perjantai 4. tammikuuta 2013

Selkä kyyryssä kohti lastenkutsuja

Tytöillä on synttärit kuukauden päästä. 2 ja 4. Olen hiljalleen painanut leukaa rintaan ja sulatellut ajatusta lastenkutsujen järjestämisestä. Viime vuonna onnistuin vielä menestyksekkäästi järjestämään sivistyneesti aikuisten sukulaisten kesken nautitun lauantailounaan. Tänä vuonna en elättele sen suuntaisia toiveita. -On aika järjestää äitiysurani ensimmäiset kaverisynttärit.

Koska olen melkoinen Martha Stewart, kun sille päälle satun, aion ottaa myös tulevat juhlajärjestelyt todella tosissani. Juhlista tulee sanalla sanoen eeppiset. Elättelen pienessä harhaisessa mielessäni uskomusta, että pystyn tulkitsemaan 4 - 5-vuotiaiden lasten sielunmaisemaa ja tarjoamaan heille päräyttävimmät juhlat ikinä. Minun mielikuvissani kaikilla juhlavierailla on kemuhatut. Onko se väärin?


Nyt kuitenkin kaipaan vinkkejä, mistä löytyvät netin ja Helsingin siisteimmät juhlatarvikemestat. Tarvitsemme kutsukortit, mehumukeja pilleineen, kattoon nousevia ilmapalloja, serviettejä, ja jos oikein hurjaksi heittäydyn, ehkä myös jotakin muuta koristeluhässäkkää.

Juhlaohjelmistorepertuaarini liikkuu 80-luvun lapsena lähinnä onginnan ja aasinhännän välimaastossa. Haluan jakaa näitä synttäriklassikoita myös pahaa-aavistamattomalle jälkikasvulleni, mutta mitä muuta lastenkutsuilla voi tehdä? Itse aion todennäköisesti puuduttaa hermojani lasillisella kuohuviiniä. Hirvittää jo nyt se kiljuminen.

34 kommenttia:

  1. Jos oikein ymmärrän, Pulu Shop lopettaa (?) - mutta nyt siellä on alennuksia.
    http://www.pulushop.com/new-c-103.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan näköisiä juttuja tuolla Pulussa. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  2. Kommentoin näköjään siihen viime vuotiseen postaukseen :D

    VastaaPoista
  3. Tiimariin mars :) Sieltä löytyy kaikenlaista kivaa. Tuon ikäisille riittää ohjelmaksi juuri aasinhäntä ja onginta. Suosittelen laittamaan esille selkeitä leikkipisteitä, joissa on eri leluja. Toimi ainakin meillä 5v. synttäreillä, kun lapset jakautuivat eri leikkeihin - toiset rakensivat legoilla, toiset piirsivät ja värittivät, toiset leikkivät poneilla /nukeilla. Sekin on jo ohjelmanumero, kun saa leikkiä toisen lapsen leluilla. Jotain helppoja pelejäkin voi olla, joita lapset osaavat pelata keskenäänkin.

    2h on sopiva aika synttäreille, siinä ehtii herkutella ja leikkiä ihan riittämiin ja tuonkin jälkeen sitä on itse jo ihan puhki ja sen kuohuviinlasin/pullon tarpeessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että eivät nuo varmaan mitään kovinkaan kummoista ohjelmaa tarvitse.

      Poista
  4. www.confetti.com

    Tuolta löytyi kaikki mahdollinen ja mahdoton meidän pojan merirosvoteemaisille 5-vuotissynttäreille :) (Samalla myöskin ekat kaverisynttärit, valitettavasti ei viimeiset...) Käytiin paikan päällä Tuusulan myymälässä kamat hankkimassa, mutta näköjään verkkokauppakin löytyy ja myymälä myös Espoossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja luonnollisestikin osoite väärin eli www.confetti.fi, ei .com!

      Poista
    2. Tätä määkin olisin suositellut.

      Poista
    3. Huh mikä määrä tavaraa tuolla kaupassa. Pitäisi varmaan mennä paikan päälle katsomaan.

      Poista
  5. Tsemppiä! Meillä osoittautui hitiksi sellainen ilmaisullinen leikki, jossa lapsen tuli esittää kuvasta näytettyä eläintä, ja muiden piti arvata.

    VastaaPoista
  6. Yli-innokkaana ja hieman sekopäisenä äitinä hankin lapseni 1v. juhliin tavaraa täältä: http://www.partydelights.co.uk

    Siis oikein Briteistä saakka! Suht edullista mielestäni ja toimitus oli nopea.. Ohjelmia en ole onnekseni ole joutunut vielä pohtimaan :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitiys sekoittaa pään! :D Tuolla on ale menossa, joten täytyy tsekata tarjonta.

      Poista
  7. Lycka till! Mä en ole kaverisynttärilinjalle vielä lähtenyt. Pidin marraskuussa pikkujoulut tyttären kerhokavereille, 4 x 3 vee + pikkusisarukset. Pipareiden koristelu oli tosi hyvä juttu, onneksi kaikille oli omat pursottimet. Eli jotain yhteistä toiminnallista juttua voi harkita, entäs oman muffinssin koristelu? Tai piirtämistä. Voiko oman juhlahatun koristella?

    Riitely leluista alkoi jossain vaiheessa, sitten otettiin tonttulauluja ja -leikkejä, jotka toimi yllättävän hyvin, vaikka itsellä oli tosi mäntti olo. Aasinhäntä esiin vaan! Lopuksi syötiin, nakkien ja ranskalaisten merkeissä meni loput juhlista. Ai mutta saihan ne vielä pienet paketit (rusinoita ja tarroja). En tiedä kuuluuko lahjat etikettiin nyk. kaverisynttäreillä, taitaa kuulua.

    Kaksi tuntia on hyvä aika, sen jälkeen menee hermot kaikilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla varmaan palaisi hermot noissa koristeluhommissa, kun lapset sotkisivat kaiken. Ei pysty. :D

      Toi vieraiden lahjonta tuntuu niin hassulta, mutta kyllähän toisaalta onginnastakin saa kaikki jotain tavaraa. Täytyy pohtia.

      Poista
  8. www.juhlamaailma.fi

    Myymälä on Espoossa (aika metikössä tosin jos Helsingistä tulee) mutta nähtävästi niillä on nettikauppakin. Kävin esikoisen yks vee ilmapallon tuolta hakemassa viime vuonna. Koukuttava tilpehöörikauppa jos suunnittelee lastenkutsuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin heti Hello Kitty teeman, jota 4-vuotias rakastaisi! :D

      Poista
  9. mene suoraan ilmapallokeskukseen, vantaalle. sieltä saat ton ihan kaiken, ja järkevään hintaan, jos toi nyt järkevää on missään muotoa, hah. tilaat vaikka heliumilmapallot valmiiksi täytettynä, eikä heliumilla täyttäminenkään ole vaikeaa, saat samaan rahaan paljon enemmän! itse tilasin 500 ilmapalloa + heliumpullon mun kolmekymppisille ja täytettiin ne ite.. miten niin lapasesta, köhköh.

    ohjelmasta en osaa sanoa mitään. mikä vika on onginnassa? muista sitten se uusi älyttömyys, eli vieraille lahjakassit!! se on käsittämättömin konsepti ikinä. voisko sen korvata vaikka prinsessatiaralla tai keijusiivillä kaikille? korvaisko se myös sen hatun? emmminä tiiä, kauhia tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin varma, että sulle tuli typo tossa numeron kohdalla, mutta ilmeisesti ei. :D

      Hyvin amerikkalaista tuo lahjomiskuvio. Hommaa hankaloittaa myös se, että esikoisella on myös poikia ystävinä, jotka ei välttämättä lämpene tiaroista. Täytyy olla sukupuolisensitiivinen. Ehkä hankin jotain palomiestavaraa vastapainoksi.

      Poista
  10. Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin, älä tosiaan unohda partyfavoreita! Mitä paremmat sitä paremmat! Sen lahjomisen voi yhdistää leikkiin esim. aarteenetsinnän muodossa - joko joukkuesuunnistuksena tai yksinurheiluna. (Sanoisin kyllä että keskimäärin 4-vuotiaat ja sitä alle on surkeita suunnistamaan eli älä tee aarrekarttoja vaan anna suusanalliset ohjeet.) Yksi hyvä partyfavor on ollut pussissa (isoja) helmiä ja kumilanka, joista siis sai itse askarrella korun siellä juhlissa. Mut sulla on historian päräyttävimmissä juhlissa varmaan jotain strasseja ja helmiä (ehkä aitoja? ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostan kilon pussin swarovskin kristalleja ja näperrellään sitten niillä jotain todella kallista. :D

      Poista
  11. Ihana blogi sinulla!

    Blogissani on sinulle haaste :)
    http://mylittleprettythings1.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
  12. En tiedä teistä muista, mutta omassa lapsuudessani ja kaveripiirissäni kultaisella 80-luvulla oli jo vieraiden lahjonta pakollinen osa kaverisynttäreitä. (ainakin ala-asteella..) Hyvin pienimuotoista kuitenkin; kynä ja kumi tai joku ponivihko esimerkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista omasta lapsuudesta tuota käytäntöä. Mä olen nyt päätymässä lahjomisasioissa ongintaan, jossa on pikkuinen lahjapussi kaikille.

      Poista
  13. Blogissani olisi sinulle tunnustus :)
    http://mylittleprettythings1.blogspot.fi/2013/01/tunnustus.html

    VastaaPoista
  14. Mulla on tuore kokemus kaverisynttäreistä. Loppuivat muutama tunti sitten. Meillä oli ongintaa, josta sai rusina-askin, tikkarin, Muumi /purkkaa ja tarroja. Lisäksi oli merirosvon parran ja kenkien kiinnitystä (=aasinhäntä). Sit pari laululeikkiä halukkaille ja loput sai leikkiä legoilla. Pakollinen frontside olliekin soitettiin. Herkkuja myös. Hauskinta lapsista oli se, että aikuinenkin osallistui leikkeihin eikä vain ohjannut. Nää oli poikasynttärit, vain yksi vieraista oli tyttö. Poikien synttäreiltä ei täällä ole saanut lahjakasseja. Korkeintaan karkkia poislähtiessä tai sitten ei mitään. Vanhempien pitää vain pitää siitä linjasta kiinni, ellei siitä sitten tule lapselle harmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen jotkut terveyspussit ongintaan, missä on ksylitol pastilleja, hedelmä ja puhdistusliinoja. Ja sitten kaikki lapset vihaa mua. :D

      Poista
  15. no ekana ostat pönikät punaista ja valkoista. loppu (suunnittelu ja juhlat) sujuu kuin itsestään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännipäissään sitä saa aina niin timanttisia ideoita, että kyllä tuolla keinolla saisi varmaan yhdet ikimuistoiset lastenkutsutkin järjestettyä. :D

      Poista
  16. Lahjojen jako on meillä jo 13 kertaa suoritettu pullonpyörityksellä, eli kaikki piiriin lattialle ja se keneen pullo osoittaa saa lahjansa ataa. Tämä sen jälkeen kun esikoinen ekoilla kaverisynttäreillään repi kaikki lajat auki eteisessä eikä sen jälkeen ollut havaintoa mitä kukakin oli tuonut. Näin mennnään vielä loput 4 kertaakin. (me ollaan aika kivastivoiton puolella :-)). - LeenaK

    VastaaPoista