maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pinnan alle

Ostin tänään kääpiölle vaaleanpunaiset uimalasit. Hän oli toivonut niitä kovasti. Lasit saatuaan hän on käsitykseni mukaan sellaisessa luulossa, että osaa nyt sukeltaa. Teki sängyn päällä laseihinsa sonnustautuneena sukellusliikkeitä ja ilmoitti itsevarmasti siirtyvänsä puiston uima-altaan syvään päätyyn. Me keskityimme miehen kanssa hihittelemään -lapsi näyttää uimalaseissaan ihan Tatulta. 

Olemme pohtineet myös jonkinlaisen uimavehkeen hankkimista kääpiölle -kellukkeet, uimarengas, mitä näitä nyt on. Urheiluliikkeessä hypistelin sellaista uimalautaviritystä, joka kiinnitetään lapsen vyötärölle ja lauta jää selän päälle. Se tuntuisi näin maalaisjärjellä ajateltuna hyvältä välineeltä uimisen opetteluun, jättäisi kädet liikkeelle vapaaksi.

Valinta on kuitenkin vaikeaa. Nyt kysynkin teiltä kokeneemmilta uimaharjoittelijoiden vanhemmilta, mikä on järkevin laite uimisen opetteluun 3-vuotiaalle? 

12 kommenttia:

 1. Nuo uimalasit taitaa olla ihan riittävä hypetys. Ja ehkäpä se rapakko ja siinä sopivasti vettä auttaa asiaa. Mielestäni mitään hirveitä värkkejä ei enää suositella. Luomua tässäkin...
  Meidän 3,5vee ruinaa sellaista pientä uimapatjaa. Vielä en sitä osta kun ilman märkäpukua ei minua noihin kalojenpissimä altaisiin saa. Niin ja on sillä ne kellukkeet niiden uimalasien lisäksi, vaikka se vissiin jo osaa uidakkin.
  Uinti on kehittävintä ja (väsyttävintä) mitä olen 3,5v. äitiuran aikana lapsilleni tarjonnut. Ja suosio senkuin jatkaa kasvuaan, avovesikausi avattiinkin jo tuossa toukokuussa ;)
  Siinäpä olisikin yksi loistava urheiluharrastus tulevaisuuteen. Uimahallissa ei haise läheskään niin pahalle kuin jäähallien pukukopeissa :) Ja välinehankinnoissakin pääsee huomattavasti halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mekin pohdittiin, että hankitaanko mitään, kun vaikuttaa siltä että esikoinen on todella reipas kokeilemaan uusia juttuja ja oppiikin tosi nopeasti.

   Poista
 2. Meillä on kaikilla ollut sellaiset delfiini-kellukkeet. Söpöt, kohtuuhintaiset ja lisäväriä uimiseen saa niitten (näitä otuksia on kellukkeissa siis kaksin kappalein) nimeämisestä. Ja toimii altaassa hyvin, esikoinen oppi niillä uimaan 4-vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se kymppi paha summa ole. Niillä kellukkeilla saisi varmaankin ainakin lisää rohkeutta, jos vedessä jännittää.

   Poista
 3. Ihan loistavaa! Lapsilla (ja jalkapalloilijoilla) on kyllä ainutlaatuinen kyky uskoa erilaisten välineiden taikavoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin ihailen tota lapsen itseluottamusta. Mutta on mullakin vähän sellainen uskomus, että jos lenkkivarusteet ovat kunnossa, tulee aivan varmasti kuntoiltua tosi ahkerasti. :)

   Poista
 4. Meillä typy todella oppi sukeltamaan heti lasit saatuaan 4-vuotiaana ;D Muutenkin aika luomuna mentiin ja pahimpina jännäaikoina oli kellukkeet kädessä. 4- vuotiaana oppi myös uimaan. Muutenkin olen ihmetellyt kun itse olin aika arka vedessä pitkään ja samoin muistan monien kavereiden olleen. Tyttö taas on hirmu rohkea ja peloton. Pää menee veden alle ja huimatkaan liukumäet ei pelota...Ihan hyvä näin, mutta välillä arempaa äitiä hirvittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on ollut vedessä melko tyhmänrohkea pienestä pitäen. Onneksi iän myötä on tullut vähän harkintaakin kehiin.

   Poista
 5. Muistaakseni Joonaksen ollessa vähän vajaa 2v vauvauinnin ihan loppuvaiheessa otimme käyttöön kellukkeet ja hän on uinut tosi hienosti niiden kanssa nyt siitä asti - uimahallissa. Suosittelen lämpimästi, meillä on tosi pidetyt.

  Mutta sukeltaminen - voi räkä - ei siitä vauvauinnista ollut mitään hyötyä, nyt ei enää uskalla sukeltaa. Olis pitänyt varmaan vaan jatkuvasti sitä harjotella. Mutta suosittelen siis kellukkeita lämpimästi. Kokeilimme myös uimarengasta mutta se jotenkin oli hankalampi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli vähän taukoa uimiseen, kun kakkonen syntyi ja sukeltaminen kai unohtui joskus tässä vuoden varrella. Toivottavasti muisti palaa, kunhan pääsee treenaamaan.

   Poista
 6. Meillä oli esikoisella ihan sellaiset perinteiset käsivarsikellukkeet. Hän oppi uimaan nyt nelivuotiaana niin kellukkeet periytyivät 2-vuotiaalle kakkoselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin eilen citymarketista 3 eurolla käsikellukkeet, mutta menivät heti rikki. Täytyy panostaa vähän kalliimpiin.

   Poista