torstai 5. tammikuuta 2012

Ihana päivä

Ei kuulkaa tullut matkan aikana lapsia ikävä. Ei ollenkaan. Hotelliloma oli liian i-ha-na. Mamin ruoka oli ihanaa. Perunalastut ja kuohuviini maistuivat liian hyviltä hotellin pehmeässä sängyssä makoillessa. Tilatessani illan viimeistä drinkkiä hotellin aulabaarissa klo 21.35, kysyin mieheltä, että täytyykö kotoa kysellä kuulumisia. Mies arveli, että saamme tiedon varmasti myös seuraavana päivänä. En sitten lähettänyt tekstaria.

Lapsia ei tullut ikävä myöskään lapsiystävällisen kylpylähotellin aamiaishuoneessa. Kuuntelin hetken kiljuvia vauvoja ja riehuvia lapsia ja kannoin lautaseni hieman kauemmaksi lapsiperheistä.


Kesällä ymmärsin lapsiystävällisyyden syvimmän olemuksen. Nyt muistin, miksi jotkut matkatoimistot markkinoivat hotelleja, joihin lapsiperheillä ei ole mitään asiaa. Aamiaispöydän ääressä päätimme, että jos meille jatkossa siunaantuu mahdollisuus lomailla hotellissa ilman lapsia, aiomme majoittua juurikin näihin hotelleihin. Muistaakseni tuostakin markkinointitaktiikasta joku veti herneen nenään. En edelleenkään tajua miksi.

Meidän lomamme kesti 21,5 tuntia ja se tuntui minusta vähintäänkin kahdelta päivältä -sellaisella hyvällä tavalla. Vauva hörähti nauruun nähdessään meidät eteisessä ja jatkoi elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Esikoinen roikkui koko illan sylissä. Niin ne lapset vaan ovat erilaisia.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa tähän hetkeen täydelliseltä lomalta! Hienoa että kaikki meni hyvin - sekä hotellissa että kotona. Ei sun sisko tahtois tulla meillekin lapsenvahdiksi? ;)

  Ja tsöhöh, tuo minibaarikuitti muistuttaa paljon meidän hääyöhotellista jäänyttä muistoa. Siinä kuitissa tosin ei ollut viinaksia, pelkkiä pringlesejä vain. Aika nynnyä, mutta mä nyt olinkin häissäni aika raskaana.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa...tämä pisti oman vastaavan reissusuunnitelman taas kutittelemaan mielessä kivasti :)!

  VastaaPoista
 3. ONIA: Mun sisko haluaa aivan varmasti tulla teille lapsenvahdiksi. Meillä ei muuten ne minibaarin pringlesit riittäny. Piti hakea baarista lisää.

  Kepulaisen äiti: Sun täytyy ryhtyä järjestämään omaa reissua.

  bleue: Näitä on mukavaa odottaa. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että reissu oli onnistunut :) Itsekin olen sillä linjoilla, että jos joskus lähden miehen kanssa johonkin ulkomaille kahdestaan, niin harkitaan vakavasti lapsivapaata hotellia. Siis lähinnä aurinkolomalla, saa löhöillä altaan reunalla rauhassa eikä kukaan roiski vettä päälle. ;) Lapset on kyllä ihania, mutta lähinnä omat :D

  VastaaPoista
 5. Huimaa! Olen yrittänyt tuloksetta järjestää itselleni 2h vapaata tästä sairastuvasta ja kun se vihdoin olisi onnistunut niin itse sairastuin. Eli pinna kireellä mennään täällä.
  Joten mahtavalta kuullostaa kokonaiset 21 tuntia poissa! Ja samaa mieltä Mielikauniin kanssa, jos lähdetään miehen kanssa jonnekin niin tässä elämäntilanteessa erittäin vakavasti harkitaan hotellin lapsiystävällisyyttä. Kööpenhamina voisi olla ideaalikohde, siellä kuulemma kaikki hotellit eivät huoli lapsiperheitä asiakkaikseen. Toki sinne olisi kiva viedä lapsetkin joskus. Mikä dilemma.

  VastaaPoista
 6. Mielikaunis: Jos joskus vielä siunaantuu se mahdollisuus, että saan maata ilman lapsia silmät kiinni ja kalja kädessä uima-altaalla, en aio tehdä sitä kiljuvien lasten keskellä.

  Ms H: Voi sairastupa! Toivottavasti voitte jo paremmin. Ja Köpis on kyllä hyvä! Lastenkin kanssa varmaan, mutta parempi ilman.

  VastaaPoista