maanantai 17. kesäkuuta 2013

Painajainen perheessä

Kahden hyvin haasteellista murrosikää läpikäyvän lapsen äiti oli meillä kyläilemässä jokin aika sitten. Seurattuaan tunnin verran meidän perheen kotitunnelmia, hän totesi, että uhmaikäisiin verrattuna kotoa karkailevien teinien kanssa on oikeastaan ihan mukavaa.

Sisarussuhteessa/kehitysvaiheissa/elämässä/olemassaolossa on menossa huonompi kausi. Lapset tappelevat keskenään lähes taukoamatta -lyövät ja tönivät toisiaan, kieltäytyvät minkään tyyppisestä vuorottelujärjestelmästä lelujen suhteen ja roikkuvat kiinni toisissaan tästä huolimatta. Koko ajan äläää ja auuu. Jos siskoksilla ei ole riitaa keskenään, he keksivät hyvin nopeasti jotakin yleistä valittamisen aihetta. Vaatetus, ruoka, kauppaan lähtö, miksi en saa mennä kaverille tai tunkea helmiä rauhassa sieraimiini. Illat ja viikonloput ovat siis perheen laatuaikaa parhaimmillaan. Tää päivä tuntuu kestävän ikuisuuden, voihkin miehelle sunnuntaina lounasaikaan. Vielä kahdeksan tuntia nukkumaanmenoaikaan. Sitten lähdimme ostoskeskukseen riitelemään kenkien sovittamisesta.


-Entä jos kesälomallakin on tämmöstä? olemme kyselleet toisiltamme useasti viime viikkoina. Joinakin päivinä pudistelemme päitämme ja toteamme toisiamme rauhoitellen -Ei voi olla. Toisina päivinä toteamme lamaantuneina -Melko suurella todennäköisyydellä. Edessä on parhaimmillaan viisi viikkoa riiteleviä lapsia. Täytyy hengitellä syvään pelkästä ajatuksesta.

12 kommenttia:

 1. Yleensä huudien vaihdos leipoo muksuista enkeleitä. Ei toivottavasti kirjaimellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon näin. Luotan isovanhempien läsnäolon positiiviseen vaikutukseen myös. Ja niin joo, emme toivo kuolemaa. :)

   Poista
 2. Samaistun täysin. Mulla on edessä neljä viikkoa kesälomaa yksin poikien kanssa, mies on koko kesän töissä, ja odotan tulevaa hieman kauhunsekaisin tuntein... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivokaamme aurinkoisia päiviä, että voi olla paljon ulkona!

   Poista
 3. Joo, kauhunsekaisin tuntein täälläkin odotetaan kesälomaa kauhukakaroiden kanssa kun yrittäjämies on suurimman osan siitä vielä töissä. Noh, sit pääsee taas töihin lepäämään loman jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin jo unohtanut, että menin töihin sen takia, että en kestänyt jatkuvaa lasten kanssa vääntämistä. Tsemppiä sinne teille!!

   Poista
 4. Ei mitään lisättävää. Paitsi että loman jälkeen esikoinen on jo melkein seitsemän, ja _joskushan_ tän kuusivuotiaan uhman on loputtava.

  VastaaPoista
 5. Äitini on kertonut haaveilleensa minun tappamisestani. Kuulemma siksi, että vankilassa saisi olla täysin rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vankilassa tarttis ees laittaa ruokaa! Täysihoito!!

   Poista
 6. Kuulostaa kovin tutulta. Täällä viis mukulaa ja koululaisten 10 viikon kesäloma. Painajaismaista. Lauantaina pitäis lähteä sukuloimaan 500 kilsan päähän. Käytiin ostamassa kannettava dvd-soitin ja viis paria kuulokkeita takapenkille toivoen että edes niiden avulla selvitään matkasta hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannettava dvd!!!! En jaksa nakutella tähän tarpeellista määrää sydämiä. Se laite on pelastanut meidän pitkät automatkat. Mutta kyllä siitäkin riidan saa syntymään, jos on tunnelmat kohdillaan. :D

   Poista