torstai 12. huhtikuuta 2012

Silmänruokaa

Voiko eläimen ulostetta saada 1-vuotiaan katsantokannalta houkuttelevampaan muotoon, kuin jäniksen papana? -Ei voi.  Kakka siirtyy pienillä pulleilla kätösillä sukkelasti suuhun. 

Meidän kakkonen laittaa suuhunsa ihan kaiken. Ja meidän piha on täynnä jäniksen papanoita. Täynnä. Näihin ongelmiin en törmännyt, kun asuttiin Helsingin keskustassa. Nyt paljastuu lähiöelämän pimeä puoli.


En ole hysteerisimmästä päästä sen suhteen, mitä lapset laittavat ulkona suuhunsa. Silmillä nähtävään ulosteeseen vedän kuitenkin rajan. Edessä on ensimmäinen kevät taaperon kanssa omalla pihamaalla, enkä halua viettää sitä kontillani etsimässä kakkaa. 

Miten jänikset häädetään pihalta? Tarvitsemmeko kaatolupia? Haluaisin myös lisätietoa siitä, jos istutan pihalle yrttejä, syövätkö jänikset ne ennen minua?

13 kommenttia:

 1. "Arttu perkule..." tuli mieleen (Kummeli). Mutta joo hyi, yäks. En osaa auttaa kylläkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan yhden jakson, jossa Arttu söi rehuostoksiin tarkoitetut rahat. Arttu naulattiin sitten pää alaspäin navetan seinään viikoksi.

   Poista
 2. äh. Ei kai ne yrttejä syö? Kaaleja on turha laittaa, mutta veikkaan että yrtit saattaa pysyä ihan hyvinäkin. Ainakin jos niitä laittaa ruukkuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa arvelen, että ei ruohosipuli ja korianteri ole niin hyvää niiden mielestä. Mutta ei noista cityjäniksistä tiedä. Mä kyllä ajattelin koittaa ihan maahan laittoa, kun tuossa pihalla on siihen sopiva kukkapenkki ja me ei olla kukkaihmisiä.

   Poista
 3. muksut voi vieläpä ehdollistaa noihin antamalla talk-muruja! eri kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mä luulen että makukin on melko pitkälti sama.

   Poista
  2. joo ostin yhden paketin niitä talkkeja. hapanta ja pahaa. takuuterveellistä varmaan.

   Poista
  3. Tossa kakassakin on varmaan ihan kivasti kuitua.

   Poista
 4. Citykaneista en tiedä, mutta meidän kasvimaalta jänekset veivät persiljan, salaatit, tillit, sipulin varret(wtf ! c´moon !),kaalit, porkkanan taimet. Tästä viisastuneena kasvimaa on nyssit aidattu stana.
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiin ostin persiljan ja tillin siemeniä! :D

   Mä olen nyt googlettanut tätä asiaa ja jotkut sanovat, että ei jänikset syö yrttejä, kun ne on liian voimakkaan makuisia, eikä ne kuulu normaaliin ravintoon. Jossakin sanotaan, että eri jänisperheillä on eri lempiruokia ja jotkut vaan syö yrttejä. Jotkut sanovat, että jänikset syö kaikkea. Hämmentävää. Pitää ehkä varmuudeksi laittaa osa taimista parvekkeelle turvaan ja osa pihalle ja odottaa eläinkokeen tuloksia.

   Poista
 5. Yrtit ja jänöt samaan pataan? Mä olen googlettanut jäniksen nylkemistä, yhdistetään voimat? Ja yrttejä syönyt jänö myös maistuu varmasti entistä paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mä laitan jonkun kevyen marinadiliuoksen siihen rosmariinin ja valkosipulin viereen, että pupu voi hörppiä siitä palan painikkeeksi.

   Poista