tiistai 25. syyskuuta 2012

Kansalaistaitojen äärellä

Taitopostaus -äitiysblogien klassikko. Listataan saksalaisella tarkkuudella jälkikasvun karttuneita kykyjä: liikkumismetodit, kynien kanssa suhraamisen aste, mitä suusta pääsee ja ulostamistilanne. Sitten joku kyynikko lukijakunnasta pahoittaa mielensä. Pitääkö sitä nyt kaikelle kansalle leveillä kakaransa taidoilla, eihän tuo piirros edes muistuta perunaa! Tai sitten voi vaihtoehtoisesti panna paremmaksi. Meidän Jenna-Aleksanteri ölisi kuulkaa neljän sanan lauseita jo ryömiessään. Ai että. Kyllä se lapsen saaminen tuo ihmisestä esiin mukavia puolia. Ja nyt se tulee -Pihalla kotona-blogin ensimmäinen taitopostaus! (Tittididii) Tätä taitoa on meidän perheessä nimittäin odotettu. Kakkonen on oppinut katsomaan televisiota!!! Vuosi ja kahdeksan kuukautta siihen meni. Praise The Lord Of TV! Siinä se istuu aamuisin, nakutettuna sohvaan ainakin puoli tuntia, välillä pitempäänkin. Minä sanon vaan, että Hello aamutorkut sohvalla, viime kerrasta on jo ihan liian kauan. Ja  nyt aiomme toivottaa tervetulleeksi perheeseemme myös kannettavan dvd-soittimen kahdella näytöllä, pitkien automatkojen pelastajaksi. Merkkisuosituksia tai muita yleisiä vihjeitä?

8 kommenttia:

 1. Onnea taidosta :) Meillä on joku Philipsin, mallia en muista mutta googlettamalla Philips kannettava dvd-soitin ja Prisman linkistä eteenpäin näytti suht samanlaiselta, vähän päivitetymmältä versiolta. Meillä pelastanut automatkoja kohta jo 2,5 vuotta, ihana kapistus! Jos jossain mallissa on kaukosäädin jota voi käyttää etupenkiltä, niin se olisi aika näppärä. Itse kuljen paljon lasten kanssa kolmisin ja kun pienempi nukkuu, ei mielellään pysähtyisi laittamaan isommalle levyä uudelleen päälle. Nykyään osaan laittaa sen jo etupelkiltä kopeloimalla mutta aikaa siihen opetteluun meni. Ja esikoinen on jo niin iso, että pelaa sitten vaikka puhelimella pelejä jos ei saa levyä uudelleen päälle, siitä onkin tullut uusi hitti meillä automatkoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio tuo kaukosäädin. En olisi tullut ajatelleeksi.

   Mä en ole puhelimen pelejä lapsille vielä näyttänyt. En jaksa tapella pelaamisajoista, mutta automatkoille voisi kyllä jossakin vaiheessa ottaa käyttöön.

   Poista
  2. Ei meinaa kommentointi onnistua iPadilla, ei anna korjata kirjoitusvirheitä. Mutta tuohon jäljempään kommenttiin vielä, että kahdella näytöllä voi katsoa joko molemmat omia valintojaan tai yhteistä :) Mä kauan aikaa välttelin lasten tietokone-/puhelinpelimaailmaa ja lopulta tänä kesänä ne kuitenkin ovat muka salakavalasti tullut käyttöön. Ensin padille jotain palapelejä ja pikkuhiljaa vähän muitakin, aluksi ihan automatkoja ajatellen, mutta kyllä niitä välillä pelataan ihan kotonakin, suhteellisen vähän kuitenkin ja suhteellisen pienellä väännöllä. Esikoinen täytti neljä ja olen sanonut, että jos peliajoista pitää tapella, niin sitten pelaaminen loppuu. Useimmiten laitan munakellolla 20 minuuttia aikaa peleille ja siihen on tyytynyt, pitkällä automatkalla tietty vähän enemmän.

   Poista
  3. Mulla on iphonella ihan sama vika.

   Meillä ei ole padia ja puhelimella noita lasten palapelihommia ei varmaankaan oikein kannata kokeilla. Ei ole tullut houkutusta siis. Välttelen nykyään kaikkea uutta tavaraa, mistä tulee potentiaalisesti lasten välille riitaa. En jaksa sitä selvittelyä ja vuorojen jakoa.

   Poista
 2. Yleinen vihje: digiboksi, johon voi tallentaa. Ajastat suosikit, joita voi katsoa omalta boksilta senkin jälkeen, kun esim. Yle Arenasta ne ovat poistuneet.

  VastaaPoista
 3. Meillä on just kaukosäätimellinen kannettava dvd-soitin, toimii! Paitsi että just meidän ei toimi hirveen hyvin, kun kakkonen hakkasi sitä lattiaan ja nyt luukku pitää laittaa kiinni jeesusteipillä. Et ei sit hirveen usein viitsi vaihtaa sitä levyä.
  Olemme nyt pohtineet, että pitäiskö hankkia a) uusi dvd-soitin kahdella näytöllä, b) uusi soitin yhdellä näytöllä vai c) panostaa siihen, että latailis videot ipadille, koska toi kolmevee käyttää jo sitä ihan sujuvasti. Ja sille ipadille saa myös kaikenlaisia lasten appseja, jotka tolle isommalle uppoo jo aika hyvin, esimerkiks väritysjuttuja ja "kuvakirjoja". Jälkimmäisistä tykkää kyllä pienempikin, mut ihan ei vielä taidot riitä käyttämään sitä itse, vaikka into on kova. Miinuspuoli on, että siitä lätystä riidellään jo kotona, joten vähän pelkään, että tuliskohan siitä autossa enemmän ongelmia kuin iloa.
  Mut ai että mä odotan, että pienempikin osais katsoa telkkaria! Olen tässä riemuinnut siitä, että se on innostunut syömään itse. Kohtahan täs ei tarvi enää tehdä yhtään mitään. Sen kun vetää lonkkaa sohvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesusteippi <3

   Mä jotenkin ounastelen, että yksinäyttöisestä tulisi vaan riitaa. Koska riitaa tulee aivan kaikesta. Ja meillä ei oo ipadia. Ja siitäkin tulisi kyllä varmaan se riita, kun toisella oleva on kuitenkin se parempi vehje. Voidaan sitten keskittyä tappelemaan siitä, kumman valitsemaa dvdtä katsotaan.

   Mutta on tuo tv:n katselu kyllä mahtavaa. Oltiin jo vähän huolissaan, kun ei lapsi tuntunut osoittavan mitään mielenkiintoa telkkaria kohtaan. Vielä kun oppii laittamaan vaatteet itse päälle. Aijjai.

   Poista