sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Joulunajan päätös

Kevät. -Tulihan se viimeinkin, vaikka välillä odotus tuntui epätoivoisen pitkältä. Lumi katosi pihalta parissa päivässä. Nyt silmät kutisevat, nenä vuotaa ja kakkonen lappaa antaumuksella suuhunsa hiekkalaatikon hiekkaa kuukausien paaston päätteeksi. 

Laitoin perjantaina ensimmäistä kertaa tennarit jalkaan. Olen suhtautunut tähän siirtymäriittiin hyvin juhlallisesti. Vielä on liikaa lunta jäljellä. Sitten kun on vähän vielä lämpimämpää ja kuivaa. Ei ihan vielä. Ylimääräisen vapaapäivän kunniaksi pengoin kevätkengät esiin ja astelin juhlallisin mielin leikkipuistoon. Paksumpi takki ja nahkarukkaset ehkä söivät terävimmän kärjen kevätriehalta. Varpaita paleli puolentoista tunnin puistoseisoskelun päätteeksi. Olisi pitänyt vielä odottaa.


Inspiroituneena uudesta vuodenajasta irrotin parvekkeelta jouluvalot ja pakkasin ne muovipussiin. Töpselin olin käynyt vetämässä irti jo muutamia viikkoja sitten, että ei tarvitse olla ihan kauhuissaan siellä lukupäätteen äärellä. Mies pilkkoi lumen alta paljastuneen joulukuusenraadon palasiksi ja siinä se nököttää takapihalla edelleen, vähän pienempinä paloina. Me olemme varsin toimeliasta porukkaa. 

Hyinen kevätsää saa vapun tuntumaan hyvin kaukaiselta, vaikka simatkin ovat olleet tekeytymässä jo melkein viikon. Tiistaina väännetään munkkitaikina ja ehkäpä avataan grillikausi. Perunasalaattia ja skumppaa ja sitten vappupäivänä perinteisesti kaveriperheen kanssa lounaalle. Mitkä ovat teidän vappuperinteet? 

6 kommenttia:

 1. No, kätevänä emäntänä ostin kaupan simaa ja pakastealtaasta munkkeja. Ensimmäistä kertaa ehkä ikinä ostin kotiin myös ilmapalloja ja serpentiiniä, mutta vain koska olen kutsunut lähipiirin lapset kylään. (joulukuusta tai -valoja meillä ei ollut, kuten ei muitakaan juhlapyhäkoristeita. Lupaan ryhdistäytyä jahka lapset riittävän isoja ymmärtämään sellaisten päälle)

  Vappupäivänä mennään ravintolaan vappulounaalle. Sitä voisi kutsua jo perinteeksi: samalla porukalla ollaan vappulounastettu jo ainakin ... Öö ... neljä vuotta. Tosin ravintola on vaihtunut kolmesti, mutta ehkä emme vielä ole löytäneet sitä oikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt muutamana vuonna jo päässyt tähän koristelutunnelmaan, kun esikoinen tajuaa jo juhlien päälle. Joulu ja vappu alkaa olla hallussa, mutta pääsiäiskoristeet tuntuvat vielä liioittelulta. :)

   Meillä on myös nelivuotinen perinne, eikä sitä vakipaikkaa ole vielä löytynyt. Vappubrunssisuosituksia Helsingistä otetaan siis vastaan!!

   Poista
  2. Me ollaan oltu Särkänlinnassa, joka on ihana ja kaunis, mutta vappuna aivan liian kylmä (kivinen linna, joka aukeaa vasta vapuksi oltuaan koko talven ilman lämpöä. Ei enää ikinä kiitos); pari vuotta Palacessa, joka oli erityisen hyvä kun muksut vielä nukkui kärryissä päiväunia parvekkeella - merinäköalapöytää emme tosin saaneet, kun ne menevät samassa paikassa vappuaan edelliset 40 vuotta viettäneille (tästäkin syystä olisi ehkä hyvä sitoutua yhteen paikkaan, heh); ja tänä vuonna koitetaan Töölönrantaa, joka on ollut joululounailla yms. hyvä. Vähän epäilyttää lastenannokset: kanaa ja ranskalaisia 15 euroa per muksu (paree olla ihan tosi hyvät ranut...).

   Poista
  3. Mä haluaisin löytää sen paikan, jossa me voitaisiin syödä vappulounas seuraavat 40 vuotta. Se olisi niin mahtavaa. Me oltiin muistaakseni 3 vuotta sitten Töölönrannassa, mutta silloin siellä oli liian pienet annokset. Mutta Töölönrannan brunssi on kyllä ihana. Siellä ollaan juhlittu monet juhlat.

   Poista
 2. Hah, anoppi kyseli viikko sitten(vai kaksi?), että aiommeko vielä pitkään säilöä joulukuusta parvekkeella. Vastaus: Aiomme. Ainakin niin pitkään, että saan kaamean tenttitoukokuun selvitettyä ja parvekkeen siivottua ja ja ja... Mekin olemme toimeliaita. Viime toukokuussa anoppi kyseli, että enhän tehnyt simaa vaipparoskiksen virkaa toimittaneessa ämpärissä...(No en todellakaan - kävin ostamassa uuden.) Tänä vuonna ei tule simaa, vaikka meillä olisi pari hyvää siivousämpäriä :D

  Munkkeja paistetaan ja pallo käydään ostamassa Hong Kongista. Lisäksi menemme isommalla porukalla miehen siskolle grillaamaan, kuten edellisenäkin vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi säilyy kyllä yllättävän pitkään vihreänä pakkasessa lumen alle hautautuneena!! :D

   Toivotaan hyviä grillaussäitä. Ettei tartte toppatakissa seisoskella.

   Poista