torstai 20. tammikuuta 2011

Paitapulmia

Imetys on vaikea asia. Minä sain pari vuotta sitten todeta, että imetyksen opettelu vaatii jääkylmiä hermoja, opiskelua ja ammattiapua. En olisi arvannut, että lapsen ruokinta voi olla niin vaikeaa. Toiskertalaisena osaan toivottavasti tehdä joitakin asioita toisin, enkä ole ihan muiden neuvojen tai niiden puutteen varassa.

Asia, joka edelleen aiheuttaa päänvaivaa on imetysvaatetus. Niihin muihin vaikeuksiin en tahdo vielä sekaantua. Nyt kulutan aikani odottamalla neronleimausta, joka ratkaisee rumien imetyspaitojen ongelman.

Suhtaudun imetyspaitoihin samalla tavalla kuin raskausajan vaatteisiin. Tuntuu turhalta ostaa vaatetta, jota tulee käyttämään vain joitakin kuukausia. Imetyspaidat ovat myös mielestäni ihan kamalia ja ihan liian kalliita. Tuntuu järjettömältä maksaa periaatteessa ihan tavallisesta pitkähihaisesta t-paidasta 50€ vain sen takia, että paidassa on ruma imetysaukko. En myöskään halua näyttää siltä, että olen pukeutunut imettämistä varten.
Tavallisen paidan kanssa imetys sujuu kotioloissa sujuvasti, mutta en halua ihan joka paikassa istua maha ja rintaliivit paljaana. Muistan kuinka hankalaa oli kääpiön imetyksen aikana joka aamu miettiä, pystynkö imettämään näissä vaatteissa, jos sellainen tilanne sattuu eteen. Umpinaiset mekot ja kapea kaula-aukkoiset paidat jäivät kaappiin melkein vuodeksi.

Viime kerralla käytin lähinnä paitapuseroita ja syvään uurrettuja t-paitoja, joiden kaula-aukot venytin muodottomiksi. Paitapuseroissa on kuitenkin se ongelma, että minä olen liian laiska silittämään niitä. Nappien täytyisi myös olla painonappeja, koska tavalliset napit ovat hankalia sulkea vauva toisessa kädessä.

Elämä on joskus todella vaikeaa. Jos jollakin teistä on joku nerokas käytäntö imetysvaatetuksen suhteen, otan vinkit kiitollisena vastaan.

5 kommenttia:

 1. Joo, mun mielestä pukeutuminen oli paljon hankalampaa imettäessä kuin odottaessa. Kestoratkaisuni oli pari laadukasta imetystoppia, joiden alle siis ei tarvita erikseen rintaliivejä ja siihen päälle mikä vaan avokaulainen, edestä avattava tai tarpeeksi väljä paita (siis sellainen, jonka saa helposti nostettua ylös). Toppi peittää mahan julkisillakin paikoilla, vaikka siis tosiaan päällä olisi sellainen yläosa, joka pitää nostaa kainaloon asti imettäessä.

  Mulla oli pari Bravadon toppia, jotka tilasin Englannista (http://www.nursingbra.co.uk/, ei maailman upeimmat sivut, mutta edulliset hinnat, nopea toimitus ja hyvä palvelu!). Kun jotakin vaatekappaletta käyttää vuoden verran melkein yötä päivää, se ei tunnu turhalta ostokselta, vaikka sen vuoden jälkeen en kyllä sietänyt enää ko. riepuja silmissäni vaan tungin ne suosiolla jonnekin kellarin perukoille.

  No muutaman kuukauden päästä ne sit pitää taas kaivaa esiin... Can't wait.

  VastaaPoista
 2. huh, tota odotellessa.. ostin alennusmyynneistä nanson kietaisumekon, jota olen ajatellut käyttää paitsi nyt odotusaikana (joudun ehkä laittamaan loppuvaiheessa jonkun essun sinne alle, että paikat ei vilku, heh), myös imettäessä jonkun imetystopin kanssa ja sitten ns siviilivaatteena tämän rumban loputtua. noviisina en tiedä kuinka tämä tulee toimimaan, mutta ylevä ajatus ainakin on tämä.

  kerrothan kuinka homma pelaa sitten käytännössä kun sinne asti pääset.. ei enää pitkä matka!

  VastaaPoista
 3. Hups: Minä hankin viimeksi Glamourmom topin jostakin nettikaupasta. Paidassa on varmaankin aika sama mekanismi kuin noissa Bravadon paidoissa. Ja hieno nimi.

  Tilaamani koko oli todennäköisesti liian pieni, koska liivien ns. imetysreikä tuntui aina olevan ihan väärässä paikassa. Kamalaa kaivelua joutui siis tekemään. Pihiyksissäni en halunnut tilata isompaa kokoa ja toppi jäi tosi vähälle käytölle. Voisin ehkä kokeilla vaihteeksi tuota Bravadoa. Firman sivut ovat kyllä melkoinen Blast from the past.

  Hanna: Kietaisumekot ja -paidat ovat imetyshommiin tosi käteviä, eikä tarvitse erityisiin imetyspaitoihin panostaa. Ostin viime imetyksen aikaan juhlavaatteiksi muutaman kietaisuvaatteen. Jostain syystä arkivaatteeksi en ole ihan mieleistä löytänyt.

  Lupaan kertoa tulevista mahti-ideoistani. Parin viikon päästä se on varmaan jo edessä!

  VastaaPoista
 4. Olen imettänyt nyt 7 viikkoa ja tuntuu, että en vaan jaksa. Tavoitteena oli ensin 6 kk, sitten 4, mutta viime aikoina on tuntunut siltä, että kolmekin olis saavutus. Nykypäivän imetyspainostus on jotenkin karannut käsistä niin, että ihan järkevätkin ihmiset syyllistävät itseään ties mistä. Itse ole nyt päättänyt, että osittaisimetys on mun juttu. Ei koska maitoa ei riittäisi vaan, jotta mun mielenterveys säilyisi.

  VastaaPoista
 5. Nyt kun meillä vauva on pikkuhiljaa oppinut syömään pullosta, mietin miksi ihmeessä kärvistelin niin pitkään täysimetyksen kanssa. Eihän siinä ole mitään järkeä, jos tuntuu että pää hajoaa. Ei se ole hyväksi kenellekään.

  Nyt kun pää on jotenkin selvinnyt tuosta imetysvouhutuksesta, en oikein tajua että mitä ihmeen haittaa siitä osittaisimetyksestä muka voisi olla. Ei varmastikaan mitään. Kyllä sen sitten itse tajuaa, kun oikeasti pitää luovuttaa ja kaivaa se korvikepönikkä esiin.

  Voimia sinulle!

  VastaaPoista