lauantai 8. tammikuuta 2011

Kakkoselle vain ykköstä

Kun kääpiö syntyi, investoitiin kaikenlaisen ihan tarpeellisenkin vauvatilpehöörin hankintaan useita satoja euroja. Ostettiin kärryt, sänky, turvakaukalo, kantoliina, rintapumppu, vaatetta, hoitopöytää, sitteriä ja ties mitä. Toisen lapsen kohdalla tilanne on toinen. Meidän perheessä toiselle vauvalle on hankittu peitto. Ei muuta.

Itse asiassa hankimme kaksi samanlaista Aarrekidin peittoa. Kääpiön vauva-aikana käyttöön otetusta unirätistä on muodostunut hänelle kultaakin kalliimpi turva. Olemme myös seuranneet Jari Sinkkosen ohjetta, jonka mukaan rättiä ei saa pestä, koska sen tuttu haju tuo lapselle turvaa. Me olemme pesseet rättiä keskimäärin puolen vuoden välein. Kääpiön rätin turvaa tuova haju muistuttaakin erehdyttävästi asunnotonta ihmistä. Minua hirvittää pelkkä ajatus siitä, että peitto häviää jonnekin. Kakkonen sai vanhempien mielenrauhan takaamiseksi myös vaihdokaspeiton. Näin myös peiton peseminen onnistuu sopuisammin.


Kaivettuani kääpiön vauvavaatteet esille, totesin niitä olevan ihan liikaa. Kakkoselle ei osteta mitään, päätimme yhdessä miehen kanssa. Minulla on myös pieni aversio vauvan pynttäämintä kohtaan. En oikein ymmärrä, miksi kuolaavan pötkäleen pitäisi sonnustautua kaikenlaisiin slipovereihin ja minihameisiin. Vauvaa ei varmaankaan kiinnosta, onko päällä piillifarkut vai hieman tahriintuneet kalsarihousut. Ostoboikottini on siis ainakin vielä hyvin vakaa. Olen myös jo unohtanut, millä tahdilla viidesti päivässä kakkaava vauva tuhoaa asukokonaisuuksia.

Jos toinen lapsi on tyttö, toivomme hänen poikkeavan ulkonäöltään kääpiöstä sen verran, että hänet voi erottaa isosiskostaan vauva-ajan valokuvista. Vaatteiden perusteella tätä erottelua ei tule olemaan mahdollista tehdä. Jos tulokas sattuu olemaan poika, saa hän sitten traumatisoitua punaisissa puseroissa, kun häntä luullaan tytöksi. Mekot lupaan laittaa sivuun. Toisaalta kääpiö on aina puettu melko unisex sävyihin, joten häntä luullaan useasti vieläkin pojaksi. Voivat mennä sitten terapiaan yhdessä.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli esikoisen jäljiltä niin mielettömästi vaatetta ja roinaa, ettei mitään haluja ollut uusiin hankintoihin. Esikko on poika. No, kakkosena tuli sitten tyttö ja kyllä on pakko myöntää, että garderoobi meni uusiksi. En ole tainnut käyttää yhtäkään isoveljen bodya tms tytöllä. :) Että se siitä päätöksestä. Tosin tyttövaatetta tuli sukulaisilta niin paljon, että niillä mentiin ekat 8kk.
    Lelujen ja vauvantarvikkeiden suhteen tilanne on toinen. Mitään ei todellakaan tarvita. Nukkejakin oli ennestään. :) Että edes pikkuisen ekologinen sentään voi luulla olevansa. :D

    VastaaPoista
  2. Voisi siis ajatella, että olisi ekologisempaa synnyttää kaksi saman sukupuolen edustajaa :). Katsotaan miten meille käy.

    Periaatteessa minusta on kyllä vähän hassua, että poikavauvaa ei voisi pukea punaiseen paitaan. Kukaan ei pidä omituisena, jos teinipojalla on punainen t-paita. Miksi vauvoilla tilanne olisi toinen?

    VastaaPoista