keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ankeasta mukavaksi

Joulu tuntuu alkavan aikaisemmin joka vuosi. Tai ehkä kyse on ennemminkin siitä, että minusta tuntuu epäreilulta, että suklaakalenterit on ruokakaupassa kannettu keskelle käytävää melkein kolme kuukautta ennen joulua. Haluaisin, että lähikauppias tulisi selittämään ainakin meillä asuvalle 3-vuotiaalle, kuinka pitkä aika 60 yötä on. Ensimmäisen lelukuvaston ehdin jo takavarikoida piiloon eteisen lattialta. 3-vuotiaan tavarahaukan ei tarvitse tietää ihan kaikkea lelumaailman menosta.

Emme varmaankaan osta tänäkään vuonna lapsille lahjoja, koska sukulaiset hoitavat lasten tavaravirrat kiitettävällä panoksella. Olen kuitenkin päättänyt ryhtyä ankeilijamutsista mukavaksi ja välitän tontuille esikoisen unelmat kaikenlaisesta omituisesta muovikrääsästä ja prinsessatilpehööristä. Minä haluan, että lapsi saa lahjaksi kaikkea sitä, mitä villeimmissä hörhellysunelmissaan toivoo. Siitä tulee minulle hyvä joulumieli.


Omat lahjaostoksemme suuntaamme tänäkin vuonna niille lapsille, joiden perheissä eletään vaikeita aikoja. Joulupuu-keräys toimittaa joulukampanjan keräyspisteisiin jätetyt lahjapaketit helsinkiläisille lastensuojelun asiakasperheiden lapsille, jotka muuten eivät lahjoja saisi. Taidan siis tänäkin vuonna kääntyä Henkan ja Maukan puoleen. Näitä lahjoja antaessa tulee sellainen tunne, joka on ihan liian harvinainen. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan.

10 kommenttia:

 1. Kiitos Joulupuu-keräys vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Helsingissä ainakin Munkkiniemen seurakunta (ja varmaan myös muut seurakunnat) järjestää aina joka joulu lahjakeräyksen, ja siihen osallistuminen kuuluu perinteisiimme. Meillä tulee olemaan ensimmäinen joulu vauvan kanssa, ja nyt jo kauhulla odotan lahjojen määrää. Pikkuinen kun on vielä molempien perheiden ensimmäinen lapsenlapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noita keräyksiä ja joulukampanjoita on paljon.

   Meillä oli melkein 1-vuotias ensimmäisenä jouluna ja taidettiin availla paketteja vielä keväälläkin, kun lapsi tuntui jouluna menevän sekaisin kaikesta uudesta tavarasta. Vauvat taitavat olla kaikista innostuneimpia niistä lahjapapereista. :)

   Poista
 3. Mäkin odotan kauhulla joulua, viime joulu oli jo ihan hirveä. Varsinkin mun äidillä menee varmaan taas ihan yli... Lisäksi meidän maut ei ihan kohtaa, kun mä haluaisin ostaa jotain laadukasta enkä muovikrääsää niin mutsi ostaa viisi erilaista krääsää, jotka lopulta maksaa enemmän kuin se yksi laadukas...
  Toisaalta haluan itsekin antaa tyttärelleni jotain, mikä tarkoittaa siis tässä tapauksessa kallista vaatetta, jota olen himoinnut hänelle. Muuten vaatteet ostetaan käytettyinä tai saadaan sukulaisilta(lähinnä käytettyjä nekin).

  Mä olen jo viime joulusta suunnitellut tuohon joulupuu keräykseen osallistumista, vaikka ei varakkaita olla. Meillä on kuitenkin kaikki kotona hyvin. Mies voi jättää, vaikka sen joulukuun baarireissun väliin, jos liian tiukille menee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noihin kampanjoihin mitään kallista tarvitse ostaakaan. Pienen lapsen saa onnelliseksi parin euron lahjallakin. :)

   Poista
 4. Meillä srk järjestää keräyksen , jossa ostetaan tietty lahja lapselle, jota hän on toivonut. Itse olen eniten tympääntynyt aikuisten lahjoihin. Miehen siskot on innokkaita krääsän ostajia. Mä en haluais mitään turhaa. Aikuinen voi ostaa itse tavaransa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisille on vaikeaa keksiä lahjoja. Yleensä jätän ostamatta, jos ei ole mielessä juuri jotain sellaista, minkä haluaisi antaa toiselle.

   Poista
 5. Olen harkinnut vakavasti lahjoittaa vähävaraiselle perheille jonkun joululahjan. Joskus jostain lehdestä tai netistä luin kampanjasta, jossa pystyy lahjoittamaan omia hyvässä kunnossa olevia leluja tms eteenpäin. Itse en tarvi lahjoja. Toiselle saatu hyvä mieli on paras lahja. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sellaisiakin kampanjoita on. Käytettyjä leluja otetaan kai mielellään vastaan kaikenlaisissa ensi- ja turvakodeissa ja vastaanottokeskuksissa myös ympäri vuoden.

   Poista