torstai 16. toukokuuta 2013

Leivoksia ja kyyneleitä

Onpas outoa, oli ajatus joka pyöri päässä heti aamusta. Kiireetön lähtö kotoa lämpöisessä kesää enteilevässä säässä. Leivoskahveihin päättyvä aamiainen Ekbergillä, kun sattuikin olemaan ylimääräinen puolituntinen käytettävissä ennen koulutuksen alkua. Jari Sinkkonen pitelemässä minulle ovea. Paljon ajatuksia herättävä koulutuspäivä. Tulevaisuudensuunnitelmat, jotka selkenivät jossitteluista päätöksiksi. Ja yllättävä käänne, jossa mies päätyy viemään kuumeiset lapset mökille isovanhempien hoteisiin, jotta minä pääsen osallistumaan myös koulutuksen toiseen päivään ja mies pääsee hoitamaan välttämättömän työtehtävän.Yhtäkkiä ei ollutkaan kiire päiväkodille tai kotiin ruokkimaan lapsia. Vapaailta. Onpas outoa. Poikkesin Stockmannille, kiertelin kauppoja, kävin syömässä ja suuntasin kotiin cavahyllyn kautta. Tunsin eläväni vierasta elämää. Asemalla kaivoin laukun pohjalta baaritupakat, kun olo tuntui kesäisessä illassa niin vapaalta. Onpas outoa. Tulin hiljaiseen kotiin ja ihmettelin vähän lisää. Istuin tyhjän kodin parvekkeelle iloitsemaan ihanasta lämmöstä. Muutamaa tuntia myöhemmin liikutuin kyyneliin Suomen euroviisuesitystä katsellessani. Joojoo. -Outoa.

21 kommenttia:

 1. Outoa, tosiaan!
  Mutta tekee välillä niin hyvää. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa!

  Ps. Ihanaa, kun joku muukin mutsi on noin julkijuoppo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mä en usko alkoholin demonisointiin. Olen jopa juonut lasten läsnäollessa. :)

   Poista
  2. Uuh, just eilen mietin että olisko pitänyt ottaa kylmää siideria kahvikupissa puistoon. Ja oi baaritupakat, teitä on niin ikävä :)

   Poista
  3. Mä luulen, että moni kotiäiti pohtii näinä päivinä tuota siiderinysymystä. :D

   Poista
 3. Kai sulla oli meidän Sinkkonen ja minä - fanipaita päällä? (luotan sokeasti että muistat kaikki blogikeskusteluvitsailumme ja viittaan tähän)
  Oikeasti, ihan mielenkiintoisia luennoitsijoita olet käynyt viime aikoina kuulemassa. Onnea kovasti niille tulevaisuudensuunnitelmille, mitä ne sitten ovatkin! Kilistän sille ja nostan lasini demonisointia vastaan kanssasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä muistan! Mä kyllä hämmennyin, kun en osannut lähikontaktia odottaa. Jari meni hissillä ja minä tein hätäpäissäni päätöksen käyttää portaita. :)

   Poista
  2. Tajusin juuri muuten tehneeni tekstissä ärsyttävän salaviittauksen muutoksiin! Inhoan niitä!!! Mutta toivon voivani palata tähän asiaan myöhemmin. Anteeksi vielä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olin just tulossa sanomaan "baaritupakat <3" :).

   Poista
  2. Ihanaa, että tupakka herättää meissä tällaista yhteenkuuluvaisuuden tunnetta! :D

   Poista
  3. ...siis itse asiassa mullakin sykähti tekstiä lukiessa syvimmin just baaritupakoiden kohdalla, ja nyt oli sitten pakko tunkea yhteenkuuluvuuden tunteen rippeille. :D Ah, baaritupakat! <3

   Poista
  4. (Ei sillä etteikö aika lailla joka teksti ja tämäkin olisi muutenkin sykähdyttävä ja kommentointihalua herättävä, mutta nyt kävi näin.)

   Poista
  5. Mä en osannut arvata, että baaritupakka-aski herättää näin lämpimiä tunteita. <3 hauska juttu

   Poista
  6. Hyvin lämpimiä! Niihin kiteytyy joitain olennaisia totuuksia ja kuvitelmia. Oman vapauden demonstrointia tai muuta tärkeää. Silta entiseen. Jotain sykähdyttävää ja niin tuttua.

   Kirsi

   Poista
  7. Se on kyllä totta, että baaritupakat edustavat aikaa ennen lapsia. Kun pystyi töistä lähtemään keneltäkään kysymättä ihan mihin vaan. Vapautta.

   Poista
 5. Tää kuva on kuin 80-luvulta. Mulla oli samanlaiset kengät ja leoparditrikoot. Leopardifarkkuja oli silloin kyllä myös katukuvassa.
  Huomasin, että n.30v. sitten oli hyvin samanlainen vaatemuoti kuin nykyään--( tuulitakkeja, värillisiä kirkkaita farkkuja, tennareita ja sinnepäin...=)

  NOPPA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah. Totta! Voin kyllä paljastaa, että mulla ei ole sellaista tupeerattua otsatorttua. :D

   Poista
 6. Musta tuntuu että mä olen bongannut nämä farkut.

  (Ja ah kaikelle muulle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkohan mä niiden farkkujen sisällä? :D

   Niitä sai kympillä Henkkamaukasta, joten eivät olleet ihan hirveän monelle kelvanneet. :)

   Poista