sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kuusi metriä rauhaa

Olen mielestäni ollut hyvin maltillinen vauvakamppeiden haalimisessa. Halutessaan vauvatavarahelvetissä voisi menettää järkensä ihan totaalisesti. Voisi ostella kohdun muotoisia kylpyammeita ja sydänääniä imitoivia sittereitä.

Internetissä pystyy nopeasti toteamaan, mitkä varusteet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa. Pari vuotta sitten, kääpiötä odotellessamme, Hug-a-bub kantoliinat olivat kuumaa kamaa. Niitä huudettiin Huutonetissä melkein uusien hintaisina. Bebesin myyjä sai minutkin vakuuttumaan, että kuudesta metristä trikoota kannattaa maksaa melkein 100€.


Liinan olisi varmaankin saanut väsättyä ihan itsekin murto-osalla Hug-a-bubin hinnasta. Myyjä kuitenkin vakuutteli, että liinan muotoilu ja kankaan hengittävyys ovat omaa luokkaansa ja minä uskoin. Enkä ole katunut hankintaa hetkeäkään. Vauvan täysin käsittämättömän itkun loppuminen tai nukahtamaan saaminen ovat niitä asioita, joista on valmis pulittamaan suuriakin summia.

Sydänääniä imitoivan sitterin kehittelijät eivät olleet täysin hakoteillä. Vauvat ainakin meillä rauhoittuvat pötköttäessään vatsan päällä, sydämen sykettä kuunnellen. Se taitaa olla heille tutuin paikka. Kukaan ei kuitenkaan jaksa istuskella sohvalla tuntitolkulla vauvan patjana. Varsinkaan, jos käden ulottuvilla ei ole kaukosäädintä, kännykkää tai lukemista. Kantoliina on näissä tilanteissa lyömätön. Voi hakea keittiöstä karkkia ja käyttää ihan vaikka molempia käsiäänkin. Aivan mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti