sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Miesten vuoro

Jos haluaa muodostaa kuvan isistä Akateemisen kirjakaupan Isälle pöytien perusteella, isät ovat kiinnostuneita oluesta, viinistä, jääkiekosta, eräretkeilystä, kalastuksesta, Steve Jobsista ja Arto Melleristä. Pitää varmaankin ainakin osittain paikkansa.

Miehet pitävät usein myös tisseistä. Aiemmin tällä viikolla vaivaannuin erään isän puolesta leikkipuiston oleskelutilan sohvalla, hänen jouduttuaan kiintiömiehenä kuuntelemaan naisten välistä keskustelua imetyksestä ja rinnoistaan. Olin itsekin ehkä hieman vaivautunut keskustelussa vilahtelevista tisseistä, mutta jotenkin tuntui siltä, ettei tämä ehkä miehestäkään ole se mieluisin tapa ajatella naisen rintoja. Helpottaakseni omaa ahdistustani avasin isän kanssa keskustelun hoitovapaan pituudesta ja työn välttelystä.

Aloin pohtia, mistä isät puhuisivat keskenään, jos he muodostaisivat enemmistön lasten kotihoidon toteuttajina. Päädyin toteamaan, että varmaankin ihan samoista asioista kuin me naisetkin -kiukuttelevista lapsista, univaikeuksista ja ratasvaihtoehdoista. Olen käynyt miehen aloitteesta ihan keskivertoja ulostekeskusteluja puiston penkillä istuen. Paitsi miehet puhuvat kyllä kokemukseni mukaan myös melko paljon jalkapallosta. Mikä on naisten vastine jalkapallolle?

Nyt lähden paistamaan tämän perheen isälle pekonia. Hyvää isänpäivää kaikille isille! Paitsi en kyllä usko tämän viestin tavoittavan kovinkaan montaa isää. Lukeeko näitä juttujani kukaan mies? Jos lukee, paljasta itsesi! HETI!

2 kommenttia:

  1. Luen joo. Tässä blogissa on oikein yleispätevää pohdiskelua perhe-elämästä ja vanhemmuudesta joten eiköhän tätä jokunen muukin mies/isä lue.

    VastaaPoista
  2. Tämä lämmittää mieltäni. Kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista