perjantai 8. kesäkuuta 2012

Päätöspäivä

Aamupäivällä sain kurssikirjan luettua loppuun. Kaivoin jääkaapista mansikoita, raparperia ja kakkuainekset kesätyöntekijämme viimeisen päivän kunniaksi. Juuri oikeanlainen kesäpäivä Brita-kakulle, ajattelin marenkivaahtoa kakkupohjan päälle levittäessäni. Kesäpäivästä tuntui nauttineen myös se keski-ikäinen herrasmies, joka tallusteli tuntia myöhemmin minua vastaan lenkilläni mikromittaisissa nahkashortseissa ja ilman paitaa.


Lenkkipolkuja harppoessani ajattelin, että olisin voinut tottua tähän hoitokäytäntöön. -Pakkaisin aamuisin puistokassin, kun joku toinen leikittää lapsia. Sitten sanoisin heihei ja kaivaisin esiin opiskelukirjat. Neljä tuntia opiskelua rauhassa, välillä vähän jotakin muuta. Iltapäivällä vähän lasten kanssa puuhastelua ja ruoan laittoa. Voisi yhdistää kaksi itselle tärkeää asiaa.


Viikon aikana tein lukuhommien lisäksi myös muutamia huomioita: 1) Onneksi ei tarvitse olla enää murrosikäinen. 2) Sosiaalinen elämäni keskittyy lähes täysin päivisin tapahtuvaan seurusteluun toisten kotivanhempien kanssa. 3) Itsensä toteuttaminen muussakin kuin äidin roolissa antaa enemmän energiaa kuin keskiverrot päiväunet. 4) 1v 4kk lapsi liimaantuu minuun, vaikka paikalla olisi hänet huomioiva hoitaja. 3-vuotias ei enää toimi niin.


Nyt ynnäilen päässäni yhteen euroja pohtien, mitä tämä hoitokuvio tulisi maksamaan, jos haluaisin käytännön jatkuvan uudelleen syksyllä.

6 kommenttia:

 1. Yksityisen hoidon tuki! Yksityisen hoidon tuki! Niin siis tulinko jo maininneeksi, että yksityisen hoidon tuki...? :)
  Mä jatkan syksyllä opintoja, ja lapsia hoitaa kolmena päivänä viikossa työsuhteinen hoitaja (sama joka meillä on ollut aiemminkin, ihan molin sivujen kautta aikanaan löydetty). Tälle ihmiselle tulee hoitoon myös toinen sisaruspari, joten lapsia on yhteensä neljä: kaksi 1,5-vuotiasta ja kaksi 3-vuotiasta. Näin ollen hänen palkkansa on 2 x 656,71 + 2 x 316,71 eli yht. noin 1945 euroa kuussa. Itse maksamme työnantajakulut, joiden suuruutta en vielä tiedä, mutta tähän asti ne ovat olleet yhdestä alle 3-vuotiaasta n. 180 e/kk.
  Työajan pitää olla ainakin paperilla väh. 25 h/viikko, jotta saa täyden tuen. Haittapuolena on toki se, että hoitajan sairastuttua sijaista ei ole ja että hoito tapahtuu kotona, mutta meillä kumpikaan ei ole ollut ongelma. Opintovapaalla voi jäädä tarvittaessa itse kotiin lasten kanssa ja kahviloissa on opiskella. :)

  VastaaPoista
 2. No mä muistelinkin, että teillä oli joku hoitajajärjestely.

  Mä en tiedä, haluaisinko mä ihan sitä 25h/vko. Lähinnä mä mietin sitä, että kuka haluaisi tehdä töitä niin pientä tuntimäärää.

  Tavallaan olisi helpointa, jos sillä hoitajalla olisi vaan meidän lapset, niin voisi joustavammin sopia aikatauluja, mutta sitten toisaalta jäisi kaikki kulut itselle hoitotuen jälkeen. Pitäisi vaan saada Kelalta joku laskelma, että osaisi hahmottaa hintaluokkaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä todellinen hoitoaika on ollut noin 15 h/vko, mut paperiin on kirjoitettava vähintään se 25 h/vko, jotta saa täyden tuen. Muuten se tuki on tosi pieni, toki rahaa sekin. Laskeskeltiin itse vaan, että sillä 180 eurolla (=työnantajamaksut) ei vielä hirveen moneks tunniks kuussa loppujen lopuksi palkkaa hoitajaa itse esim. MLL:ltä, plus että itse tykkään, että lapsilla on aina sama hoitaja.
  Jos palkkaatte hoitajan vain teille, niin saisitte siis tukea molemmista lapsista yhteensä sen vajaan tonnin verran. Jollekin opiskelijalle, freelancerille tms. se vois olla ihan houkutteleva summa, etenkin jos viikon työtunnit olis just jotain viidentoista luokkaa. Meille tuli osa-aikaisen lastenhoitajan paikkaan parissa viikossa melkein 60 hakemusta, vaikka palkasta oli mainintana vain että 8-10 euroa tunti (jos oikein muistan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku 15h/vko vois olla aika sopiva.

   Mutta ihan älyttömästi hakijoita! Mä ajattelin, että pienellä tuntimäärällä saisi pari hakemusta joiltain lähihoitajakoulu drop-outeilta, mutta tuossa on jo todella paljon valinnanvaraa. Nyt mulla kyllä kasvoi kiinnostus. Tuo voisi olla ihan täydellinen ratkaisu orastavaan työkaipuuseen.

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä! Pitääpäs oikeesti paneutua itekin tohon yksityisen hoidon tuki -hässäkkään...
  Ja kohta 3. Allekirjoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mä pyörittelen tuota tuntiasiaa vielä. Kun kuitenkin haluaa lastenkin kanssa olla.

   Poista