perjantai 18. toukokuuta 2012

Palkinto ja ymmärtämättömyys

Sain palkinnon -The VERSATILE BLOGGER award. Se ruli Ripulta -kiitos Ripu. Näin se menee:

- Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen

- Lisää The Versatile Blogger Award -kuva postaukseesi

- Kerro seitsemän satunnaista faktaa itsestäsi

- Nimeä 15 bloggaajaa ja kerro heille tunnustuksesta

Tämä oli vaikeaa, koska minulle on ilmeisesti elämäni aikana tapahtunut vain 25 asiaa. Minun on myös vaikeaa noudattaa annettuja ohjeita. Koitetaan nyt kuitenkin.

1. Minä en voi ymmärtää ihmisiä, jotka alkavat ruokakaupan kassalla kaivaa laukustaan lompakkoaan vasta silloin, kun kassa on ilmoittanut ostosten hinnan. Lompakko tulee kaivaa esiin heti, kun ostokset on nostettu kassahihnalle.

2. Minä en voi ymmärtää äiti-lapsi-dynamiikalla ladattuja parisuhteita. Miehestä on monessa parisuhteessa tehty avuton lapsi, joka ei selviydy arjesta ilman naisen äidillistä opastusta.  Saan edelleenkin kylmiä väreitä ajattelemalla erästä kolmekymppistä pariskuntaa, johon huomioni kiinnittyi jokin aika sitten eräässä odotusaulassa. Ulkona oli kylmä päivä. Pariskunnan mies oli avaamassa ulko-ovea tuulikaapissa, kun nainen veti puolisonsa takaisin sisälle aulaan. Nainen otti miehen kädestä kaulaliinan, avasi miehen ulkotakin, kietoi kaulahuivin miehensä kaulaan ja puhdisti lopuksi roskan miehen olkapäältä. Tämän tehtyään hän työnsi miehen uudelleen ulko-ovelle. Mies seisoi siinä puettavana, kuin pieni lapsi. Vittu mikä lammas, minä ajattelin.

3. Minä en voi ymmärtää niitä 18-25-vuotiaita velliperseitä, jotka selittävät tv:n keskusteluohjelmissa, että on se kamalaa, kun nuorille ei löydy kivoja työpaikkoja, joissa pääsisi toteuttamaan itseään. Että olisi se aivan ihmisarvon vastaista mennä töihin Mäkkäriin tai siivoushommiin, jotta pystyisi omalla työllään elättämään itsensä. Että täytyy saada pötkötellä kotona ja odotella sitä, että kotoa tullaan hakemaan töihin media-alalle. En vaan käsitä.


Ymmärtämättömyyteni ulappa. Olen mökillä.

4. Minä en voi ymmärtää niitä vanhempia, jotka naama vakavana selittävät, että meidän 4-vuotias Marja-Petteri ei pysty itse pukemaan ulkovaatteitaan tai syömään aamuisin muuta kuin sokerimuroja. -Jos lapsi on huomannut, että hetken kiukuttelulla eteen kiikutetaan kulhollinen irtokarkkeja suklaaliemessä ja eteisen lattialla pötköttelemällä vaatteet siirtyvät kätevästi päälle aikuisten toimesta, on mainittavaa edistystä asioiden suhteen tuskin luvassa. 

5. Minä en voi ymmärtää, miksi Burger King ei tule Suomeen. Voisiko se jo tulla? Minä täällä odotan. Milloin se tulee?

6. Minä en voi ymmärtää kahvilatyöntekijöitä, joiden multitaskingkapasiteetti huipentuu kahvimyllyn surinan seuraamiseen yleisen ihmettelyn lomassa. Rahasta, ota seuraava tilaus, hae sitä pullaa tai mene jonnekin muualle töihin.

7. Minä en voi ymmärtää ihmisiä, jotka heiluttelevat seteleitä baaritiskillä. Ajoistani baaritiskin takana on kulunut melkein 10 vuotta, mutta tämän kansanosan ajatteleminen saa minut edelleenkin tuohduksiin. Tälle porukalle haluaisin kertoa, että se setelillä huitominen ei nopeuta tilauksesi vastaanottoa sekuntillakaan. Se on ruma tapa ja sinun täytyy lopettaa.

Tunnustuksen osoitan kaikille, jotka siihen haluavat tarttua. Te olette kaikki monipuolisia.

12 kommenttia:

 1. Kiitos, taattua kamaa! Huhhuh, niin ytimessä! Aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän täytyy kirjoittaa kirje burgerikuninkaalle.

   Poista
 2. Kappas niinähän ne tärkeimmät.
  Hyvää viikonloppua, nautippas olostasi näyttää tosi kivalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli nyt ne päällimmäiset. Mulla on näitä kyllä enemmänkin. :D Ja kiitos!

   Poista
 3. Minä ihmettelen, että mitä se paskaduuni on, jota on ilmeisesti ylenmäärin jossain tarjolla. Kun sinne Mäkkäriinkin on satoja hakijoita ja siivoojaltakin vaaditaan alan koulutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paskatöitä ei mun mielestä ole olemassa, koska yhteiskunnassa tarvitaan kaikenlaisia ammatteja ja monet tekevät esim. siivousalalla koko työuransa ja siinä ei ole mitään hävettävää.

   Mä katsoin jokin aika sitten Ajankohtaisen kakkosen, jossa ne oli katsonut työkkärin sivuilta avoimia työpaikkoja ja vei sitten muutamaa pitkäaikaistyötöntä nuorta sinne työhaastatteluihin. Kaksi kolmesta olisi muistaakseni saanut töitä niistä haastatteluista ja yksi niistä taisi ottaakin sen tarjotun paikan Mäkkärissä vastaan. Mäkkärissä oli paljon paikkoja auki, mutta niitä ei oltu saatu täytettyä. Toinen nuori mies, joka olisi palkattu, ei halunnut ottaa paikkaa vastaan, koska hän koki epäeettiseksi myydä ruokaa, joka on epäterveellistä ja työ ei tuntunut kivalta. Hän oli valmistunut muutama vuosi aiemmin kartanpiirtäjäksi ja oli ollut työttömänä valmistumisesta lähtien.

   Mä uskon, että siivoustyötä saa ilman koulutustakin, ainakin vielä jokunen vuosi sitten sai. Itse tein ilman koulutusta tiskari/kahvila/baaritöitä. Kyllä niitä työelämään "sisääntulotöitä" on vieläkin olemassa, mutta monille nuorille ne ei valitettavasti kelpaa.

   Poista
 4. Komppaan ihan täysin Burger Kingin kohdalla! Ihan täysin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai komppaat vain burgerkingissä!!! Oletko sä niitä lompakon kanssa hidastelijoita??? :D

   Mut joo, tähän burgeriasiaan on saatava muutos. Pian.

   Poista
 5. Totta tuo purilaisen puuttuminen Suomesta on vailla ymmärrystä. No ainakin hyvä syy "nauttia" Muumiristeilystä Tukholmaan.

  Tällä hetkellä en myöskään ymmärrä ihmisiä huuto.netissä. Siis jotka myyvät lastenvaatteita esim. otsikolla "hessulin vaatekaapin tyhjennys" tai "topoliinon ihqut kesäkuosit". A) en tunne ko. henkilöitä en tiedä millaiset "vaatekaapit" heillä on B) en saa otsikosta mitään ymmärrystä mitä vaatteita myyvät C) haluaisin ostaa taannoisen H&M Unicef malliston villatakin koossa x ja saan vastauksena kyseisiä listoja. Hermot menee vähemmästäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topoliino!!!! :D Mun täytyy ehkä hankkia vielä lisää vauvoja, koska haluan antaa lapselleni nimeksi Topoliino. Menisiköhän se maistraatissa läpi?

   Mutta huutonet-kohta lisätään kyllä ilman muuta tuohon ymmärtämättömyyslistaan. En ymmärrä minäkään.

   Poista
 6. Mutta tiedätkö, että se Burger King on ollut Suomessa? Yksi Tampereella ja yksi Helsingissä 80-luvun alussa. :) Terkuin Uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tästä kyllä joskus kuullut ja sen jälkeen unohtanut. Kultainen 80-luku. :)

   Poista