sunnuntai 5. elokuuta 2012

Puoli tuntia 45 minuutissa

Oikeaoppiseen ruokailun esittelyyn blogissa kuuluvat asetelmalliset lähikuvat ruoka-aineista sekä valmiista annoksesta. Kuvien kattaus on viimeistelty, mutta rento. Ruokailijat hymyilevät, pöydässä viihdytään ja keskustelu näyttää soljuvan kevyenä.


Aloitin uuden kirjani 30 minuutin aterioiden valmistamisen pelaamalla varman päälle. Mies ulkoili lasten kanssa ja minä hikoilin kuumassa keittiössä rapeaa lohta, eksoottista lisäkeriisiä, guacamolea ja tortilloja. Sain tehdä ruokaa rauhassa ja vältyimme hyvin tutuksi tulleelta Jos te annatte mun vähän aikaa tehdä rauhassa tätä ruokaa niin mä tuun sitten lukemaan./ Nyt ihan oikeesti ootte hetken aikaa riitelemättä että saan tän ruoan tehtyä sananvaihdolta. Näin jälkeenpäin voisin todeta, yhden 30 minuutin aterian  valmistettuani, että jokaiseen kirjan 30 minuuttiin voi lisätä 15 minuuttia kotiäitiyden myötä oletusarvona tulevaa jatkuvien keskeytysten ja yleisen multitaskingin tuomaa lisäaikaa.


Jos olisi halunnut tämänpäiväisen 30 minuutin aterian valmistuvan 30 minuutissa, olisi ehkä kannattanut siivota keittiöstä edellisen illan päivällisjuhlien tiskivuori. Ruoan valmistumista olisi mahdollisesti jouduttanut myös uuden, 30 minuutin aterioiden valmistusta varten ostetun, monitoimikoneen ottaminen ulos paketistaan ennen ruoan valmituksen aloittamista.


10 minuuttia ajasta saa ihan mainiosti kulumaan prosessissa, jonka lopputulemana tajuaa, että uuden monitoimikoneen silppuri ei lähde käyntiin, ellei blenderin kiinnityskohdan kansi ole kiinni tai itse blenderikannu siinä paikallaan. Hyvä tieto tulevia ruoanlaittokertoja ajatellen.Kevätsipulit paloivat lohen kylkiäisenä mustiksi kuuman grillivastuksen alla, mutta muuten kaikki oli kohdillaan. Ruoka nautittiin lämpimänä kesäiltana terassilla. Tahtotila ei riittänyt esteettisen annoksen asetteluun. Kääpiö kehui vuolassanaisesti ruoan makua ja kakkonen tivasi lisää lohta ja guacamolea. Keskustelu oli melko kevyttä, aiheet sivusivat salaojaputkien uudistamista ja terassilautojen pintakäsittelyä. Tilanne oli ohi noin 20 minuutissa. Huomenna piri piri kanaa tai maissi-kalakeittoa. Taidan aloittaa varmuuden vuoksi tuntia ennen ruoka-aikaa.

4 kommenttia:

 1. Uskomatonta, että mä istuin just keittiössä lukemassa samaa kirjaa ja pohdin monitoimikoneen hankintaa (hitto kun en tajunnut ennen häitä tätä)! Sain opuksen jo joululahjaksi, mut en oo kunnolla tutustunut aiemmin. Ja nyt sä jo postasit aiheesta. This proves my point: ei mun oo järkeä blogata, kun sä teet sen mun puolesta.

  Hmm, tän postauksen innoittamana uskaltaudun ehkä itsekin kokeilemaan jotain 30 (+15) minuutin ateriaa. Ainakin kirjan reseptit vaikutti tosi lupaavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis tarkemmin lukien oletkin postannut kirjasta näemmä jo eilen. Mut mä luin nää molemmat vasta tänään.

   Poista
  2. Hassu sattuma! :)

   Ei oo kyllä ihan halvimmasta päästä moni noista Jamien "kampasimpukka on arkiruokaa" resepteistä. Mutta kivalta kyllä vaikuttaa. Kauhean pitkä kauppalista tuli kun piti kaikenlaista yrttiä ja muuta hankkia perus jauhelihapaketti ja keittokasvispussin sijaan.

   Poista
  3. Mä just pelkään vähän sitä että kohta mulla on kaapit täynnä mätäneviä endiivejä ja ties mitä sardellisäilykkeitä joihin uppoaa pitkä penni ja joita ei sit ikinä tuu käytettyä. Mut toisaalta mua kiehtoo myös ajatus siitä, että oikeesti osaisin kokata jotain vähän tuntemattomammistakin aineksista erityisesti hevi-osastolta. Odotan innolla raporttiasi tulevista kokkauksista!

   Poista