tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tuuli kääntyy

Eilen tuli väistämättä sellainen olo, että nyt minua rangaistaan, kun viime viikolla oli niin ihanaa. Että joku tasavertaisuuden laki sai kakkosen roikkumaan isosiskonsa hiuksissa, kieltäytymään päiväunista ja raivoamaan minun mielestäni ihan mitättömyyksistä. Puistossakin palelsi. Kotona lapset tulivat toimeen 30 sekuntia kerrallaan.


Tänään päätin korjata vittutääonvaanvälilläniinvitunperseestävittusaatana-mantraani ja kohdata uuden päivän uudella asenteella. Kirjoitin puistokassin pakkaamisavuksi tekemääni muistilistaan maitokahvi ja päätin, etten anna jaloissa roikkuvien ja lähtöä kärttävien ihmisten pilata aamutunnelmaani. 

Koko aamun kääpiö valitti. Kakkonen sotki leikit, oli tylsää, oli nälkä, muovikana oli varastettu. Minä annoin olla. Lapset tulivat toimeen muutamia minuutteja kerrallaan. Puistossa oli aurinkoinen pilvipouta ja jälkiruoaksi piirakkaa. Uima-altaan vesi viilensi paljaita varpaita. Kyllä tämä tästä.

10 kommenttia:

 1. Mitä positiivisuutta! \o/

  Mä yritin viime viikolla vähän samantyylistä taktiikkaa puistopäivään, mutta päätin pitkän harkinnan jälkeen jättää kahvit keittämättä ja ostaa ihanan jätticapuccinon mukaan lähikahvilasta. Luonnollisesti niiden kahvikone oli rikki. En kääntynyt takaisin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkä kumarassa kohti uusia pettymyksiä.

   Poista
  2. Hyvä, hyvä! Minäkin olen nyt antanut vaan asioiden olla. Jos vauva kitisee tyytymättömyyttään (on työntänyt leikkimatolla vaikkapa kaikki lelut ulottumattomiin) niin en joka sekunti jaksa siellä rampata. Isoveli touhutkoon omiaan, tartun vain isoihin konflikteihin. Maitokahvi ja pakastimesta yksi Eskimopuikko, niistä on kesäpäivät tehty:)

   Poista
  3. Joo. Täytyisi vaan enemmän antaa olla. :)

   Poista
 2. Ah vertaistukea. Eli siis tämän päiväisen paskan jälkeen huomenna ei välttämättä ole sen ihanampaa tiedossa. tai ehkä himpan verran stressittömämpää sillä asennemuutoksella. Pitää ladata joku äiti-hemmottelu-snack-varasto. Ei tuu muuten mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tahdon uskoa siihen asenteen vaikutukseen, että kun itse ei ota kierroksia, myös lapset on lungimmin. Ehkä. Edes vähän. Tai sitten vaan tosi hyvät herkut, jos ei muu auta.

   Poista
 3. Kiitos!
  Pelastit päiväni.
  Suklaata on syöty tänään ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä valloillaan joku pahan tuulen ilmasto, koska kaikki kaverit puistossakin kiroilivat raivoavien lastensa kanssa. Suklaat kehiin!

   Poista
 4. Lienee ilmassa yleistä paskaelämä-tautia näillä rakkauden hetukoilla. Ja tuota lähintä ja pitkäikäisintä ihmissuhdetta haastetaan oikein urakalla. Meillä ei aikaisemmin ole tapeltu, mutta nyt tässä uudessa väliaikaisasumuksessa sekin huvitus on löytynyt kaiken tämän muun uuden soosimaisen elämän ohella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Jospa tämäkin vaihe menisi nopeasti ohi.

   Poista