torstai 22. marraskuuta 2012

Kavereille kans

Lapsen kasvu tuo mukanaan kiistattomia etuja. Hänen kanssaan voi käydä ihan oikean keskustelun. Häntä voi informoida tulevista muutoksista etukäteen. Hän osaa sulkea itsenäisesti takin vetoketjun. Hän voi vahingossa olla apuna, jos ei muista käyttää "mua ei nyt vaan huvita" veruketta.

Yksi hauskimpia asioita on kuitenkin lapsen kaverit. Iltaisin ovikello saattaa soida ja oven takana seisoo 4-vuotias yllätysvieras. Välillä vieras istahtaa sohvan kulmalle vaihtamaan kuulumisia aikuisten kanssa ja lampsii jonon jatkona ruokapöytään. Se on aika ihanaa, ja mukavaa ajatella, että näitä vuosia on edessä vielä monia. Välillä koti tuntuu tyhjältä, kun 3-vuotias on muualla kyläilemässä. Kakkosen roikkuessa mukana isompien tyttöjen leikeissä, voi sitä aikansa kuluksi vaikka lämmittää mukillisen Blossaa ja keskittyä kaulahuivin silmukoihin. Ja kuunnella välillä sivukorvalla lasten kaikentietävää höpötystä.

9 kommenttia:

 1. se on kivaa kun sitä omaa aikaa alkaa tulla kun omat ja lapset leikkii-vaikkei ehkä aina niin sovussa, tai ainakaan meillä :) mutta eilen aloitin pipon ja kohta päättelen sen=pitkästä aikaa lasten leikit on sujuneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen havainnut, että jos niiden antaa riidellä keskenään jonkin aikaa, ne saa joskus jopa itsekin selvitettyä asiansa. :)

   Poista
  2. Minä puutun lähinnä sitten kun toinen käy käsiksi, muuten saatan rakentavasti kiljua yläkertaan että ei saa tapella.
   tosin isommat onkin 5&6 niin välistä ne jopa kuuntelee mitä sanon niille.

   Poista
 2. Jees, jossain iässä on niin että oma elämä vaan helpottuu pikku kyläilijöiden tullessa :-). Tai oikeastaan jostain iästä lähtien. Ja hienoa että teillä pikkusiskokin pääsee leikkeihin mukaan! Muistan kuin eilisen päivän kun kuopuksella oli pari vuotta sitten ensi kertaa kaveri kylässä 'piu piu piu' kuului stereona yläkerrasta pari tuntia. Ja mä kuuntelin ja iloitsin! Nauti rauhastasi! - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä!

   Eilen kuuntelin kutimen äärestä lasten keskustelua orvon elämästä. "Sulla ei oo isää, eikä äitiä. Sulla ei oo ketään. Sä oot orpo!"

   Poista
 3. P.S. Mitä lankaa? Onko Puroa? Harkitsen tuosta langasta pipoa&huivia myös jos se sitä on, tosin jouluksi on nyt aika paljon muuta vielä tehtävänä...- LeenaK (perusta neuleblogi???)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puroa on.Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä täytynyt ottaa sitä, missä on keltaista ja sinistä, mutta kyllä tämä ruskeakin menee.

   Mä olen hyvin satunnainen neuloja, joten ei varmaan asiaa riittäisi kovin usein. :)

   Poista