sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Annetaan, jos otetaan

Merkittävin ekotekoni on varmaankin kahden samaa sukupuolta olevan lapsen synnyttäminen samaan aikaan vuodesta. Vaatteiden, kenkien ja muun tilpehöörin kierrätysaste on korkea. Jos on ostanut jotakin äitien suosiossa olevaa merkkituotetta, voi vaatteet saada myytyä vielä eteenpäinkin ihan mukavalla hinnalla.

En ole toistaiseksi löytänyt itsestäni lasten merkkivaatteista innostuvaa puolta, joten suurin osa sisävaatteista on hankittu osastolta halpavaateketju. Tämä taasen tarkoittaa sitä, että vaatteiden jälleenmyyntiarvo on minun arvomaailmassani pienempi kuin myyntitouhuun vaadittava energia. Ei siis kannata.


Olen viime päivinä siivonnut varastoja ja löytänyt kasseittain pieneksi jääneitä lastenvaatteita, joita kumpikaan tytöistä ei voi enää käyttää. Ihan ehjiä, vähän kulahtaneita vaatteita ja kenkiä, joita joku voisi ihan hyvin vielä käyttää. Minä haluan päästä näistä Ikean kasseista eroon, mutta nyt en keksi, minne vaatteet voisi viedä. Onko teillä vinkkejä, mihin lasten kamppeita voisi lahjoittaa? Missä vaatteet menisivät tarpeeseen ja ne otettaisiin ilolla vastaan? Vinkkejä kaivataan lähinnä pääkaupunkiseudulle. Mitä Leo Stranius tekisi?

16 kommenttia:

 1. Mitenkäs olisi tämä: http://www.hopeyhdistys.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=93

  VastaaPoista
 2. Hope - yhdessä & yhteisesti ry ottaa vastaan, ja oliskohan ensi- ja turvakodeissakin tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensikodissa voisi juuri nuo vauvanvaatteet olla tervetulleita.

   Poista
  2. Kannattaa kysyä aina ensin, usein tarjontaa on aika paljon, ja ovat myös aika valikoivia, eli kovin käytetyn näköisiä tai vanhoja vaatteita ei oteta. Mä olen lahjoittanut myös eläinsuojeluyhdistykselle, siellähän ne menee kirpparille ja rahat sitten eläimille, tosin kulahtaneemmat vaatteet voi päätyä siivousräteiksi - käyttöön siis nekin.

   Poista
  3. Nettisivuillakin korostettiin hyväkuntoisuutta. Mä luulen, että vastaanottokeskuksessa voisi olla löysempi seula.

   Poista
 3. Mun ratkaisu on UFFin tai Fidan laatikko. En tosin tiedä mitä niille sen jälkeen tapahtuu. Mutta itselle on hyvin helppoa, varsinkin kun molemmat laatikot on melkein naapurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joku UFF skeptisyys jäänyt niiden hämärätouhuista joskus vuosia sitte. En enää edes muista, että mihin se liittyi. Ehkä he ovat ryhdistäytyneet.

   Poista
  2. Laatikoissa on viime vuosina (tietyillä alueilla) ollut myös se ikävä piirre, että eräät tahot repivät pussit sieltä ulos, penkovat kamat ja jättävät kelpaamattomat maahan homehtumaan. Jotekin ei vaan mene itelle jakeluun, miks niitä loppuja ei voi työntää luukusta takasin sateensuojaan. Vein nyt sitten meiltä takakontillisen kierrätyskeskukseen.

   Poista
 4. Itse kiikutan aina tohon viereiselle Fidalle tavaraa, pistävät myyntiin aika nopeasti jos on vähänkin jotain käyttämisen arvoista :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on sulle hyvä ratkaisu!
  Vastaanottokeskuksissa tarvitaan, etenkin n. 2-v tyttöjen vaatteita!
  Kalliossa tai Uudenmaankadulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä siis levitin FB:ssäkin linkkiä missä etsivät liki kaikille käyviä vaatteita, etenkin lasten vaatteista ja rattaista yms kamasta pula. Mä tuon sen linkin jahka ehdin etsiä.

   Poista
  2. No niin:HELSINKI HUOMIO! VASTAANOTTOKESKUKSIIN TARVITAAN VAATTEITA:

   Kaarlenkadulle:
   Parivuotiaiden tyttöjen vaatetta. Vauvanvaatteita itse kyhättyihin äitiyspakkauksiin. Keskuksella on lajitteluun varattuna muoviset säilytyslaatikot, mutta keräystä ei ole saatu aloitettua. Ihan tavallista äitiyspakkaustavaraa niihin tarvittaisiin, tai vastaavaa potkaria ja bodya. Naisillekin on aika vähän mitään tällä hetkellä. Eli kaikkea vaatetta saa viedä myös naisille ja miehille.

   Uudenmaankadulle:
   Aikuisten vaatteita. Varsinkin miesten, niitä on aivan todella vähän.

   Ainakin Kaarlenkadulle voi lahjoituksia viedä milloin vain.

   Poista
  3. Hyvä! Sinne voisi viedä varmaan lelujakin.

   Poista
  4. Noniin! Ehditkin juuri linkin kanssa. Mä ratsaan miehenkin kaapit. Kiitos.

   Poista