keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kotivaimoblogi

Olen viime päivinä pyöritellyt mielessäni ajatusta kotivaimoblogista. Kaikki lähti siitä, kun sain sunnuntaina krapulapäissäni ajatuksen, että meillä pitäisi olla kotona vieraille lainatossuja. Talvella lattiamme ovat kylmät ja varpaat palelevat helposti. Vieraille voisi tarjota lämminhenkisesti tossut lainaan vierailun ajaksi. Koska minulla on kotona kassillinen villaisia jämälankoja, päätin valmistaa vierastossuja huovuttamalla.(* Huovuttamisesta on vielä jonkin verran matkaa pillerihattuun ja juurista kieriteltyihin korvakoruihin, mutta melkoista strömssöötä se todellakin on.

Pikkuvaimoiluinnostukseni siivittämänä aloin pohtia hieman erilaista näkökulmaa tähän oman elämäni jakamiseen internetissä. Internet on täynnä äitiysblogeja -ladataan perhealbumi verkkoon, seurataan lapsen edesottamuksia ja kehitystä, pohditaan eteen tulevia vaikeuksia sekä esitellään lapsen vaatekaapin sisältöä. Minusta olisi hienoa, jos naiset voisivat samanlaisella antaumuksella uppoutua puolison rooliin ja siitä nousevien teemojen käsittelyyn.


Vaimoblogissa voisi käydä läpi, mitä kaikkea se puoliso kotioloissa tekee aikansa kuluksi. Voisi selostaa, kuinka innoissaan mies oli, kun sai kahden päivän tietokoneen räpläämisen jälkeen asennettua Windows käyttöjärjestelmän Mac Bookiin. Voisi tehdä kaikenlaisia taitopostauksia, että mitäs kaikkea se isäntä osaakaan puuhastella ja valmistaa. Välillä voisi sitten esitellä niitä miehelle alennuksesta löytyneitä talvikenkiä ja kertoa, minkälaisia herkkuruokia sitä puolisolleen iltaisin valmistaa.

Jos haluaisi heittäytyä vähän vakavammaksi, voisi pohtia minkälaisista tekijöistä hyvä vaimous syntyy. Välillä voisi vähän syyllistää toisia naisia huonoiksi puolisoiksi, jos he ovat ruokkineet miehensä väärillä ruoilla tai ovat viettäneet liikaa aikaa erossa miehestään.

Ongelma on varmaankin lähinnä se, että en usko, että kovinkaan moni mies suostuisi moisen blogin päätähdeksi. Sitäkin on hyvä miettiä.

*) Nyt siellä Tähtitorninmäellä pidetään naama peruslukemilla.

18 kommenttia:

 1. Ikinä en oo millekään nauranut.

  VastaaPoista
 2. Kyllä. Tuollasta modernia Niina Mikkos-blogia todella tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. huovutukset vielä menee.. mä lähinnä mietin, miks helvetissä kukaan haluaa asentaa macbookiin windowsin?

  VastaaPoista
 4. Carovarium: Näille olisi varmasti kysyntää.

  Oi mutsi: Mä niin pitäisin tuollaista blogia, jos mies olisi yhtä urpo kuin minä ja suostuisi oman elämänsä levittelyyn netissä.

  hanna: No tää oli kuulemma joku pienen sisäisen nörtin juttu, kun piti nähdä että voiko olla kaksi käyttöjärjestelmää päällekkäin Macissä. Ja onnistuuhan se! Ja sitten sellaista honottavaa nörttinaurua päälle.

  VastaaPoista
 5. Uuh, Anu Harkki olis varmaan ylpeä tosta tossuideasta :)

  VastaaPoista
 6. "Välillä voisi vähän syyllistää toisia naisia huonoiksi puolisoiksi, jos he ovat ruokkineet miehensä väärillä ruoilla tai ovat viettäneet liikaa aikaa erossa miehestään."

  *reps* Loistava postaus!

  VastaaPoista
 7. Jään odottelemaan, josko tälle kuitenkin näytettäisiin vihreää valoa.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Kunhan selviän näistä univeloistani, tässä blogissa alkaa ihan uudet ajat. Anu Harkki ja Nina Mikkonen yhdistyvät minussa yhdeksi täydelliseksi naiseksi.

  Päivänkakkara: Pitäisi jostain kaivaa esiin ne miehenruokkimisfanaatikot, niin syntyisi hyvää keskustelua.

  Svea: Jos mä vaikka vähän salaa. Nytkin olisi hyvä hetki kuvata, kun se istuu tuossa syömässä bratwurstia ja katsoo uutisia. Niin söpö <3

  VastaaPoista
 9. Huippua!!

  Kuulostaa mahtavalta, herättäis heti ainakin keskustelua. röh. Ja parantais varmasti parisuhteita. röhöröh. Siis mikä meitä naisia oikein vaivaa, kun me vaan illat istutaan postailemassa puolisoiden hoivaamisen sijaan? röhröhröh. Pitäis kai odottaa, että ne on menny nukkumaan. röh.

  bratwursti-kuvia odottaen. ;)

  VastaaPoista
 10. Liisa, sen takia en oo nauranut että meillä on suloisesti eteisessä kasa vierasvillasukkia PATTERIN päällä, jotta vieraat saavat jalkaansa lämpimät jalkineet (ei kyllä ole mun idea). Ja hei, tilasin eilen netistä meille mätsäävät Sorelit. Että kyllä tästä on nauru kaukana. Ja kaiken lisäksi mä olen se "miehenruokkimisfanaatikko" joten peli on täysin menetetty. Odotan uutta blogiasi innolla. T.V

  VastaaPoista
 11. Näissä vaimoasioissa ehdottomasti kaivattaisiin vertaistukea! Esim. miten teillä muilla, missä vaiheessa mies on oppinut erottamaan, mitkä vaatteet kuivataan pyykkitelineellä ja mitkä vaatepuulla? Vai annatteko ollenkaan miehen osallistua pyykkäämiseen?

  VastaaPoista
 12. Miumau: Mä ainakin yritän keskittää nää postailut miehen työpäivän aikaan, koska mä haluan omistaa kaiken aikani iltaisin hänelle. Enhän mä edes tarvitse sitä omaa aikaa erossa miehestä. Kun mies menee nukkumaan, täytyy munkin mennä heti mukaan, kun meillä kannatetaan sitä perhepetiä. ;)

  V: Sun pitää perustaa sellainen "tukiryhmä" naisille, jotka ei pysty ruokkimaan miehiään sillä OIKEALLA JA LUONNOLLISELLA tavalla. Siellä voidaan sitten käydä läpi, kuinka niistä miehistä tulee läskejä ja tyhmiä, kun eivät saa kunnon sapuskaa.

  Kukkis: Joo! Sitten jos saisi ikuistettua kameralle ne miehen ensiaskeleet, jotka hän ottaa likaiset sukat kädessä pyykkikorille. Ne on niitä ikimuistoisia hetkiä.

  VastaaPoista
 13. :D :D

  Täälläkin kaivattaisiin vertaistukea ja vinkkejä. Esim. mitä tehdä, kun mies väen väkisin haluaa syödä jo Ihan Ite eikä suostu pitämään ruokalappua, ja sitten onkin puolet ruuasta rinnuksilla? Tai olisiko neuvoja, miten opettaa mies nukahtamaan iltaisin itse, ilman tuntikausien tissillä roikkumista?

  (Upposikohan tää vähän liian kovaa tähän yliväsyneen kotiäitivaimoon... ;) Pahoittelut herkemmille jos näin kävi.)

  VastaaPoista
 14. Mutta siitä ruokailustahan saa tosi ihania kuvia, mitä voit sitten jakaa kaikille netissä. Mies touhottaa ruokapöydässä naama kastikkeessa. Ja toi tissillä roikkuminenhan on tosi luonnollista. Sitä pitää vaan kato jaksaa. Kyllä ne sitten luonnollisesti vieroittautuu tissistä, kun ovat siihen kypsiä.

  VastaaPoista
 15. Aargh, tää ois ihan huippu idea! XDDDDDDD ! Jospa mä salaa tosta omasta mussukastani..?? (Se ei ehkä suostuis jos kysyisin sopiiko.) Kun se on on niin söpökin! Ja taitava! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä unelmoin vieläkin säännöllisesti tästä blogista. :D

   Poista