyttää. Täytyy huomenna testailla pulkan kanssa, jos se onnistuisi paremmin.

   Poista
 8. meillä on pikkupyöräset tuplat ja 4½v ;) mutta on parit sopimukset. ylämäessä en työnnä ikinä. enkä työnnä myöskään jos rattaat ei muutenkaan kulje. jos on aurattua, kauppa, ostoskeskus tms niin sitten saa tulla kyytiin. tuplat on käytössä jos ollaan väsyneen porukan kera liikkeellä, tai kammo uhmapäivä tai jotain. noin 3v saakka oon kyllä patistellut kävelemään aina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee aina riitaa esikoisen kanssa, jos otan sen hetkeksi kyytiin. Pitää moneen kertaan muistuttaa, että kohta joudut pois rattaista ja silti se vaan rähjää, kun joutuu itse kävelemään. Ei vaan suostu tajuamaan, että on vähän paska keli työnnellä ja että ikää on jo sen verran, että täytyisi vähän itsekin mennä.

   Mua kammottaa katsoa niitä esikoululaisia, joita kärrätään tuolla kaupungilla rattaissa tutti suussa. Tuntuu jotenkin ihan älyttömältä työnnellä isoa lasta ympäriinsä. Vaikka välillä täytyy kyllä itsekin vetää helpomman kautta ja ottaa 3-vuotiaskin kyytiin.

   Poista
 9. Hei Timmyjen omistajat: pitkääkö kuomu ja istuinosa irrottaa kasaan laittaessa? Itse kanssa pohdin matka/kuomurattaiden ostamista, kun en jaksa ainaa purkaa yhdistelmiä osiin, että saisi autoon mahtumaan.
  -Epu

  VastaaPoista
 10. Timmyistä ei tartte irrotella mitään. Työntöaisa vaan vapautetaan ja "heitetään" eteen, simppeliä. Itse haaveilen vielä matkarattaista Timmyjen oheen kesäksi, kun Timmytkin tuntuvat välillä vievän puoli takakonttia. Näin kesäreissuun lähdettäessä voitaisiin pakata vielä enemmän mukaan kaikkea turhaa ja epäoleellista :)

  VastaaPoista
 11. Meillä tuli Emmaljungan Scooterit käyttöön heti kun poika osasi istua itse tukevasti. Ihan ok kuomurattaat, tosin eipä ole vastaavista kokemusta.
  Kuomu on mielestäni tarpeeksi iso eikä vielä isolla lähes 2vllä ota päälaki vastaan. Mulla on huono tapa heittää vesipullo, joskus isojakin limupulloja tai maitotölkkejä ja nyt talvella hanskoja pipoja jne kauppaan mentäessä siihen kuomun päälle/väliin, jonka seurauksena meillä kuomusta katkesi tukirauta ja lysähti rikki, mutta se meni takuuseen. Oma vikahan tuo oli täysin.
  Alakori on aika huono eikä sen pohja kestä juurikaan painoa kun vääntyy ja rupeaa laahaamaan maata. Itse laitoin ohuen muovilevyn tilalle pohjaksi ohuen vanerin ni johan pystyy roudaamaan kuinka painavia kauppakasseja tahansa.
  Oon myös nähnyt ihmisillä scootereissa seisomalautojakin. En tosin tiedä onko se sallittua. Työntöaisassa ei ainakaan saa hoitolaukkua roikottaa tai vaunut kippaa. Myös esimerkiksi jos lapsi on makuuasennossa kärryissä bussissa ja tulee tiukka mutka niin rattaat kippaavat tosi herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo ajattelin, ettei kellään ole scootereita. Mä kyllä usein roikotan kassia aisalla, joten se olisi hyvä, jos ei herkästi kippaisi. Pitää varmaan mennä kauppaan vertailemaan.

   Poista
 12. Lascalin lautalla portaissa kiinni kaverilla suosittelen vierailua isossa lastentarvikekaupassa selvittelemässä lautoja ;) kiinnityksiä on montaa sorttia.
  Meillä kippaa vaunut.. Ehkä ongelma on liian iso hoitolaukku :) siis kun kyytiläisen tappaa pois. Ja pulkasta, itse sidoin aikanaan kiinni narun rattaisiin. Ja meillä aerosolien sisaren istun otetaan tuplista irti jos tiedän ettei sillä reissulla tarvita. Muuten tulee RIITA. näin kännykällä kommentoituna nopsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en haluaisi lähteä tohon pulkan vetoon rattaiden kanssa. Mun mielestä 3-vuotias voi jo kävellä itse tai huutaa ja kävellä itse. Tällä hetkellä lähinnä tuota jälkimmäistä. Olen päätynyt siihen, että ihminen on pohjimmiltaan hyvin laiska. Jos on mahdollisuus päästä kärryihin istumaan, se mahdollisuus todellakin käytetään.

   Kun kyytiläisen tappaa pois. :D

   Poista
 13. Haha mitä virheitä xD taidan kirjoittaa uusiksi kotona..

  VastaaPoista
 14. Meillä on noi Brion Racet. Meidän pätkä nukkuu joka päivää niissä kahden-kolmen tunnin päikkärit, eikä oo valitellut huonoa ergonomiaa. Näissä nykyisissä menee tosiaan selkänoja ihan alas asti.

  Epäilyttävää Race-mallissa on lähinnä Onian kehuma kapeus. Meidän kääpiö tulee vanhempiinsa ja on harteikas, ja kyllä mua hintsusti mietityttää, että niinköhän ens talvena vielä haalari päällä 2-vuotias noissa matkustaa. Ei ainakaan tossa lämpöpussissa mitenkään. Muuten oon kyllä tosi tyytyväinen hintaansa nähden laadukkaisiin kärtseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapeiden kärryjen ongelma on varmaankin juuri tuo ahtaus. Mä kyllä haluaisin, että se lapsi mahtuisi lämpöpussissakin kyytiin, joten Racet on varmaan liian kapoiset meille. Taitaa Timmy voittaa tämän skaban.

   Poista
  2. pakko kommentoida vielä, meillä 3v matkustaa raceissa tyytyväisenä haalarissa ja muhkeassa lämpöpussissa. mahtuu hyvin jopa makaan, koska yllättäen on menossa vauva vaihe ja ei suostu matkustamaan niissä kuin makuuasennossa, makuupussissa, kuomu päällä. pituutta skidillä n. 97 cm.

   Poista
  3. Tämä oli hyvä!:D Meillä edes vauva ei suostu makaamaan tai nukkumaan liikkuvissa vaunuissa, kun pitää nähdä maisemia. Kyllä ne Racet sitten on ihan tilavat. Ja meillä on ruipelot lapset.

   Poista
  4. Meilläkin on ruipelo, ja ainakin nyt tuo 1,5-vuotias mahtuu haalarissa ja lämpöpussissa (tai no, ikinä ei ole tuollaista yhdistelmää kokeiltu, sinnehän paistuisi, mutta toppatakki+lämpöpussi kyllä) ihan hyvin. Poika tuntuu muutenkin kasvavan vain pituussuunnassa, joten veikkaisin mahtuvan noihin niin kauan kuin rattaita tarvitaan.. Musta vaan on työlästä laittaa lämpöpussi rattaisiin silloin kun ei ole haalaria ja taas ottaa se pois, joten yleensä on aina pelkkä haalari ja kovalla pakkasella joku viltti pyllyn alla. Päikkäreillä varmaan sitten tarviskin olla kunnon muhkeat pussukat.

   Miinusta tosiaan annan Raceille vaan niistä valjaista - tai sitten meidän muksu on väärän mallinen. Kannattaa ehkä testata sitä kaupassa, samoin kuin hoitolaukun kippausjuttua. Yllättävänä plussana on se, että lapsi vastustaa rattaisiin istuttamista paljon vähemmän nyt! Joskus päästään jopa ilman huutoa ulos :D

   Mä en rattaita valitessa edes miettinyt niitä Timmyjä juurikin sen hinnan takia, Racet pelittää ainakin meidän käytössä (kapungissa, paljon bussilla, suht lyhyitä matkoja, kauppareissut yms) tosi hyvin.

   Poista
  5. Meillä vauva nukkuu päikkärit ulkona, joten toppakamoille pitäisi olla tilaa. Yhdessä kaupassa on Timmyt nyt alennuksessa, joten ne voisi olla ihan kannattavaa ostaa uutena. Niitä tuntuu liikkuvan myös jonkin verran käytettyinä, mutta pitää varmaan jalkautua ensin katsomaan niitä kauppaan livenä.

   Poista
 15. Ihan sen verran pitää kommentoida tota scooter/seisomalauta yhdistelmää. Meillä vanhan malliset scooterit 1,5v ja 3v lapsukaiset. Seisomalautana bumprider joka käy ainakin kaikkiin meidän vaunuihin (i´coo, Britax b-dual, ja jopa gracon matkiksiin). En oo ainakaan huomannu että olis yhtään enempää kiikkerät laudan kanssa tai ilman. Tarvittaessa kyllä tuo isovelikin (n.100cm) niihin mahtuu. Naapuri osti timmyt ja on ollut tyytyväinen niiden näppäryyteen, valitteli vaan tavarakorin pienuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin Timmyt. Meille tavarakori on ihan sopiva. Mahtuu jotain ruokaostoksia ja kassi ihan ok. Nyt kyttäilen huutonetistä seisomalautaa. Uutena ovat aika kalliita.

   Poista