tiistai 4. kesäkuuta 2013

Joku raja

Otin töistä lopputilin. Loparit. Irtisanouduin. Päätin työsuhteeni. Hanskat tiskiin. Synonyymit loppuvat kesken ja niin loppui minun kärsivällisyytenikin. Olen iän myötä tullut yhä tietoisemmaksi siitä, että kaikkea ei tarvitse sietää ja että intuitioon täytyy luottaa. 15 minuutin lounastaukooni kohdistuvan passiivisagressiivisen vittuilun jälkeen intuitioni sanoi, että nyt riitti. Kuukausien varrelle mahtui liian monta hetkeä, joiden päätteeksi ajattelin, että ei tällaista voi olla. Taisin tirauttaa muutaman kyyneleen wc-tiloissakin. Sitten seuraavana päivänä ilmoitin, että tämä on sellainen työyhteisö, jossa en voi tehdä työtäni. Samalla kaikki suunnitelmani menivät uusiksi, mutta niin elämä välillä yllättää. Lähtöilmoituksen jälkeen olo keveni hieman. Kuuntelin työmatkoilla pohjoismaisia euroviisukappaleita, koska ne lievittivät hetkellisesti töihinmenoon liittyvää ahdistusta. Sitten laitoin työnhaun toden teolla päälle ja vaihdoin työmatkojen soundtrackiksi Beastie boysien Sabotagen. Paria haastattelua myöhemmin sain puhelun, että en saanut hakemaani puolen vuoden pestiä. Ikuisuudelta tuntuvan muutaman sekunnin hiljaisuuden jälkeen minulta kuitenkin kysyttiin, voisinko tulla heille hommiin useammaksi vuodeksi eteenpäin, kun olen niin hyvä hakija. Hypähtelin pienen työnsaantitanssin työhuoneeni suljetun oven suojissa. Huh. Töistä lähtiessäni vaihdoin Sabotagen Check It Outiin.

Sain ihan kunnollisen kesälomankin, kun uusi työ alkaa vasta elokuussa. Ihan eri homma kuin nykyinen, mutta uskon vahvasti kohtaloon ja siihen, että näin asioiden kuuluikin mennä. Perjantaina on aihetta juhlaan.

38 kommenttia:

 1. Onnea uudesta duunista ja uusista kuvioista.

  Hieno juttu, että osasit lähteä kun oli tarvis! Mä seuraan juuri tilannetta, jossa nuori uusi työntekijä voi aika huonosti meidän organisaatiossa. Tuntuu hirveältä - en mä varmaan voi sitä pelastaa vaikka tukena voin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen onnellinen siitä, että takana on sen verran työvuosia ja niiden myötä kertynyttä itseluottamusta sen suhteen, minkälaisia asioita voi vaatia.

   Poista
  2. Olen ollut muutaman kerran todistamassa tilannetta, jossa selvästi väärässä hommassa tai organisaatiossa oleva on alkanut kukoistaa löydettyään sen oikean duunin. Olen aika kirkkaasti ymmärtänyt, että väärissä tehtävissä tai organisaatiossa oleminen kuluttaa paitsi ihmistä itseään, myös hänen lähipiiriään - eikä ole hyväksi edes työnantajalle. Kaikkien etu on, että ko. henkilö löytää duunin, jossa viihtyy.

   Siksipä olen vastaavan tilanteen havaittuani luvannut ihan konkreettisesti auttaa työnhaussa. Ei se Liina täysin mahdotonta ole, että onnistuisit jopa pelastamaan nuoren kollegasi.

   Poista
 2. Wau! Ihailtavaa rohkeutta, juuri näin! Onnea siitä sekä uudesta duunista.

  VastaaPoista
 3. Oujee, onnea! Mä muistelen jonkun tässä blogissa joskus epäilleen, että kotiäitivuodet voisi olla haitaksi työnhaussa. Aika pitävästi oot tässä puolen vuoden aikana todistanut väitteen vääräksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukahan se oli? :D

   Nythän mä sitten puolestaan jännitin, että leimaudunko hankalaksi työstä työhön hyppijäksi.

   Poista
 4. Tuttuja fiiliksiä, samantyyppiset kuviot on koettu täälläkin. Onnea uusiin haasteisiin ja hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä kyllä ajatellut, että tällaiseen tilanteeseen joutuu. Mutta nyt on hyvä näin. Ja kiitos!

   Poista
 5. Vau, onnea uudesta työstä! :) Mä uskallan nykyään heittäytyä aika rohkeammin uusiin asioihin, jos nykyinen ei tunnu hyvältä. Tuli tästä tekstistä ihan mieleen tasan vuodentakainen kun päätin lopettaa toisen tutkinnon opiskelun eikä työstäkään ollut vielä selvyyttä. Loppu hyvin kaikki hyvin. Virkistävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi kysyä ensin lupa mieheltä, että saanko jättäytyä tyhjän päälle. Onneksi olimme yhteisymmärryksessä, eikä täytynyt sitten raha-asioistakaan stressata.

   Poista
 6. Wau! Paljon onnea uusista kuvoista, niin se elämä vaan joskus heittää eteen kaikkea hyvää lopulta :)

  Itse hehkutan joka päivä töiden jälkeen hyvää fiilistäni. Ihan mahtavaa, kun huomaa osaavansa tehdä työnsä, minuun luotetaan ja joustoa on joka suuntaan. En olisi vuosi sitten kuvitellut olevani näin hyvässä työssä, mutta joskus tosiaan vaan kaikki sujuu hyvin. Liiankin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on hyvä työpaikka löytynyt! Olen nyt tajunnut, että se ei todellakaan ole itsestään selvää.

   Poista
 7. Onnea! Ja tosi rohkeaa! Mä vaan tyydyin vuolaasti itkeskelemään vessassa ja hakemaan uutta paikkaa. Ja nytkin kun sain uuden, tarjouduin olemaan vähän pitempään, kun tarviivat tekijöitä, dou. Tosin saahan siitä rahaakin... ;)
  Tsemppiä uusiin työkuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Mä annoin kuuden viikon irtisanomisajan, vaikka työehtosopimus velvoittaisi vain kahteen. Että eivät vaan joutuisi pulaan... Voi meitä. :)

   Poista
 8. Onnittelut! Ihan kaikesta: rajan vetämisestä, intuitioon luottamisesta, rohkeudesta ja tietysti myös uudesta duunista. Mahtavaa :)

  VastaaPoista
 9. ihan mahtavaa! sinä rohkea, viisas nainen.

  perstuntuma on sellainen, jota todella kannattaa kuunnella vaikka järkisyyt vois sanoa muuta. olen kerran jättänyt ottamatta vastaan vakiduunin, ja valitsin 6kk sijaisuuden ihan tolla tuntumalla, enkä kyllä katunut hetkeäkään. olen myös kerran lähtenyt äkkipikaistuksissani yhdestä duunista, kun mitta vaan kerta kaikkiaan täyttyi, eikä tilannetta enää pelastanut mikään. silloin en ehtinyt edes mieheltä kysyä mielipidettä, oli pakko toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja tuosta mainitsemastani duunista lähdettyäni kuuntelin autossa otsikon kappaletta repeatilla ja kohtalaisen lujaa.

   Poista
  2. Mä jonkin aikaa järkeilin ja mietin, että työuran kannalta olisi järkevää kärvistellä ja jäädä jotenkin yrittämään ratkaisua. Mutta sitten tuli se raja vastaan, että nyt vittu riitttää. Hyvä aggressiokappale kyllä auttaa näissä tilanteissa. :)

   Poista
 10. Vau! Mulla on edessä myös työpaikanvaihto ja sain kyllä hurjasti voimaa ja rohkeutta kirjoituksestasi. En aio tehdä mitään noin hurjaa kylläkään vaan ihan kaikessa hiljaisuudessa hakea uutta työtä :)

  Upeus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että irtisanoutuminen ja työnhaun aloittaminen kuukausi ennen juhannusta lisäsi jännityskerrointa hieman. Onnea sulle työnhakuun! Pidän sulle peukkuja pystyssä. :)

   Poista
 11. Oho, onpa sinulla ollut nopeat käänteet! Irtisanoutuminen vaatii rohkeutta, jota kaikilta ei löydy, mutta upeeta, että uusi työ löytyi heti. Erityispeukut kesälomasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Kun päätös syntyi omassa päässä oli pakko toimia. Kesäloma oli kyllä kiva bonari tässä kaikessa.

   Poista
 12. Kunnioitettavaa rohkeutta ja omanarvontuntoa!
  Hatun nosto täältä ;)

  VastaaPoista
 13. Ihailtavaa, että olet puuttunut epätyydyttävään elämäntilanteeseen noin hanakasti, etkä vain sietänyt hiljaa jupisten. Niin sitä pitää tätä elämää eläää!!! Ihanaa kesää! :)

  VastaaPoista
 14. Mahtaa! Onnittelut!

  Kun ilma seisoo, pitää avata ovi. Olen itsekin perin kyllästynyt ympäriltä löytyviin passiivis-agressiivisiin ongelmalähtöisiin negatiivisiin ihmisiin. Enemmän positiivisuutta ja vähemmän vittuilua ja valtataistelua.

  a.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Hankalaa on silloin, kun vaikeuksia on esimiehen kanssa. Se ei ole niin helppoa puolustaa omia näkemyksiään.

   Poista
 15. Sä niin oot mun idoli. Mahtavaa! Olisipa itsekin noin hyvä ja päättäväinen ja kaikkea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, että minussa on myös paljon sellaista, mikä ei ole yhtään ihailtavaa. Kaikissa ihmisissä hyvät ja huonot puolet ainutlaatuisessa paketissa.

   Poista
 16. Mahtavaa! Onnea hurjasti!

  Sä inspiroit minua. Miksi kärvistellä negatiivisten ja katkerien pääsispäjoeläkkeelle -ihmisten (no naisten, ikävä myöntää) ympäröimänä, kun vois mennä johonkin missä kaiken energian ei tarvitsisi tulla vain itsestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kannata tuhlata aikaa ikävässä ympäristössä.

   Poista
 17. Onnea hyvästä päätöksestä! Kärvistelin 5 vuotta p**skassa työyhteisössä. Olisi pitänyt lähteä puolen vuoden päästä. Tuolloin ei kokemus ja uskallus riittänyt, vaikka intuitio puhui vahvasti. Ongelmat olivat nimenomaan esimiehen kanssa. Jos seuraava kerta vastaavaa tule eteen, osaan olla viisaampi.

  Ihanaa kesää ja kesälomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että esimieheltä tulee kestäneeksi paljon enemmän paskaa, kun se ei ole tasavertainen suhde. Paljon tästä on kyllä oppinut.

   Poista
 18. Jep, yli kolmekymppisenä ei enää viitsi olla kynnysmattona siinä pelossa ettei mitään muuta työtä löydy. Itsekin päätin hiljattain pätkätyösuhteeni kävelemällä tyynesti ulos esimiehen toimistosta allekirjoittamatta seuraavaa pätkää. Katsellaan, mitä sitä vielä eteen tulee.

  VastaaPoista