torstai 6. helmikuuta 2014

Viiden vuoden yksinäisyyttömyys

Tänä aamuna tuli sellainen harras olo. Heräsin vähän jälkeen kuuden. Matkalla suihkuun vilkaisin kelloa ja tajusin, että aikahyppy viiden vuoden takaiseen elämääni veisi minut Naistenklinikan vihreillä kaakeleilla verhoiltuun synnytyssaliin. Ulkona paukkui pakkanen ja sisällä soi Groove FM. Elämäni suurin mullistus. 

Maailmaan syntyi pieni tyttö, joka on haastanut minua kasvamaan ihmisenä, enemmän kuin kukaan toinen. 60 cm myöhemmin hänestä on kasvanut 5-vuotias, joka osoittaa eläinmuseossa vitriinissä keikkuvaa lintua ja toteaa -Tuossa taitaa olla kuhankeittäjä. Minä en ollut koskaan kuullut kuhankeittäjästä. Hän toivoisi nimensä olevan Marianne. Mutta ei se ole. Taas on yksi merkkipaalu saavutettu: 3 ja 5. Kol-me ja vii-si. Joskus kakkosen vauvavuoden tienoilla tämä aika tuntui saavuttamattomalta Onnelalta. Ja täällä sitä nyt ollaan, Onnelassa. Kaksi kävelevää, itsenäisesti ruokailevaa, vaipatonta, keskustelevaa, päiväunia nukkumatonta lasta. Kakkonen ilmoitti hiljattain, ettei aio enää käyttää rattaita. Huokaisin liikuttuneena. Toinen heistä haukkuu minua useinmiten tyhmäksi, toinen kakaksi, pissaksi ja paskapääksi. Äidin isot tytöt.

7 kommenttia:

 1. kerroin äidilleni nähneeni kahtena yönä sekavaa unta vauvoista (noh, mies kertoi niiden jälkeen että veljensä saa tänävuonna vauvan), ja äitinipä oli kauhuissaan sanomassa että älä hyvä ihminen nyt tee lisää lapsia, kun edelliset on jo näin isoja ja omatoimisia. 2v10kk on täysin kuiva, pukee itse välillä jopa ulkohaalarinkin jne. :D
  katras on tänävuonna kolme, seitsemän ja kahdeksan, arvaapa miten isoilta ne tuntuu?
  syksyllä on jo kaksi koululaista.. nomut, oon itse ainakin vielä 19v!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pukeminen unohtui listasta! Se on tärkeä!! Mutta koululaiset <3 <3

   Poista
  2. se on tärkeää, koska hermot menee entistä vähemmän kun kaikki hoitaa itsensä aamulla. eikä enää tapella siitä että sukkahousut vai sukat ja housut, tai minkävärinen pipo. tai siitä kun äiti pukee väärään jalkaan eka kengän ja rukkasetkin jo ennen hihoja..
   koska mulla ei oo enää vauvaa, lähdetää (ryyppy) risteilemään loppukuussa, ihan huippua olla kun porukassa on pari naista ja parikymmentä miestä. tulee ihan aika mieleen ennen lapsia ;)

   Poista
 2. Meillä vielä 2 vuotta tuonne asti... Tosin viikonloppuna täällä juhlitaan 1-v. synttäreitä ja onnittelen samalla itseäni vauvavuodesta nro 2 selviytymisestä :)

  VastaaPoista