keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Syksyn sävyt

Syksy on hienoa aikaa mielikuvatasolla -lehtien huumaavan punaiset ja keltaiset värit, kuulaat ja kirkkaat syyspäivät. Ulos lähtiessä saa kietoa kaulaansa pehmeän ja lämpöisen huivin. Syksyllä on myös kääntöpuolensa. Pienten lasten kanssa syksy merkitsee aikaavievää kerrospukeutumista, mutaisia kenkiä ja vaatteita eteisessä, valuvia neniä sekä pitkiä sadepäiviä neljän seinän sisällä.

Vaikka rakkauteni syksyyn on saanut lasten tulon myötä pienen kolauksen, haluan edelleen pitää kiinni niistä asioista, joiden vuoksi syksy on ihanaa aikaa. Vedän kaulaan paksun villahuivin ja haistelen kirpeää syysilmaa -enkä palele ollenkaan. Villakerrosten alta on myös miellyttävämpää nauttia niistä syksyn mukavista puolista -voi hörppiä puiston penkillä termosmukista lattea ja ihastella muuttuvaa maisemaa. Ei tarvitse ajatella sitä, että lapset ovat olleet nuhaisia jo viikon ja omassa kurkussa kasvaa kaktus.


Syksyn kivoin yllättäjä palkinto jaetaan tänä vuonna erään lääkäriaseman eräälle lääkärille, joka totesi itkuisen ja syömälakkoisen kakkosen korvat terveiksi. Ja sen jälkeen lupasi katsoa korvat uudelleen samaan laskuun, jos tarvetta lähipäivinä ilmenisi. Ihan paras.

2 kommenttia:

  1. Olin viemässä rakasta äiti-ystävääni hurjiin juhliin lauantaina, mutta kaapelitehtaan tilaisuus on siirretty keväälle. Tuleeko mieleen hyvää ehdotusta mihin veisin univajeesta kärsivän kauniin ystäväni? T. Vilja

    VastaaPoista
  2. No oikeastaan mikä tahansa paikka käy, missä pääsee olemaan katkera ja syyttelevä. Pohdin siis ja palaan asiaan.

    VastaaPoista