perjantai 28. tammikuuta 2011

Lomahaaveita

Voiko synnytyssairaalaan lähtöä pitää minilomana? Minä ainakin haluaisin ajatella niin.

Olen ostanut kaupasta sairaalakassiin hammastahnaa ja uuden hammasharjan, matkapakkaukset shampoota ja hoitoainetta. Minä haluaisin myös pakata kassiin suklaarasian, pienen pullon punaviiniä ja kasan naistenlehtiä. Kaikkea mukavaa ajanvietettä.

Vastasyntyneet nimittäin nukkuvat todella paljon. Useita tunteja putkeen ja keskellä päivää. Ihan toisella tavalla, kuin tunniksi päivässä pysähtyvä 2-vuotias. Olen laskeskellut, että sairaalassa minulla on todennäköisesti moninkertainen määrä ihan omaa aikaa, kuin kotona ollessa. Tämähän tarkoittaa siis käytännössä lomaa. Ruokaakaan ei tarvitse laittaa. Sen kuin pötköttelee vaan.

Ensimmäisellä kerralla vauvaan liittyvät hoitotoimenpiteet tuntuivat aluksi hyvin työläiltä. Piti puhdistaa ihopoimuja ja silmiä, eikä oikein muistanut että millä frekvenssillä toimenpiteitä piti suorittaa. Nyt tietää, että oikeastaan millään ei ole mitään väliä. Vauvat pysyvät sitkeästi elossa ja kertovat kyllä jos ovat nälkäisiä. Voi siis ottaa ihan rauhassa. Levätä, lukea keskeytyksettä lehteä, torkahdella keskellä päivää ja nukkua aamulla pitkään. Pitää vähän lomaa.


3 kommenttia:

 1. Kiva blogi! Kirjoittauduin lukijaksi! Ja kyllä synnytyssairaala keikkaa voi kutsua lomaksi tässä tilanteessa ;)

  VastaaPoista
 2. No niin minäkin ajattelin kun läksin toista lasta synnyttämään, että nyt saan viimeinkin nukkua ja lomailla... Mutta tyttö aloittikin puolen vuorokauden ikäisenä maidon tilaamisen ja vietti parhaimmillaan 4h putkeen rinnalla, ilmoitti vain välillä reippaasti karjumalla että vaihda toiselle nisälle välillä, tää on tyhjä. Ei nukuttu ja tuli syötyä jäähtynyttä ruokaa ja mukana olleita konvehteja samalla kun luin pinkan naisten lehtiä :)

  Tsemppiä koitokseen!

  VastaaPoista
 3. Anna: Hei ja kiitos ja tervetuloa!

  Anonyymi: Tuota minäkin pelkään. Esikoinen harrasti 2-3 tunnin syöttöjä sairaalassa. Siinä tuntui melko hämmentävältä hoitajien ohjeistukset, että 3 tunnin välein pitää aloittaa syöttö. Vauva ei tuntunut nukahtavan öisin millään. Kakkasi vain taukoamatta. Haluan uskoa, että tämä uusi vauva on isosiskoaan parempi versio :).

  VastaaPoista