sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kuuden tunnin salamarakkaus

Voiko viihde-elektroniikkaa rakastaa? Tällaisena kuuden tunnin automatkan jälkeisenä sunnuntaina vastaisin, että kyllä voi. Olen muodostanut rakkaussuhteen Nextbase kahden 7 tuuman näytön kannettavan dvd-soittimen kanssa, enkä aio erota koskaan. Jos laitteemme sattuisi hajoamaan ennen joulupäiväistä kotimatkaamme, voisin puhjeta ääni väristen tulkitsemaan Kaija Koon Kylmä ilman sua kappaletta, tuskaani lievittämään. -Mulla on niin kivinen tie ilman sua. Auki haavat sielusta se hiertää. Enkä siitä ulos pääse ilman sua. Ympyrää se kiertää. Kivinen on tieni ilman sua.  


Sieluni on siis edelleen ehjä, ja kiittäminen käy yksinomaan uutta viidettä perheenjäsentämme, Nextbasea. Viime pääsiäisen anoppilan reissustamme viisastuneena, suuntasimme viime viikonloppuna perheretkelle Giganttiin ja kannoimme kotiin kannettavan kaksinäyttöisen dvd-soittimen. 

Puolitoista kierrosta Anniina balleriinaa,  kahdeksan maissinaksua, lounastauko, päiväunet, pullakahvit huoltoasemalla, kaksi jaksoa Muumeja ja olimme perillä anoppilassa. Millon me ollaan perillä? kuultiin ensimmäisen kerran 15 minuuttia ennen määränpäätä. Tavallisella lähimpään Citymarketiin suuntautuvalla reissulla tivaaminen alkaa jo auton moottorin käynnistyessä. Tämä on rakkautta.

4 kommenttia:

 1. mää tiijän. meillä on muutaman vuoden ollut tarjoustalon denver-halpismalli, joka on hyvin pelittänyt sekin. tosin se on käytössä lähinnä mökillä ja keskimmäisen harvoilla automatkoilla, koska esikoisen matkapahoinvointia se ei paranna... joten tämäkin joulu menee sukuloimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koputtaa puuta, kun ei ainakaan vielä ole meillä ilmennyt oksentelua. Pirullinen vaiva, varmasti.

   Poista
 2. Nää on näitä periaatteet romukoppaan jotta järki säilyy -päätöksiä, hyvä te! Kannatan, vaikkei meillä vielä ole tarpeellinen vehjes. Jonain päivänä salettiin on.

  Oikeastaan halusin tulla toivottamaan oikein ihanaa joulua, monia iloisia riemuhetkiä lasten kanssa ja vähintään yhtä monta rauhallista hetkeä joululahjakirjan ja punaviinin seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää halua elää ilman tuota vehjettä. Etenin omassa kirjassani ajomatkalla useita kymmeniä sivuja, kun ei täytynyt koko ajan kannustaa, että jaksakaa nyt hetki vielä, kun mä jakelen näitä rusinoita.

   ja mahtavaa joulua myös teidän perheelle, hanna. Tästä tulee hyvä joulu.

   Poista