tiistai 20. marraskuuta 2012

Eksistentiaalinen kriisi

Eilen illalla, unta odotellessani, aloin miettiä tätä blogia -Pihalla kotona. Blogin nimi juontaa juurensa siihen, kuinka tämä kotiäitiys ei omalla kohdallani tuntunut aluksi ihan omimmalta alueelta. Elämä kapeutui  vauvavuoden jälkeen suurelta osin leikkipuiston ja kodin väliin, ja minusta tuntui siltä, että aikuisten maailma oli jossakin minun ulottumattomissani. Kohta en ole enää pihalla leikkipuistossa, enkä enää niin paljon kotonakaan. Sängyssä maatessani aloin pohtia blogin nimen vaihtamista, uutta blogia, uudenlaisia näkökulmia.


Kun jäin melkein neljä vuotta sitten pois töistä, itkeä tihrustin viimeisenä työpäivänä työhuoneessani tavaroita pakatessani. En ollut vielä äiti, en ollut enää työntekijä. Tuntui, etten ollut oikein mitään. Kohta en ole enää kotiäiti -ainakin blogin alaotsikko täytyy siis vaihtaa. Olisinko perheenäiti, äiti, työssäkäyvä äiti vai ihan vaan kolmekymppinen nainen? Ainakin tämä siirtymä tuntuu paljon luonnollisemmalta.

10 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin! On tämä melkoista uuden identiteetin luomista. Jään odottamaan, että mikä uusi alaotsikkosi tulee olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi alku on aika mukava tunne. :) Mulla on jo pari otsikkoideaa. Täytyy vielä vähän pyöritellä uusia linjoja.

   Poista
 2. No jos ei enää ole Pihalla kotona niin sitten tietysti toudella raflaavasti Sisällä töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Olen vilpittömästi vaikuttunut tästä ehdotuksesta.

   Poista
 3. Tai Syvällä pelissä?

  Venni

  VastaaPoista
 4. Haluan kiittää sinua tästä Pihalla kotona -blogistasi. Nimikin on ollut ihan loistava. Minäkin olin kotona ihan pihalla. Olen tuntenut sielujen sympatiaa töihin palattuanikin. Kyllä ne kotipäivät ihan samanlaisilta tuntuvat minusta, vaikka käynkin töissä. Osa-aikaisuus on ollut minulle loistava ratkaisu: neljä työpäivää, kolme kotipäivää. Sunnuntaina on elämään tullut ihan uusi tunne. Töihin on kiva taas mennä kun siellä kohtaa erilaista uhmaa ja kiukuttelua kuin kotona :)

  Vaikka pitäisit tämän nykyisen nimen, ei haittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että töihinpaluu osoittautui hyväksi asiaksi teidän tilanteessa. :)

   Nimen varmaan pidän ennallaan, kun olisi sekavaa, jos blogin osoite ja nimi olisivat erilaiset.

   Poista
 5. Hei, uusi alaotsikko! Tykkään! -miimu

  VastaaPoista