torstai 2. elokuuta 2012

Minä, Martha ja Jamie

Jos tätä kotirouvana oloa täytyisi jatkaa yhtään pidempään, pyrkisin sellaiseen Martha Stewartia muistuttavaan elämään. Martha on vähän pelottava ja lusinut talousrikoksista, mutta vankilasta vapauduttuaan hän on palannut takaisin laittamaan herkullista ja kotoisaa ruokaa, askartelemaan ja emännöimään juhlia ranchillaan. Omassa marthaversiossani aloittaisin kuohuviinin nautiskelun joskus lounaan jälkeen ja leiposin pääasiassa kaikenlaisia torttuja. Keräisin tuoreita biodynaamisia vihanneksia puutarhastani ja askartelisin serviettirenkaita. Mitä lapset tekisivät sillä aikaa, sitä en ole tullut ajatelleeksi. Heidät olisi varmaankin viety jonkinlaiseen sisäoppilaitokseen.

Tänä aamuna sisäinen Marthani huusi tarvitsevansa uuden silppuavan monitoimikoneen. Itse asiassa käsky tuli suoraan Jamie Oliverilta, joka muutama päivä sitten hankkimassani keittokirjassaan painottaa, että jos haluaa valmistaa kirjan 30 minuutin ateriat 30 minuutissa, täytyy omistaa kunnollinen monitoimikone -ja minähän haluan. Se maksaa itsensä takaisin, Jamie lupasi. Jään odottelemaan tilisiirtoa Boschilta.


Uskon uuden keittokirjani ja monitoimikoneeni ratkaisseen sen ainaisen mitä me syödään pähkäilyn. Uudessa elämässäni ei syödä enää jauhelihakeittoa vahakankaisen ruokapöydän ääressä, vaan meillä on raikkaan väriset kangasservietit ja puhdas, mahdollisesti pellavainen, pöytäliina. Siinä me sitten istumme perheen kesken ja maistelemme arki-iltoina valmistamiani 30 minuutin herkkuruokia iloisissa ja rennoissa tunnelmissa. Näinhän se varmasti menee.

11 kommenttia:

 1. Bloggaathan sitten kuvineen päivineen kaikista onnistumisista:)

  Kuullostaa kyllä hyvältä. Minä ostin tommoisen koneen esikoisen aloittaessa kiinteät, kun luulin että kaurahiutaleita täytyy todellakin pienentää jne. Kone on ollut lähes käyttämättömänä nurkassa 2 vuotta. Nopeammin silppuan ainekset veitsellä kuin kaivan koneen, teen sapuskat, pesen koneen kaikki eri osat jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! :)

   Mä uskon vakaasti, että tää kone pelastaa mun elämän.

   Poista
 2. Sitten tulee se ihana Liisan lifestyleblogi, jossa esittelet tuotokset aistikkaiden kuvien kera. Eihän tässä malta odottaa! ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa mielikuvamainontaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikon maanantaista lähtien se on kuule totisinta totta! :D

   Poista
 4. Mäkin haluan ton kirjan, jos se pelastais tolta ikuiselta mitä syötäis ongelmalta. Yleiskonekin jo olis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jamie on kirjan perusteella niitä tyyppejä, jotka vetää lampaan karetta tai simpukoita noin ihan perus tiistairuokana. Mutta on siinä kirjassa ainakin mun mielestä ihan hyviä arkiruokiakin. Ei todellakaan mitään ihan peruskauraa, mutta aika yksinkertaisia kuitenkin.

   Poista
 5. Huhun mukaan Jamielta tulee 15 minuutin ateria kirja nyt syyskuussa. Olet todellakin trendsetter tuon koneen kanssa ja etulyöntiasemassa.

  Taidan laittaa Amazonin laulamaan pian.Myös oman viimeisen vuoden kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!?!! 15 min!!!! Mä tartten ehkä syksyllä sitten vielä isommat vehkeet, että pysyn kehityksessä mukana!

   Mä alan just tehdä kauppalistaa ensi viikon ruoille ja puunaan mun vehkeet käyttökuntoon huomista varten. Pellavapöytäliinankin ostin eilen, mutta se meni saman tien ihan likaiseksi ja täytyi laittaa se pesuun.

   Hyvä me ja meidän viimeinen vuosi!

   Poista