torstai 19. huhtikuuta 2012

Vauhti kantaa

Koska olen saattanut maailmaan kaksi poikkeuksellisen ainutlaatuista ja taidoiltaan ylivertaista neroa, saan tuntea äidillistä ylpeyttä lapsistani usein. Hämmästyttäviä pieniä ihmisiä. 

On hienoa seurata, kun lapsi oppii uutta. Kiipeää vielä vähän korkeammalle, pyöräyttää ensimmäistä kertaa kuperkeikan, napsauttaa monimutkaisen palapelin palat yksi toisensa perään paikoilleen, uskaltautuu laskemaan potkupyörällä suurta mäkeä alas.


Tällä viikolla vatsasta kouraisi, kun juoksin kääpiön vierellä 3-vuotiaan ottaessa tuntumaa upouuteen polkupyöräänsä. Otteeni ohjauskahvasta löystyi, päästin pikkuhiljaa irti ja lapsi jatkoi matkaansa. Ihan itse, kahdella pyörällä. Voih.

Muistan tuon hetken omasta lapsuudestani -ja sen hienon tunteen, kun vauhti kantaa. Paitsi kääpiö ei vielä suostu uskomaan, että pysyy pystyssä ihan itsekseen. Hokee vaan, että minä vasta harjoittelen, täytyy vielä harjoitella. Jarruttaminen on kyllä vielä vähän hakusessa. Sitä täytyy vielä harjoitella.

8 kommenttia:

 1. Huikeaa on tosiaan. Ja onnea, tiedän kuinka hienolta tuntuu kasvattaa neroja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerojen kasvatus on vastuullinen tehtävä. Onneksi meidän lapsilla on äitinä henkilö, joka vastaa heidän älyllistä ja inhimillistä potentiaaliaan.

   Poista
 2. Ihanko jo kolmevuotias ilman apupyöriä! Hurjaa, meidän 3v ei osaa edes polkea polkimilla vielä. Siispä harjoittelua tiedossa kesällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on ollut tosi taitava motorisesti aina. Varmaan myös se auttoi, että hän oppi viime keväänä potkupyörällä laskemaan isojakin mäkiä ja löysi tasapainon kahdella pyörällä jo silloin.

   Poista
  2. Onnea taidosta!

   Potkupyörä on tosi hyvä harjoittelupyörä! Meilläkin lapsi oppi kolmevuotiaana polkemaan tavallista pyörää potkuteltuaan ensin n. vuoden verran potkupyörällä. Eikä hän ole ollut edes mitenkään motorisesti lahjakas, vaan ennemminkin hitaampi kehittymään siinä suhteessa.

   Poista
  3. Potkupyörät on hyviä! Tasapaino kehittyy niillä ajellessa ihan huomaamatta ja pääsee myös mukavasti liikkumaankin lapsen kanssa, kun ei tarvitse kävellä etanavauhtia. :)

   Poista
 3. Potkupyörää olen harkinnut, mutta tuon pieninkin pyörä on pojalle liian korkea. Siis meidän 3v on varmaan jotain 90 cm ja ei tosiaankaan jalat yllä maahan:( Kaverin lapsi oppi myös nuorena potkuttelemaan ja syksyllä ajoi jo pyörällä 3-vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on bikeshop.fi:stä ostettu Puky potkupyörä ja se sopii 85cm ylöspäin. Meillä 3-vuotias on melkein 100cm ja sopii vieläkin, joten on ihan pitkäikäinenkin hankinta.

   Poista