maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mitä vapaus on?

Lapset ottivat varaslähdön pääsiäisen viettoon ja me jäimme miehen kanssa neljäksi päiväksi kotiin. Neljäksi. Kahdestaan. Merkittäköön tämä päivämäärä maailmankirjoihin. Kuluneen kuuden vuoden aikana olen ollut erossa lapsista yhden yön pätkiä. Seisoin aamulla ennen töihin lähtöä keittiössä ja katselin puuroa kauhovaa kuopusta. Kysyttiin, että hämmentääkö. Totesin, että vähän. Mielessäni ajattelin, että ei kyllä varmaan tule ikävä. Ei millään pahalla, sillä rakastan rakastan, mutta kyllä vaihtelu virkistää. Ja vapaus.
 
 
Olin töissä tunnin pidempään ja käväisin kaupungilla ostoksilla. Valitsin päivälliseksi ruoka-aineita, jotka saavat lapset päästelemään oksennusääniä: pinaattia ja fetaa. Söin päivällisen sohvalla klo 19 ja avasin karkkipussin.  Jos olisin kymmenen vuotta sitten kuullut, mitä 35-vuotias Liisa tekee vaihtaakseen vapaalle kahden lapsen äitinä, olisin todennäköisesti repinyt irti munasarjani.
 
Mutta nyt vapausrepäisyt jakoon: Mitä sinä tekisit lapsettomalla ajalla?

6 kommenttia:

 1. Sait minut nauramaan ääneen. Ihana Liisa. Mutta uskotko, että minäkin olen päässyt siihen pisteeseen, että haaveilen tuollaisesta muutaman päivän lapsivapaasta? Ja jos sen saisin, niin tekisin juuri tuota ihan samaa mitä sinä nyt. Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, Jenni! Ja toivon, että haave myös toteutuu jossakin muodossa!

   Poista
 2. Oltiin miehen kanssa juuri piiiiitkästä aikaa yksi yö kaksin kotona. Ja mitä tehtiin? Syötiin tortilloja, nachoja ja suklaata niin että napa ruskaa. Saunottiin ilman yhtäkään kieltosanaa tai muksahtanutta mukulaa. Katsottiin leffaa sohvalla normaalilla äänenvolyymilla lasten nukkumaanmenon jälkeen. Nukuttiin aamulla (lauantai) melkein kasiin asti! Ei kuulosta kummoiselta ainakaan lapsettomalle entiselle minälle, mutta AH miten vapauttavaa! :D

  VastaaPoista
 3. Jotain yhtä huimaa sitä tekisi itsekin. Mutta ei näköpiirissä tällaista irtiottoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjia ollaan! Toivottavasti jotakin irtiottoon viittaavaa edes olisi luvassa.

   Poista