perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tohtori Googlen vastaanotolla

Ai mitää kuuluu vai? No esimerkiksi sellaista, että lapset ovat TAAS kipeitä. Kääpiön nenä alkoi vuotaa Turussa nukutun hotelliyön jälkeen. "Täällä hotellissa on niin kylmä, että mulla on nuha." 2,5-vuotias totesi aamutuimaan. Ajattelin, että hän on paitsi lapsinero, myös oikeassa. Hotellin ilmastointi oli melko jäätävä. Päivää myöhemmin myös kakkosen nenähanat ensin aukesivat ja seuraavana päivänä menivät totaalisesti umpeen. Nenä oli täysin tukossa.

Vauvan nenän tukkoisuus aiheuttaa vaikeuksia syömiseen, tutin imemiseen ja sitä kautta myös nukkumiseen. Kaikki oli siis pielessä. Vauvan nenään holvattu suolaliuos ja Nenäfridan imuvoima jäivät tukokselle kakkoseksi. Edellinen yö ja päivä olivat olleet melko tuskaisia, joten yöksi tarvittiin uusia aseita. Näissä tilanteissa jokainen tiedonhaluinen vanhempi kääntyy kysymään Googlelta.

Normaalisti yritän pysyä kaukana kaikenlaisilta vauvoihin liittyviltä keskustelufoorumeilta. Siellä naiset ovat ilkeitä toisilleen, enkä halua olla sellaisen kanssa missään tekemisissä. Joskus vauva.fi voi kuitenkin auttaa tilanteessa, jossa omat neuvot ovat lopussa.Sipulin käyttö kaikenmoisten sairauksien parantamiseen on ollut aiemminkin tiedossa, mutta uutuusvinkkinä vauvafoorumilla neuvottiin avaamaan vauvan tukkoinen nenä pilkkomalla sipulia kulhoon ja sijoittamaan se vauvan pään viereen yöksi.

Vinkki tuntui ihan liian kaukaa haetulta, mutta jotakin oli pakko kokeilla. Silppusin siis sipulin kulhoon ja sijoittelin vielä varmuuden vuoksi puolikkaita valkosipulinkynsiä sängyn laidan päälle. Sipulin aiheuttamat katkut muodostuivat makuuhuoneessa yllättävän tujuksi ja saivat aikaan tunteen, että jotakin on todella tapahtumassa. Ja niin siinä kävi, että jossakin klo 02.08 ja 04.17 välisenä aikana vauvan nenä oli vähän auennut. En tiedä, oliko sipulilla mitään osuutta asiaan, mutta olin lopputulemaan tyytyväinen. Vauva oli herännyt vain kahden tunnin välein, eikä puolen tunnin, niinkuin edellisenä yönä.

Tunsin aamulla itseni pirteämmiksi kuin moneen päivään. Ajattelin myös, että elämänvaiheessa, jossa parin tunnin yhtenäiset yöunet tuntuvat virkistäviltä, on jotakin todella pahasti pielessä.

3 kommenttia:

 1. argh. Ikävää tuollainen tukkoinen nenä. Onneksi on sipuli. Enpä tosin olisi itsekään keksinyt noin ovelaa tapaa, mutta onneksi on tohtori google.

  VastaaPoista
 2. Mulla on menossa jo seuraava vaihe. Luin tänään Duodecimin lehteä (!) ja diagnosoin itselläni sairauden. Sillä on niin vaikea nimi, että unohdin sen saman tien.

  VastaaPoista
 3. verskinen: No eipä ollut minullekaan tullut mieleen. Olen joskus kuullut, että jos tunkee valkosipulinkynnet sieraimiin, nenä aukeaa. Sitä en uskaltanut vauvalle kokeilla.

  Svea: Mun mielestä lääkis on ihan yliarvostettu, koska meillähän on nyt tämä internet. Sieltä vaan lukee ja diagnosoi. Ja sähän olet jo melkein niinkuin valmis lääkäri, kun luet jo ammattilehtiäkin. Siitä vaan terveysasemalle töihin. :D

  VastaaPoista