keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vihreä kuula

Istuin äitienpäivän kunniaksi ihan liian pitkän tauon jälkeen kampaajan tuoliin - ja vielä miehen piikkiin. Mahtavaa. Miten voikin olla mahdollista, että täyden työviikon ja kahden lapsen arjen yhdistelmä sekä kolmen tunnin irrottaminen kampaajakäyntiin tuntuu olevan pieni mahdottomuus? Hetken aikaa pohdin lasten viemistä päiväkotiin arkivapaapäivänäni ja lähteväni kampaajalle rentoutumaan. Visioin, kuinka vilkuttaisin aamusella lapsille heipat päiväkodin pihassa räjähtäneessä kuontalossani ja palaisin muutamaa tuntia myöhemmin hakemaan heidät siististi suitussa frisyyrissä. Tunsin lastenhoitajien syyllistävien katseiden pureutuvan sieluuni ja päätin suunnata kulkuni kiltisti lasten kanssa leikkipuistoon ja vaihdoimme miehen kanssa hoitovastuuta eteisessä perjantaina  klo 16.30.

Toisena lahjavaihtoehtona oli kahvakuula. Kuntoiluväline oli kuitenkin liian masentava lahjatoive, joten ostin sen äitienpäivää edeltävänä perjantaina itse. Lihakset ovat sisätyöhön paluun jälkeen alkaneet huutaa vastusta. Päätoiminen istuminen on välillä puuduttavaa, vaikka painoa se ei ole tuntunut nostavan. Toistaiseksi lähinnä päinvastoin. Tiivis työtahti on laihduttanut minut viimeksi vuosikausia sitten nähtyihin tuumakokoihin, mutta lihakseni huutavat apua. Ja kun minun sohvaperunalihakseni huutavat, on tarve otettava vakavasti. 


Illat ja tunnit lasten kanssa ovat liian lyhyitä kuntosalille lähtemiseen, joten harjoittelun tulee tapahtua kotioloissa. -Ratkaisu kahvakuula. Vietin viikonlopun, kahvakuula vielä turvallisesti ostopaketissaan, katselemalla youtubessa erilaisia kahvakuulavideoita ja selailemalla kuntoilusivustoja. Löytyi äijäileviä repimisvideoita ja kevyempää heiluttelupätkää, havainnekuvia ties minkälaisista kieputuksista. 

Ihan juuri sopivaa harjoitteluohjetta en löytänyt, joten nyt kysyn apua teiltä: Täytyykö hyvästä kahvakuulavideosta maksaa jotakin ja mistä niitä löytää? Pelkät kuvat saavat epäilyksen heräämään, että teenkö kuitenkin jotakin väärin ja vammautanko itseni tappavan tasaisesti. Tarvitsen siis havainnollistavaa videomateriaalia, jonka tahtiin ja kannustamana voin kuntoilla lasten mentyä nukkumaan. Ja nyt ei sitten saa tulla sanomaan, että koko kuula on ihan turha ostos. Koska se ei ole. Ei ole.

13 kommenttia:

 1. Mie ihan vain googlasin "kahvakuulatreeni" ja löysinkin jonkun miehen heilumassa videolla kuulan kanssa. Sen kanssa oli hyvä harjoitella. :-) Nyt en pysty sitä sulle linkkaamaan, mutta kokeile vaikka YouTubesta etsiä video.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katsoin youtubesta ainakin yhden suomalaismiehen repimistä. :D Mä kaipaisin sellaista videota, jossa olisi kokonainen ohjelma, mutta sellaista mukavanoloista en vielä ole löytänyt.

   Poista
 2. Kahvakuula on järjettömän hyvä treeniväline. Saisitko tiristettyä aikaa muutamalle ohjatulle tunnille? En viitsi itsekään hassata lapsi/perheaikaa kahvakuulailuun ryhmässä (muihin tunteihin tosin kyllä), mutta oikeat liikeradat ja esimerkiksi selän asento löytyi parhaiten käymällä pariin kertaan ohjatulla tunnilla. Kun ei ne videot oikein anna palautetta.

  Mitä muuta yhtä tehokasta liikuntaa muka voi harrastaa hiekkalaatikon reunalla? Naapurit nauraa, mutta keskivartalo kiittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee!! Ei ollut ihan turha ostos siis. :)

   Toi on kyllä ihan hyvä idea tuo ohjattu tunti. Säännöllisiin salikäynteihin en vaan taivu, mutta pari opetuskertaa voisi tehdä hyvää alkuun.

   Tuo sun hiekkalaatikkotreeni on kyllä hauska visio. Saisin sopivasti varmaan huomiota toisilta vanhemmilta, jos marssisin kuulani kanssa yleiseen leikkipuistoon viikonloppuna. :D

   Poista
 3. Mä aloitin kahvakuulakotitreenailun noilla Youtuben Fitness Blender'sin videoilla (esim. http://www.youtube.com/watch?v=6pDMOIlPLFE). Olleet yksinkertaisia ja selkeitä, omat musiikit taustalle, ja seuraavana päivänä tuntuu reisissä. Mulla oli blogissa joskus vuonna nakki muitakin linkkejä eri videoihin... http://periaatteennainen.blogspot.fi/2012/07/urheiluhullu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuon paikallaan juoksevan naisen katselemisessa on jotakin todella hypnoottista. :D

   Poista
 4. Mulla on kahvakuula myös haaveissa kuhan tuo kahvakuulan virkaa toimittava kuopus hieman kasvaa. Siskoni on saanut uskomattomia tuloksia aikaan ja hän kehotti minua käymään ihan ohjatulla tunnilla alkuun (hän taisi kerran tai pari käydä). Kuulemma saa ihan kädestä pitäen ohjausta joten kotona on sitten varmempi fiilis tehdä liikkeitä, kun tietää että tekee oikein. Nykyään on kyllä varmaan hyvät videomatskutkin olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ohjattu tunti on varmaankin paras tapa aloittaa.

   Poista
 5. Mä olin niin tylsä, että pyysin kahvakuulan äitienpäivä lahjaksi :) En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta tällaista olen katsellut youtubesra sillä silmällä:
  http://www.youtube.com/watch?v=KMARIRoTVww

  VastaaPoista
 6. Heh, mä sain kahvakuulan äitienpäivälahjaksi ja jopa ihan pyytämättä. Rohkea mies, kun sellainen meni ostamaan ilman että olin sanallakaan vinkannut! Mutta tykästyin, koska hänellä ajatuksena oli myös saada meille yhteistä aikaa tekemällä jotain muutakin kuin telkkaria töllöttämällä. Eli hän lupasi mulle lahjan yhteydessä myös yhteisiä kahvakuulatreenejä ja hän kuulemma osaa opettaa. Vain yksi huono puoli tässä on: Miehen ostama kuula on karu rautainen mötikkä eikä söpön värinen. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pysty ottamaan mieheltä mitään ohjeita vastaan. :D

   Poista