keskiviikko 3. elokuuta 2011

LIISA AID 2011

Edelliseen kirjoitukseeni viitaten, minulla olisi nyt muutama kysymys. Minulle nämä tuttipulloasiat ovat vieraita, koska meillä esikoinen ruokaili maitonsa allekirjoittaneen tarjoamana lähes 1-vuotiaaksi ja kokeilut kakkosen kanssa eivät lähteneet ihan toivotunlaisesti käyntiin. Tämän vuoksi kysyn nyt:


- Miten puolivuotias opetetaan juomaan pullosta?
- Kannattaako käyttää tuttipulloa vai nokkamukia?
- Milloin koulutusta kannattaa järjestää, nälkäisenä vai kylläisenä, ruoan kanssa vai sylissä?
- Vedellä vai korvikkeella?
- Ovatko kuvassa näkyvät välineet oikeanlaisia?
- Ja ennen kaikkea: KUINKA KAUAN OPPIMINEN KESTÄÄ?

Tähän mennessä olemme todenneet, että kakkonen raivostuu, kun tuttipullo tungetaan hänen suuhunsa. Nokkamuki tuntuu kiinnostavan etupäässä heiluttelutarkoituksissa.

Olen nyt kiinnostunut IHAN KAIKENLAISISTA EHDOTUKSISTA.

15 kommenttia:

 1. Oi kääk kun pistit pahan. Meillä neiti ei oppinut koskaan juomaan nokkamukista. Eikä kyl tuttiakaan syönyt koskaan. Hörppäili aika suvereenisti mukin reunasta vedet ja sitten myöhemmin korvikkeet. Tuttipullon kanssa sujui paremmin, olihan se tutti enemmän tissin korvike. Tuttipulloakin käytettiin vaan nukutukseen. Ehkä se kaikenlainen mukin heiluttelu toimii tutustumisena :D

  VastaaPoista
 2. ensinnäkin, ISÄN pitää hoitaa tämä homma. Sä et voi, koska se haistaa aina sun tissin. Ja kun aloittaa, niin nälkäisenä. Lisäksi vaaditaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja vielä vähän kärsivällisyyttä.

  Sitä en sitten osaa sanoa, että kummasta kannattaa aloittaa. Meillä Sohvi juo molemmista, sekä korviketta että vettä. Nokkamukista juodaan ruokapöydässä, hymy suussa. Tuttipullosta en suoraan sanottuna tiedä, koska en ole koskaan sille sitä juottanut.

  Ja tuo Avent toimi meillä tosi hyvin. Meillä on ehkä noin 4 eri pulloa, jossa jokaisessa on omat härpäkkeensä yms. Nyt ne on sekaisin tuolla kaapissa, kun ei niitä tarvita. Jos mies syöttää minun ollessa poissa, niin taitaa käyttää tuota Aventia. Ja korviketta tuttipullosta, vettä nokkamukista.

  Näin ollaan meillä menty, mutta mitään vinkkejä en osaa antaa. Sohville opetettiin jo sairaalassa tuo tuttipullo (oli lastenosastolla tarkkailussa, minulta ei kysytty syöttämisestä mitään), joten mitään vinkkejä en osaa antaa. Muuta, kuin että sinä et voi olla se, joka opettaa homman. Sä haiset maidolle, joten se ei tule kuitenkaan onnistumaan.

  VastaaPoista
 3. Mä liputan myös Aventin puolesta, siitä esikoinen sai maitoa tissin ohella ekat neljä kuukautta. Puolivuotiaana opetettiin se juomaan vettä Thaimaan-matkaa varten, ja se ei onnistunut kuin ihan tavallisen vesipullon suulta hörppimällä. Sittemmin alkoi kelvata nokkamuki, mutta siitäkin vain sellainen Mamin kovakorkkinen. Tuttipulloa yritin esitellä herralle noin puolen vuoden tauon jälkeen eli kymmenkuukautisena, mutta päätin sitten jatkaa imetystä vuoden ikäiseksi, kun ei siitä tullut mitään.
  Lykkyä ja peukkuja täältä opetukseen! Raportoithan edistymisestä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos naiset, arvostan tukeanne!

  RuusuLiisa: Alan pohtia tuota hörppyyttämistä. Sitä harrastettiin tämän kyseisen vauvan kanssa ihan vastasyntyneenä.

  verski: Totta, miesten hommia tämä varmaankin on. Isä vaan ei ole sieltä kärsivällisimmästä päästä, joten toivomme sen vuoksi mallioppilasta.
  Ja tämähän periaatteesa tarkoittaisi, että voisin poistua kotoa ja jättää miehen ja vauvan opettelemaan, ettei varmasti tulisi sitä maidon hajua häiritsemään. :D

  Hups: Varmaan tuolla Aventilla nyt aloitetaan järjestelmällinen opetus tai sitten hörppyytys. Tällä hetkellä kiroan sitä, ettei opettelua ole tehty säännöllisesti pienestä pitäen.

  VastaaPoista
 5. Meillä tyttöä imetetty nyt 5 ja puoli kuukautta, kolmekertaa ollut lyhyitä aikoja hoidossa, jolloin on tarjottu tuttipullosta äidinmaitoa. Viimeisellä kerralla (oli silloin 4,5 kk) todettiin ettei tosta aventin pullosta osannut/suostunut syömään. Ei vaan saanut maitoa sieltä imettyä (oli kaksi erillaista tutti osaa 1 ja 2 tutti), olisko ollut sitte liian hidas virtaus. Syöminen sitten onnistui Ainun muumi tuttipullosta.

  VastaaPoista
 6. Meillä oli käytössä Avent ekoina kuukausina korvikepullona sekä silloin, kun tissin omistaja oli tilapäisesti estynyt. Puolivuotiaana vauva päätti vieroittaa itse itsensä, jolloin tarjosin taas Aventia isompien vauvojen tutilla, mutta se ei kelvannut enää lainkaan. Sen sijaan marketin Ainu-peruspullosta holahti ilmeisesti sopivan reippaasti nestettä kerralla. Peräti niin hyvin, että puolitoistavuotiaanakin jätkä on vielä pulloaddikti...

  Kiitos mainiosta blogista ja onnea tehtävään!

  VastaaPoista
 7. Tänään kokeiltiin tuota Aventia, mutta huonoin tuloksin. Mies arveli, että korvikkeen maku on se mikä tökkii. Pitää koittaa suurentaa reikää, jos pumpattukaan maito ei Aventilla ala tippua. Tai sitten ostaa joku toisenlainen.

  VastaaPoista
 8. Laura: Nyt siis jo toinen ääni Ainulle. Täytynee testata se, koska minulla tosiaankin alkaa olla jo pakottava tarve olla tilapäisesti estynyt. :)

  En kyllä ole varma, mikä tuttiosa meillä Aventissa on. Tuo pullo on tullut rintapumpun mukana.

  VastaaPoista
 9. Meiltä löytyy sama setti. Kääpiö 5,5 kk ei hiffaa tuota nokkamukia ollenkaan, ei saa siitä mitään irti. Yritin myös itse imeksiä sitä koemielessä, enkä oikein tykännyt mäkään...huonot virtaukset. Aventin pulloja käytettiin ahkeraan silloin kun pätkä sai korviketta ekat kuukaudet, ja edelleen hellevedet ja pumppumaidot ovat maistuneet hyvin pienireikäisestä ykköstutista. Hörppyytys mistä tahansa saavista on kova juttu, jos vain itsellä kestää hermo vaihtaa koko kastunut vaatekerta huikkailun jälkeen.

  Lycka till! Meillä päty huolii kyllä pullon multakin, vaikka enimmäkseen se on isän hommaksi annettu.

  VastaaPoista
 10. Olemme juuri vieroittaneet tyttömme tuttipullosta (mikä ei siis ollut kovin helppoa) joten jos juominen vaan onnistuu niin kannatan nokkamukia!

  VastaaPoista
 11. Hilla: Mä olen vaan sormipuristelulla arvioinut tuota nokkaa, mutta sullahan on ihan ensikäden kokemusta. Taidat olla sinäkin hörppyytystyttöjä.
  Nyt kun iltamyöhällä aloin tuota Aventin imuketta tutkia, siinä on nro 1. En ollut tajunnut, että noissa on joitain kokoeroja.
  Tuossa äsken, kun hörppäilin limonaadia vauva sylissä, oli hän kovin kiinnostunut hörppimään ainakin mun lasista. Laitettiin mukiin vähän korviketta ja kyllä siitä muutaman huikan ottikin. Iskä esitti kuitenkin toiveen, että mieluummin jos siitä tuttipullosta kuitenkin ottaisi.

  Neppe: Joo, mullakin olisi jotenkin se toive, että siirtyisi sitten tissistä suoraan nokkamukiin kun se olisi kuitenkin se seuraava askel.

  VastaaPoista
 12. Me hommattiin puolivuotiaalle esikoiselle aikoinaan nokkamuki, jossa oli pehmeä nokka. Maito tuli siitä todella helposti ilman mitään imeskelyä. Se oli ainoa pullo, mistä esikoinen koskaan suostui juomaan. Hörpytys myös onnistui. Imetin muuten vuoden ikään asti, eli vaikka maitoa sai ns. helpostikin, esikoinen ei vaihtanut tissiä pulloon.

  VastaaPoista
 13. Tuossa sinisessä on myös aika pehmeä nokka. Koitettiin myös Emman toisella pehmeänokkaisella mukilla, mutta ensireaktio on aina huuto.
  En tajua, että kuinka kauan sitä mukia täytyisi suuhun tunkea, että vauva suostuisi edes vähän maitoa ottamaan. Tai sitten me tehdään jotain väärin. Tai sitten meillä on vaan huono vauva.
  Esikoinen suostui juomaan mukista tai pullosta vasta kun lopetin imetyksen.

  VastaaPoista
 14. Piti tulla lukaisemaan kaikki kommentitkin, kun aihe alkaa olla taas ajankohtaisen kakkosen putkahtaessa maailmaan. Noin siis varmuuden vuoksi.

  Meillä superkrantun ykkösen kanssa toimi tolkuttoman opettelun jälkeen pullo niin, että Aventin pulloihin vaihdettiin MAM-tutit. Vinkki löytyi jostain blogista. Ne passaa hyvin ristiin. Oman kokemuksen mukaan kyse ei ollut siis pullosta vaan juurikin siitä imuosasta. Mam-tutteja on montaa eri virtausta ja se muoto vaan sopi paremmin neidin tarpeisiin syystä jonka hän vain itse ymmärtää.

  No, eipä tuo opettelu silti helposti sujunut ja vaati useammat itkupotkuraivarit jokaiselta perheenjäseneltä.

  Ja oletkin varmaan kokeillut testata joka ikistä korvikelaatua, josko maulla olisi väliä? Siis jos tarkoitus on antaa korviketta.

  Mutta ruiskuversio oli myös hyvä. Se pistetään korvan taakse täällä.

  VastaaPoista
 15. Täytyypä koittaa tuota Mam-tuttia, kun ei ainakaan Ainu tai Avent ole kelvannut. En kyllä tiedä, että kuinka kauan yhtä pulloa pitäisi jaksaa suuhun tunkea.

  Ja huomenna kokeillaan Nannia, kun Tutteli ei ole ainakaan mikään hitti ollut. Kiitos siis vinkeistä!

  VastaaPoista