sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pallerohuumaa

Perehdyttyäni tulevien synttärijuhlien tiimoilta leivontamaailman ajankohtaisiin virtauksiin, voisin todeta seuraavaa: Jos siinä on tikku, se on in. Netin leivontatarvikeputiikit ovat täynnä cake-pops rekvisiittaa -muotteja, tikkuja, jalustoja, sellofaanipusseja, nonparelleja ja kuorrutussuklaita. Voi tehtailla  nallen pään muotoisia tikkareita sekä spritsata candy meltseillä, jos vain tajuaa, mitä se tarkoittaa.

Löysin vanhasta Glorian ruoka&viinistä Domino-kekseistä valmistettavan cookie-pops reseptin, jota testailin juhlien tarjontaa silmällä pitäen. Jälkeenpäin löysin netistä toisen samantyyppisen reseptin, jossa todennäköisesti sama tulos saavutetaan huomattavasti pienemmällä vaivalla. 


Lyhykäisyydessään cookie-popsit valmistuvat murskaamalla Dominopaketin verran keksejä monitoimikoneessa. Murusörsseliin sekoitetaan n. 100g tuorejuustoa, pyöritellään palluroiksi ja laitetaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Pallerot isketään tikun päähän ja dipataan sulatettuun suklaaseen. Nyt käytin tummaa suklaata, mutta kekkereihin ajattelin vaihtaa lapsille mieluisampaan maitosuklaaseen. Päälle vähän pinkkiä rösseliä ja herkku on valmis. Suklaista ja hyvää.

Nyt kyselen taas: Tietääkö joku lukijakunnasta, myydäänkö cake-pops tikkuja jossakin kaupassa Helsingissä tai Espoossa? Nettikaupoissa kerrotaan tikkujen olevan paperia ja minua mietityttää, ovatko tikut keksipalleron kestäviä. Täytyisi päästä hypistelemään itse.

10 kommenttia:

  1. Ostin just cake popseja varten tikkuja Korkeavuorenkadun Kokkipuodista, 50 kpl 4,90 e. Paperia nekin kaiketi olivat, mutta lujaa tekoa ja kestivät kyllä erinomaisesti pallerot (ja epäilen, että muovisten tikkujen kanssa palloja ei saisi kiinnittymään tikkuihin kunnolla).

    Jos teit jo testierän, niin varmaan huomasitkin: kuorruttamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Siskon kanssa kahteen pekkaan suklaakuorrutimme viittäkymmentä kakkutikkariamme reilut 1,5 tuntia.

    Me myös huomattiin, että vaalea maitosuklaa kestää monta kertaa tapahtuvaa uudelleensulatusta huonommin kuin tumma suklaa. Kannattaa siis olla varovainen, ettei mene kokkareiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aika näperrystä se kuorruttaminen. Kiitos muuten tuosta maitosuklaavinkistä. Täytyy sulatella vähän kerrallaan!

      Poista
  2. itse ostin puisia varrastikkuja ja puoliksi saksilla. varmaan halvin ;)
    ja vaaleanpunaisen ystävälle sulatin valkosuklaata ja pari pisaraa punaista elintarvikeväriä, johon dippasin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koe-erään katkoin myös grillivartaita, mutta katkesivat vähän epätasaisesti ja pieniä tikkuja törrötti. Ajattelin tehdä kakun, johon tulee valkosuklaata, joten popsit tulee tummemmasta.

      Poista
  3. Espoossa niitä saa ainakin Niittykummussa olevasta Confettista. Ei ne mun mielestä ainakaan olleet sellaisia ihan samanlaisia löperöitä kuin perustikkareiden paperitikut, jotka tikkarin loppuvaiheessa alkavat kuoriutua kastuttuaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Confetin verkkokauppaa katselin, mutta onhan heillä tosiaan se tavallinen kauppakin. Täytyy katsoa, josko jaksaisi jalkautua niittykumpuun asti.

      Poista
  4. Mä ostin kakkutikkuja varten paperisia tikkuja Bake and Partysta ja totesin ne käytössä hieman hankaliks. Oli tarkoitus pistellä tikut puolitettuun meloniin, mutta testitikku vettyi turvonneeksi ja veltoksi parissa tunnissa. Tikut oli myös aivan liian pitkiä, joten keksin puolittaa ne. Mut yhden kakkutikkukokemuksen perusteella suosittelen ehottomasti puutikkuja. Kakkutikkujen väsäily on niin hauskaa!

    Ainakin Sinellistä saa eri levyisiä puutikkuja tosi halvalla. Ostin viime keväänä kasvitikuiksi ja maksoi jotain tyyliin euron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutikku voisi olla parempi kestävyydeltään. Täytyy mennä Sinelliin katsomaan.

      Poista
  5. Siis mitämitä, miksi pitäisi olla jotain muita tikkuja kuin normaaleja puisia grillitikkuja? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän grillitikut oli liian pitkiä, eikä niitä saanut siististi katki. Itse ehkä tykkäisin näön puolesta vähän paksummista tikuista ja paperiset on myös valkoisia, joka olisi värinä mieluisampi. Tässä pohdiskelen, josko jollain värikkäällä teipillä koristelisin tikkuja. Saa nähdä..

      Poista