keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Periaatteet ja kuinka luovuin niistä

Lapsia voi kasvattaa ja hoitaa hyvin monella tavalla. Varmasti jokainen, lapseton sekä lapsen saanut, on ravintolassa riehuvia lapsia tai sukujuhlissa oikuttelevia pikkuserkkuja tavattuaan todennut, etteivät minun lapseni koskaan saisi toimia tuolla tavalla. Minä ainakin olen.

Olen myös joutunut toteamaan, että arki saa ihmisen puoltamaan monta periaatteessa ihan hyvää kasvatuslinjaa. Monesti on vain mentävä sieltä, missä aita on todella matala. Ihan vain siksi, että aina ei jaksa muuta.

Minä kuuluin ennen siihen porukkaan, jonka mielestä oli kyseenalaista käyttää televisiota lapsenvahtina. Nykyään hymyilen ymmärtäväisesti idealistiselle itselleni. Televisio, dvd, ja Youtube ovat nimittäin nerokkaita keksintöjä. Niillä saa naulattua ainakin parivuotiaan sohvalle jopa tunniksi. Tänä aikana äiti voi roikkua tietokoneella tai jopa torkahtaa ihan huomaamattaan.

Pikku kakkosen aamulähetyksestä on tullut meille joka aamun arvokas hetki. Kääpiön luovuttua viime viikolla tutista ja pinnasängyn korkeista laidoista, on aamuherääminen aikaistunut kello puoli seitsemään. Pikku kakkonen ei ala ihan vielä silloin, mutta lähetyksen alkua edeltävän ajan voi käyttää maanitelemalla lasta takaisin nukkumaan. Sitten kello onkin jo melkein seitsemän. Silloin voi vetäytyä peiton alle sohvalle, ottaa lapsen kainaloon, nukahtaa itse uudelleen ja antaa Pingu pingviinin ja muumien huolehtia lapsesta seuraavan tunnin. Tämän tunnin ansiosta minä olen loppupäivän vähän parempi äiti.


3 kommenttia:

 1. Amen. Allekirjoitan ja myönnän toimivani samoin. Ja kiva muuten kun jätit merkin, sulla onkin täällä oikein viihdyttävä blogi!

  VastaaPoista
 2. Juuri näin meillä toimitaan myös. Mutta miksi pikku kakkonen alkaa viikonloppuisin myöhempään? Eihän lapset silloin nuku pidempään?!

  VastaaPoista
 3. Hups, kiitos! Veikkaan että Suomi on aamuisin täynnä sohvalla tv:n ja dvd:n avulla torkkuvia aamu-unisia vanhempia.

  Senja, tätä samaa olen myös minä kironnut. Ei mitään järkeä!! Odotan malttamattomana lapsen teini-ikää. Silloin niitä ei saa sängystä ylös millään.

  VastaaPoista