tiistai 3. tammikuuta 2012

Epäonnen juhla

Ensi viikon perjantai on 13. perjantai. Ihan samalla tavalla kuin tammikuussa vuonna 2006. Tuona kuuden vuoden takaisena perjantaina maalasin eteisen seiniä parhaan ystäväni uudessa kodissa. Maalausurakan päätteeksi lähdimme käymään tuttavapariskunnan tupaantuliaisissa. Siellä se sitten oli -mies, jonka olisin voinut tavata jo paljon aikaisemminkin. Meillä oli yhteisiä tuttavia ja asuimme noin sadan askeleen päässä toisistamme. Mies, joka herätti epäluuloni liian siistillä asunnollaan. Jälkeenpäin tajusin, ettei hän omistanut jättiläismäisen ruokailuryhmän, futonpatjan ja designsohvan lisäksi juuri mitään muuta kuin tietokoneen ja kasan vinyylilevyjä.

Jokaisena tuota tammikuista perjantaita seuraavina epäonnenpäivinä, me olemme juhlistaneet sitä erityistä perjantaita, joka muutti kaiken. Tänä vuonna juhlat järjestetään vähän aiemmin, koska en kovinkaan usein saa puhelua, jossa tarjotaan ilmaista hotelliyötä kahdelle ja samaan hengenvetoon ilmoittaudutaan myös halukkaaksi lasten vahtimiseen yön yli. Siskot ovat siitä mukavia.


Kakkonen jää nyt ensimmäistä kertaa toisten hoiviin yön yli. Kääpiö jätettiin yöhoitoon jo nelikuisena. En usko nyrkkisääntöihin, joiden perusteella lapsen ikävuoden mukaan voitaisiin määrittää, kuinka monta vuorokautta lapsi voi olla erossa vanhemmistaan. Elämässä on hyvin harvoja kysymyksiä, kuukauden pituutta lukuun ottamatta, joita voi ratkaista yksinkertaistetuilla nyrkkisäännöillä. Lapset ovat tässäkin suhteessa erilaisia.

Hotelli on niin kaukana, ettei sieltä ihan pienen hädän vuoksi lähdetä ajamaan kotiin päin. Vähän ehkä jännittää, miten vauva pärjää. Imetyksestä vierotus kun on vähän vaiheessa. Isosisko pärjää varmasti, vaikka sanookin, että tulee kamala ikävä. En vielä tiedä, ehtiikö minulle tulla. Tällä hetkellä odotan eniten päivällistä hyvässä ravintolassa, hotellin valkeita lakanoita, heräämistä omaan tahtiin ja hidasta aamupalaa ilman yhtään kiukuttelua.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan luksukselta, ihanaa hotellilomaa teille! Ja tuokin varmaan ihan totta, ettei lapsi mene siihen kk/tunti vuosi/yö vai miten se nyt meni raamiin...

  VastaaPoista
 2. oi te olette tuon ansainneet!! Nukkukaa hyvin, niin ja muistakaa syödä napa täyteen aamupalalla ;)

  VastaaPoista
 3. I like your sister.
  Meille tarjoutui vastaava tilaisuus (tarjoutui... siis pitkällisen houkuttelun tuloksena :D ) ja nyt olisikin tarpeen suunnitella yön yli kestävä reissu jonnekin, jollakin pienellä ohjelmalla ja juurikin sen verran kauas, ettei kotiin ajeta kuin hätätilassa.

  Minusta nuo nyrkkisäännöt ovat taas hyviä ohjeistuksia, ne eivät ole tarkoitettu "hitlersäännöiksi, joista ei voi olla poikkeuksia", vaan ne ovat usein kokemuksiin ja tutkimuksiin perustuvia asioita (toki aika- ja paikkasidonnaisia), mistä haluava saa tukea omiin ratkaisuihinsa niin halutessaan :). Elämä ei toki ole mustavalkoista mutta joskus selvempikin ohjeistus on ihan kiva helpotus arkeen :P.

  VastaaPoista
 4. Oih, kuulostaa jo ihan liian hyvälle, mistä tuommoisia siskoja saa?! :D T: Ninnu

  VastaaPoista
 5. Nautinnollista irtiottoa! Meille tarjoutuu moisia tilaisuuksia TODELLA harvoin, mutta sellaisen osuessa kohdalle pitää kyllä nauttia täysin rinnoin. Itse olen lisäksi huippuarka viemään lasta mihinkään muualle yöksi, on parempi fiilis, jos saa nukkua omassa sängyssä ja kaitsijat tulevat meille. Tietty se taas rajaa innokkuutta entisestään. Odotan toista lasta syntyväksi keväällä ja varmaan aikaisintaan runsaan vuoden kuluttua voisin alkaa kysellä, katsoisiko joku näiden ihanuuksien perään kun vanhemmat kävisivät pienellä kutulomalla ;)

  VastaaPoista
 6. Kepulaisen äiti: Oli kyllä luksusta!

  verski: Hotelliyön kohokohta on aamiainen.

  bleue: Nämä reissut tekevät hyvää.

  Mä en tiedä, mihin tutkimukseen tai kokemukseen tämä tunti/kk ja yö/ikävuosi sääntö perustuu. Ei se kuitenkaan mikään virallinen suositus ole ja käsittääkseni ei kaikki psykiatrit tai psykologit tuota sääntöä allekirjoita. Itse suhtaudun auktoriteetteihin ja sääntöihi hyvin vihamielisesti, joten tässä on varmasti myös sitä mukana.

  Ninnu: Olen kyllä tälle siskolle ison nipun palveluksia velkaa.

  Mielikaunis: Näitä yön yli vahtijoita on kyllä harvassa, varsinkin kun meidän lapset herää niin aikaisin. Omaa jännitystä helpotti kyllä tällä kertaa se, että vauvalla oli tuttu isosisko paikalla ja kotona olivat tutussa paikassa.

  VastaaPoista