tiistai 15. tammikuuta 2013

Mopoja, lapasia, mitä näitä nyt on.

Täytyy myöntää, että minulla on mahdollisesti karannut mopo käsistä eeppisten lastenkutsujeni suunnittelussa. Viikonloppuna täytyi pysähtyä hetkeksi vetämään henkeä, kun löysin itseni suunnittelemasta askartelukaupasta hankittavien jäätelötikkujen värjäämistä vesiväreillä, jotta saisin valmistettua iloisen värisiä Glorian ruoka&viinistä bongaamiani juustotikkareita juhlavieraille. Mitä minulle on tapahtumassa? 

Tähän mennessä on tapahtunut myös seuraavaa: Olen todennut olevani järjestämässä ensimmäistä kertaa elämässäni juhlia, joissa on väriteema. -Kyllä. Juhlissa on väriteema. Olen myös tilannut juhlaroipetta amerikkalaisesta verkkokaupasta enemmän kuin tarpeeksi ja päättänyt vaieta ikuisesti ostosteni loppulaskun summasta sekä postituskulujen ja verojen osuudesta laskunmuodostuksessa. Olen tajunnut kutsuneeni juhliin yhteensä 14 lasta ja 11 aikuista ja iloinnut ainakin yhden perheen estymisestä juhliin osallistumiseen. Muutaman lapsen synttärijuhliksi aiotuista pirskeistä on kehkeytymässä vähän suuremman mittakaavan tapahtuma.


Tilpehööri alkaa olla kasassa. -On lautaset, mukit, servietit ja lusikat. On niihin sopivia ilmapalloja. On juhlapillit ja eläinnaamarit. On kynttilät kakun päälle.

Viikon lukijakysymyksenä kyselisinkin nyt seuraavaa: Onko niin, että lapset eivät välitä täytekakusta? Muistan väsänneeni vuosia sitten kakkuja siskoni jälkikasvun lastenjuhlia varten, ja että kakut jäivät tuolloin lähes koskemattomina pöytään tahmanäppien ahmiessa kitaansa karkkeja ja paukkumaisseja. Onko kakku virhe? Ovatko cup-caket väsyneitä vai edelleen ajankohtaisia? Haluan tarjota myös jotakin suolaista. Pikkupizzoja niiden pankin räjäyttävien juustotikkujen lisäksi, ehkä? Mikä ruoka uppoaa nirsommallekin juhlankävijälle?

22 kommenttia:

  1. Tein hetki sitten kummipojan synttäreille minttusuklaa-muffinsseja ja pitsakierteitä. Ja paljon. Ajattelin että niitä jää, mutta viisivuotiaat vieraat söivät kaiken.

    VastaaPoista
  2. Voipa olla että kakussa saisi olla jotain spesiaalia (karkkikoristuksia tms.) että menisi kaupaksi. Ja perinteiset krokotiilikurkku ja nakkisiili (80-luvun klassikot) taitaa upota vieläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAKKISIILI!!!! Sitä mäkin olen viime päivinä muistellut. Klassikkojen klassikko. Nakeilla ei voi mennä vikaan. NAKKISIILI.

      Poista
  3. Tein synttärikutsuille pienen täytekakun, johon täytteeksi laitoin mansikkahilloa, mangopilttiä ja valkosuklaamoussea. Menestys! En ollut ikinä ollut todistamassa tilannetta, jossa kaikki lapset santsasivat täytekakkua. Se oli se valkosuklaamousse varmaan. Kakkua jäi pikkuruinen palanen, kun yleensä jääkaappiin on jäänyt 4/5 kakkua.

    VastaaPoista
  4. Meillä on yleensä pieni kakku ja paljon jäätelöä

    VastaaPoista
  5. Meillä yks suurimpia hittejä on ollut jätskibaari, jossa siis oli monen sortin jäätelöä ja erilaisia kastikkeita, strösseleitä sun muuta koristusta. Mut kyllä mä sen kakunkin aina teen, ja (yleisön pyynnöstä) ihan peruspullaa.
    Mut jos teille tulee aikuisiakin noin paljon, niin eiköhän ne syö kakkua? Kun niistä on kuitenkin aika helppoa saada semmosia vähän näyttävämpiä koristuksia. Kaikki lapset ovat aina ihailleet kakkua päältäpäin, vaikka syöminen olisikin jäänyt vähiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuiset kyllä varmaan syö kakkua, joten ei se ainakaan hukkaan menisi. lapsille voisi sitten kehittää vaikka noita jätskijuttuja.

      Poista
  6. pari ideaa:
    http://pixelatedcrumb.com/2012/03/25/rainbow-cake-and-a-giveaway/

    http://athome.kimvallee.com/wp-content/uploads/2010/08/lemonadeandsunshine_icecream.jpg

    http://indulgy.com/post/0P6NH71CQ1/scoop-ice-cream-into-baking-cups-before-the-part

    Meillä oli väriteema jo 1-v synttäreillä :) Sateenkaarikakku ja valmiiksi pyöritetyt jäätelöpallot jäivät odottamaan tulevia synttäreitä.

    VastaaPoista
  7. Tsemppiä kekkeröintiin!
    Juuri viikonloppuna vietettiin 2v.n syndejä joissa oli tarjolla muffinsseja kerma-rahkakuorrutuksella ja erilaisia strösseleitä päällä ,upposivat. Koska juhlavieraana oli maitoallergikko tein banana bread reseptillä muffinsseja myös ilman kuorrutusta. Oli myös hedelmiä ,kurkku- ja porkkanatikkuja, nakkeja ja coctailpiirakoita (ne uppoaa meidän nirsoilijalle jos ei mikään muu.)Tietty tikkujätskit ,jotka saivat porukan hiljentymään hetkeksi.Pirkan länkkärit ovat mielestäni just sopivan pieniä kun on muutakin herkkua tarjolla.

    VastaaPoista
  8. Joo Cup caket saattaa olla jo vähän vähemmän in. Nyt on Cake Popsien vuoro:

    http://www.bakerella.com/have-a-ball/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen jostakin lehdestä lukenut näistä!!! Täytyisi varmaan harjoitella etukäteen, mutta hienoja nuo kyllä ovat. Varmaan lapsetkin innostuisivat.

      Poista
  9. Moi! Tee cake popseja, kuten edellinenkin ehdotti! Vietimme kuukausi sitten esikoisen synttäreitä, ja ne olivat sellainen hitti, jota lapsivieraat ovat jälkikäteenkin muistelleet. Tein suklaakääretorttupohjan, "kostutin" mangotuorejuustolla ja kuorrutin sulatetulla Fazerin sinisellä. Koristeiksi pyörittelin erilaisia kaappien perukoille unohtuneita nonparelleja. Helppoa, hyvää ja näyttävää! Täytekakkukin meillä oli, kinuskikissan ohjeilla, maistui ihanalta, mutta näytti räpellykseltä :) Naksut ja karkit tekivät myös kauppansa. 3-vuotiaille riitti ohjelmaksi uusien lelujen ihmettely, mutta innostuivat myös yhteisestä piilos-leikistä, onnistui ainakin meidän omakotitalossa. Kivoja juhlia, älä stressaa :)

    t. Se joka löysi sun blogin kesällä hakusanalla "rasittava esikonen" (ei ole ihan niin rasittava) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua alkaa nyt nuo popsit kiinnostaa. Täytyy ehkä kokeilla viikonloppuna. Jostain syystä muuten munkaan täytekakut eivät ole kinuskikissan ohjeista huolimatta näyttäneet ihan samalta. On se kumma. :)

      Poista
  10. meillä 4v synttäreillä lapsien suosiossa oli jäätelökakku (vpun) ja raffelit. Coctail-tikut uppos myös hyvin. Laiskan äidin tarjoilut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne coctail-tikut on kyllä myös aika klassikko! :D

      Poista