torstai 31. tammikuuta 2013

Kuinka pakka levitetään

Lasten synttärijuhlat ovat kahden yön päässä, mutta minulla on jo nyt juhlapäivästä sellainen pahaa enteilevä aavistus. Näen itseni avautumassa juhlavieraille kuohuviinilasi kädessäni pilalle menneistä leipomuksistani ja kesken jääneestä siivousprojektista. Ehkä vielä lisään perään hiuksien repimistä lapsivieraiden aiheuttamasta meluhaitasta ja juhlajärjestelyiden yleisestä piinaavuudesta. Juhlavisioideni extremeversioon kuuluu melkein jokaiselle ruoka-aineelle allergisen juhlavieraan hengenvaarallinen astmakohtaus vehnäjauhojämistä huoneilmassa ja sitä seuraava kaoottinen yhteydenotto hätänumeroon. Juhlatunnelmaa kerrakseen.


Olen ahdistunut. Synttäriviikolle on osunut mm. opiskeluihin liittyvän seminaarityön palautus, jonkin asteinen vatsatauti, yllättäen omalle kontolleni napsahtanut ylimääräinen työprojekti totaalisella epämukavuusalueellani ja kollegoiden aikataulutuskyvyttömyyden vuoksi venähtäneet työpäivät. Torstai-iltana suhasin kamalalla kiireellä taksilla töistä päiväkodille ja itkin auton takapenkillä elämän epämääräistä kaoottisuutta.

Perjantain työpäivä taitaa venähtää aiotusta 8-16 välistä 7-17.30 akselille. Sitten kotiin pyörittelemään 80 keksipalleroa, imuroimaan, pesemään vessaa ja täyttämään 3 täytekakkua. Kakkuja on siis kolme, koska epähuomiossa tulimme järjestäneeksi sunnuntaille 15 hengen sukulaisbakkanaalit lauantain lastenjuhlien lisäksi. Tuossa vaiheessa viikonloppua olen todennäköisesti vajonnut apatiaan. Onneksi anoppikin on mukana koko viikonlopun seuraamassa psyykkisen kantokykyni murenemista cookie-pops murusiksi. 

Minun täytyy nyt mennä ottamaan lasi punaviiniä.

14 kommenttia:

 1. Hmm, tuota, voisko ne keksit ostaa kaupasta ja kakkupohjat valmiina ja sillain? :) Ja ei ne vieraat oikeesti katso siivouksen tasoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä leivoin jo tänään kaks kakkua!! Mut joo, voishan sitä, mutta mä olen vähän ruokahörhö ja innostun järjestämään sellaista tarjottavaa, jota itsekin on mukavaa syödä. Siivouksesta tingitään. Mutta jännitän vaan ihan kamalasti , että tulee joku astmakohtaushärdelli. :)

   Poista
 2. EI VOI OSTAA VALMISTA!!! Se ei ois silloin sama. Sitä paitsi voisi käydä niin, että ne valmiit maistuisivat tosi hyviltä, ja niissä omissa on pieni jännitysmomentti mukana, maistuvatko vai ei. Mä en tossa tilassa kykene mitään toisten astmakohtauksia stressaamaan, niissä leipomuksissa on jo ainekset hermoromahdukseen. Tsempit. Hyvin sä vedät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO EI NIIN!!! Mies alkoi ehdotella jotain värikeksien ostamista, mutta minä kieltäydyin! Olen niin tohkeissani omista puuhistani.

   Poista
 3. Kunnon siivousta vasta kekkereiden jälkeen, ihan pintapuolista raapasua vain ennen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taitaa kyllä väistämättä käydä niin.

   Poista
 4. Tsemppiä juhliin, sekä aikaan ennen ja jälkeen juhlien! Hyvin ne menevät, joka tapauksessa, olen varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan olla jo sellaisessa hyvässä välinpitämättömyysmoodissa, että odotan vaan, että saan palan kakkua ja kuoharilasin käteeni.

   Poista
 5. Kuullostaa tutulta. Jostain syystä saan vielä päähäni aina ennen juhlia kokeilla eri blogeista löytyneitä mukamas helppoja ja nopeita juhlaherkkuja. Lopputuloksena aivan järkyttävä stressi joka purkautuu mieheen, siis voisiko se edes leipomisen ajaksi hoitaa ne lapset pois jaloista? Ja hirveä kasa leftovereita kun lapsivieraat syövät vain niitä prinssinakkeja ja karnevaalikeksejä ja suurin osa aikuisista jonkin sortin dieetti, elämänparannus, sokeririippuvus detox hässäkässö. Sitten vedän viiniä ja syön ne leivokset itse. Ja vedän seuraavat viikot detoxia ja haaveilen suolihuuhtelusta. Ja ostaa ei voi. Pitää leipoa. Itse. Vaikka en mikään kinuskikissa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis mähän justiin väsäsin kinuskikissan ohjeella pari valkosuklaa-mustikkamoussekakkua vaahtokarkkikuorrutteella. Että yllätyksiä on todella luvassa huomenna. Ja juuri kiehuu hellalla maapähkinävoifudge. Mutta jos ei muille kelpaa, voin erittäin paksusti ensi viikon.

   Poista
 6. Sorry typot, en päässyt niitä editoimaan. Grr. Mutta suosittelen kuohuvaa lastenjuhlille voi ainakin itse vetäistä järkkäilystressinpoistokänät.

  VastaaPoista
 7. Mä tajuun oikein hyvin hingun tehdä itse jutut juhliin. Vaikka tykkään monasti metodista "siitä mistä aita on matalin", olen juhlaruokien kanssa aika kunnianhimoinen eikä kaupan jutskat tuntuisi yhtään samalta. Juhannuspojan nimiäisiin väsäsin hulluna kimaltavia marenkeja, huomatakseni, että loppukesän kostea ilma teki marengeista yhden valtavan, kostean jättimarengin :). Mutta yleisesti ottaen jutut on pääosin onnistuneet. Se on jotenkin niin biologisella tasolla kivaa ja tyydyttävää: tehdä hyviä tarjoomuksia jotka tekevät kauppansa.

  Se missä sit laistan, on siivoaminen. Juhlavieraat sotkee aina, oli ne aikuisia tai lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa cookie-pops tikkuja väsätessäni totesin, että juhlan tuntu muodostuu juuri siitä, kun väkertää niitä syötäviä itse. Ja se on kyllä mukavaa, jos toiset tykkää. Siivous taitaa tällä kertaa jäädä kyllä minimiin.

   Poista