maanantai 3. tammikuuta 2011

Ja sama tanskaksi

Ymmärsin jo varhaisessa vaiheessa, että kääpiö on poikkeuksellisen lahjakas lapsi. Saman asian toteaa varmasti jokainen vanhempi. Mutta meidän lapsipa osaakin tanskaa ja ihan vahingossa!

Kääpiön renkkausleluna on jo vuoden ollut Ficher Pricen muovikompleksi, jossa nappeja vääntelemällä naisääni ilmoittelee kaikenlaista omituista. Sininen lehmä, amuu, A-B-C, tanssitaan, Tämä on hauskaa! Lelu on valmistettu pohjoismaisille markkinoille, joten kielen voi namiskaa vääntämällä vaihtaa myös ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi.


Huomasin naisäänen vaihtaneen juttelukielen joku viikko sitten tanskaksi. Olin liian laiska vääntämään nuppia takaisin suomen kieleen, joten kääpiö on saanut tanskalaista kielikylpyä lähes päivittäin. Ja tulokset ovat jo kuultavissa! Kääpiö toistelee tanskalaisia fraaseja naisäänen ohjeistamana ja on alkanut käyttää niitä myös huudahduksina esimerkiksi ruokakaupassa. Erityisesti Tämä on hauskaa on ollut viime päivinä paljon käytössä. Minä en osaa tanskaa, joten en osaa sitä myöskään tähän kirjoittaa. Eikö tästä pitäisi jo saada jokin vanhemmuuspalkinto?

Puhuvasta lapsesta on muutenkin paljon iloa. Lapsi kyselee välillä todella visaisia kysymyksiä. Muutama päivä sitten kääpiö tiukkasi minulta toistuvasti, missä pieru on. Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti