torstai 7. heinäkuuta 2011

Imetyskypärä

Uskon, että lähes jokainen tuoreen ja vähän vanhemmankin vauvan vanhempi on pohtinut tutin teippaamista kiinni vauvan päähän. Vauvat kun sylkevät tuttia pois suustaan enemmän tai vähemmän vahingossa melko usein. En tiedä, kuinka moni temppua on oikeasti yrittänyt, mutta varmasti joku on.

Jokin aika sitten uutisoitiin tarhatätien teipanneen ylivilkkaan lapsen ruokailun ajaksi kiinni tuoliin. Me pohdimme toisten äitien kanssa puistossa, että teippaamishaluihin voi helposti samaistua, vaikka jeesusteippi ei olekaan se poliittisesti korrektein tapa ratkaista arkielämän pulmia lapsen kanssa.


Minä olen viime viikkoina hahmotellut kakkosen käyttöön imetyskypärää. Siihenkin tarvitaan jeesusteippiä. Minä haluaisin askarrella imetyskypärän, joka rajoittaa vauvan aistiärsykkeitä. Vauvan kasvaessa tarve täyttää vatsa saa nimittäin varteenotettavia kilpailijoita. Täytyy kuunnella ääniä, tarkkailla ympäristöä ja tarvittaessa myös selostaa ympäröiviä tapahtumia. Vauva ei enää pysty keskittymään syömiseen, ellei muu ympäristö ole täysin virikkeetön. Näin on ainakin meidän vauvoilla. Meillä ei tarvitse pohtia julkisissa tiloissa imetyksen siveellisyyttä, sillä julki-imetys on meidän vauvalle täysi mahdottomuus.

Luonnostelin pikaisesti kypärän paperille. Kypärän voisi askarrella itse vauvoille tarkoitetuista kuulosuojaimista, joihin voisi liimata teipillä kiinni näkösuojat. Aluksi ajattelin, että näkösuojiksi riittäisivät esimerkiksi ravihevosten käyttämät sivupaneelit, mutta olen päätynyt siihen, että ne ovatkin riittämättömät. Näkösuojaksi tarvitaan sellaiset silmälaput, joita käytetään esimerkiksi jos haluaa torkkua lentokoneessa.

Idean saa vapaasti varastaa tuotantoon. Jos nämä ovat jo tuotannossa, tilatkaa minullekin yksi.

5 kommenttia:

 1. Olen kuule miettinyt ihan samaa :D Toki ihan mukavaakin, ettei todellakaan tarvise julki-imettää eikä hankkia siihen sopivia varusteita... Pimeässä vessassa ei tartte imetyspaitaa.

  VastaaPoista
 2. Loistoblogi!

  Terveiset suht samanlaisessa veneestä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Minulla on siis pimeän vessan kollega! Mahtavaa! Mietin tässä juuri vaatekauppoja kierrellessäni, että paras puoli tässä on todellakin se, ettei niitä helvetin imeyspaitoja oikeastaan enää tarvitse.

  Laura: Kiitos ja terveisiä teidän veneeseen!

  VastaaPoista
 4. Eksyin blogiisi ja purskahdin nauruun tuon tuttijutun seurauksena. Juuri tänään mietin olisinko kamala äiti jos teippaisin sen tutin kiinni :D

  Jään seurailemaan..

  VastaaPoista
 5. Aloin tässä pohtia, että jos se "teippi" olisikin venyvä muumien kuvilla somistettu nauha, joka kiinnitettäisiin niskan taakse, se voisi olla ihan ok! Kyllähän aurinkolasitkin kiinnitetään vauvan päähän sillä tavalla. :D

  Tervetuloa!

  VastaaPoista