torstai 11. lokakuuta 2012

What would prinsessa Ruusunen do?

Tänään saa ainakin minua tytötellä -on nimittäin tyttöjen päivä. Oman tyttöyden lisäksi minusta on lähes neljän äitiysvuoden jälkeen tullut tytön äiti. Kääpiö on pikkuhiljaa siirtynyt prinsessa-aikakauteen. Hän haluaa pukeutua ainoastaan mekkoihin ja mitoittaa käytöksensä ja mieltymyksensä sen mukaan, miten arvelee prinsessa Ruususen toimivan. Prinsessa Ruususten mielestä lohikiusaus on hyvää.

Olen tänä syksynä kasvanut ihmisenä ja ostanut kääpiölle vaaleanpunaisen takin. Äiti, tämän takin väri on rakkauden väri, kääpiö hihkui, vaikka minun mielestäni se oli ihan liian pinkki. Silloin päätin, että jos ihminen haluaa pukeutua rakkauden väriin, se tulee hänelle sallia. Tällä viikolla ostin kääpiölle Huutonetistä omasta mielestäni ihan mauttoman röyhelöhameen, koska tiesin, että pieni tyttäreni rakastaisi sitä. En tähän päivään mennessä ole kohdannut omien tyttärieni kanssa tilannetta, tekemistä tai asiaa, joka olisi vain tyttöjen juttu, ja johon isä ei voisi osallistua. Tänään lounaalla kuitenkin juhlistimme tyttöjen omaan päivää vain tyttöjen kesken. Söimme jälkiruoaksi omenahyvettä ja vaniljakastiketta, vaikka se olikin uhmaikäisen mielestä tyhmä ja väärä jälkiruoka, koska se ei ollut jäätelötöttelö.

Tytöillä on elämässä edessään omat koettelemukset ja esteet, jotka yritän pitää ainakin omilta lapsiltani salassa. Sanon vaan, että pystytte tekemään ihan mitä vaan. Ihan helpolla eivät tietenkään pojatkaan pääse. Heillä on edessään omat normit, jotka määrittelevät, miten pojan ja miehen täytyy olla. Mutta se on sitten jonkun toisen päivän asia se.

7 kommenttia:

 1. Hyvää tyttöjen päivää sinne! Taidan itse juhlistaa sitä tyttöjeni kanssa kera sen oikean jäkiruuan. ;D Tosin nuorempi saa nauttia sen maidon muodossa myöhemmin... Toivotaan että tämä maailma ehtii muuttua entistä suotuisemmaksi maailman kaikille tytöille ennen kuin tyttömme päätyvät siihen ikään jolloin tyttöihin kohdistuvat esteet ja oletukset alkavat parhaiten näkyä.

  Edellinen postauksesi oli jälleen loistava, raha herättää mielipiteitä niin hyvässä kuin pahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ainakin minä jaksan uskoa muutokseen. Mutta tuossa juuri esikoinen selosti, että jos Prinsessa Ruusunen joutuu hankalaan tilanteeseen, tulee aina joku innokas nuori mies pelastamaan. Yritin kysyä, jos joku toinen prinsessa voisi tulla auttamaan, mutta ei se kuulemma mene niin. :D

   Poista
 2. Tervetuloa kuningataräitien kerhoon. Oli todellakin erittäin kasvattavaa huomata kasvattavansa prinsessaa, kun on ääneen ja hiljaa mielessään julistanut, että kasvattaa tyttärensä vapaana siitä prinsessatyttöyden loukosta. No, ei halunnut olla vapaa siitä, ei. Mutta kyllä, tytöt voivat tehdä mitä vain! (Jopa olla prinsessoja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin olin täydellä teholla pelastuspuuhissa, kunnes tajusin, että lapsi ei kaipaa pelastajaa. Täytyy myöntää, että tämä tekee minulle hyvää.

   Poista
  2. Argh, te edistyneemmät äidit saatte mut epäilemään omaa kaikkivoipaisuuttani vaaleanpunaisen materian edessä! Ei saa puhua näin viisaita. Kauanko näissä harhoissaan saa vielä elää?

   Poista
  3. Hahaa! Kyllä sulla on vielä aikaa. Jossain vaiheessa se vaan käy kiusallisen selväksi, että lapsi todellakin haluaa elää omannäköistään elämää.

   Poista