tiistai 7. helmikuuta 2012

Lahjahevonen

Kääpiö ilmoitti haluavansa ponin. Eipä tuohon voinut muuta sanoa, kuin että totta kai! Kukapa ei ponia haluaisi. 3-vuotissyntymäpäivätkin olivat sopivasti tulossa. Ponista tuli tyttöjen yhteislahja. Ei varmaan oltaisi muuten edes ostettu niille mitään lahjoja, kun saivat kuitenkin sukulaisilta niin paljon tavaraa.

Yhdestä kakkosen paketista kuoriutui hakka. Jokainen, joka on lukenut Erlend Loen Supernaiivin, tietää että hakka on erittäin paljon tyydytystä tuova leikkikalu. "Kun kaikki kepit on hakattu tasaisesti alustaansa, syntyy eräänlainen yhtenäisyyden tunne. Asiat sopivat yhteen. Niillä on merkitystä." Kirjan päähenkilö arveli, että jos hän hakkaisi tarpeeksi kauan, pystyisi hän ehkä saavuttamaan tunteen kaiken merkityksellisyydestä niin maailmanlaajuisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Minä toivon samaa.


Kakkonen on aikaistanut aamuheräämistään puoli viiteen aamulla. Olemme yrittäneet lykätä nukkumaanmenoa inhimillisemmän herätysajan tavoittamiseksi, mutta toimillamme ei ole toistaiseksi ollut toivottuja vaikutuksia. Aamuisin makaan sohvalla ja vannon kuolevani. Sitten siirryn ruokapöydän ääreen, nojaan kättä otsaan ja yritän torkahtaa samalla kun syötän vauvalle puuroa. Välillä nakuttelen hakkaa. Se ei tunnu kiinnostavan kakkosta, mutta minä tunnen pienen pienen tyydytyksen tunteen.

10 kommenttia:

 1. Tunnen aamutorkkuna henkilönä suurta sielujen sympatiaa noista sinun aamuherätyksestäsi joka kerta kun niistä kirjoitat. Minä nousin tänään niin väärällä jalalla jo kuuden herätyksestä. Sitten minua alkaa ärsyttämään sekin, ettei osaa säädellä omaa jaksamistaan ja mielialaansa niin, että heräisi oikealla jalalla, vaikka kello olisi mitä. Mutta sitten, kun ne heräämiset ovat sääntö, eikä poikkeus, tulevat jo fysiikan lait minun kropallani vastaan, ja yksinkertaisesti v-käyrä on mahdottomuus torjua edes hakkapelillä.

  Joten ihailen zeniläistä hakkatyydytystaitoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä klo 6 on jo ihan hieno aamu. Mutta otan kyllä ihan henkilökohtaisena vittuiluna sen, että maailman aamu-unisin pariskunta saa lapsikseen näitä aamuvirkkuja. Tähän ei totu koskaan.

   Poista
 2. Voi terve. Tuota heräämistä. Juuri luen kakkosta nukuttaessa toisella silmällä Gina Fordin lastenkasvatusopasta. Siinä oli juuri Q&A osiossa kysymys mitä tehdä kun lapsi herää klo 5.30. Vastaus oli pitkä mutta jotenkin siten meni että katso että nukkuu päivällä vähän eli alle 2,5t (jep jep) ja syö päivällä hyvin ja että aamupalalla antaa eka puuroa ja sitten vasta maitoa. Itsestään selvyyksiä ehkä mutta oli ihan hyvä pointti siinä, että kannattaa harkita missä vaiheessa laittaa lapset samaan huoneeseen etenkin jos esikoinen kovasti hoivaavaa sorttia (jottei hoivaa samassa huoneessa nukkuvaa vauvaa mm. tukahduttamalla peitolla) kuten meillä. Ko.kirja löytyy helmetistä. Ei huippuhyvä mutta käytännöllinen. Hakka on hyvä. Hakkasin kanssa esikoisen kohdalla muutamat aggressiot sillä ulos. Auttoi mukavasti siihen väsyneeseen ketutukseen. Ja anopin kommenttien sulatteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän on pakko olla joku kausi. Jotakin on ehkä tapahtumassa kehityksessä. Lapsemme on varmaankin nero ja oppii ensi viikolla lukemaan.

   Ja kiitos vinkistä, en todellakaan ole nyt jaksanut itse perehtyä mihinkään opaskirjoihin. Mä alan nyt todellakin rajaamaan noita päikkäreitä, koska kakkonen nukkuu välillä ulkona todella pitkään. En ole ikinä jaksanut opettaa sitä nukkumaan sisällä, kun esikoinen herättää sen kuitenkin mölyllään. Ruokaa menee nyt ihan ok, joten siitä en usko heräämisen johtuvan. Tänään olen vähän toiveikas, kun se heräsi VASTA klo 04.54.

   Poista
  2. Jep. Totta, olin taas unohtanut ton seuraavaa kehitysvaihetta edeltävän valvomisen. Meillä kun joka helekutin yö viimeiset 5 viikkoa olleet kaaosta kiitos erinäisten tautien niin se kehitysvalvominen on jotenkin jäänyt taka-alalle vaikka tyyppi oppi tän kuukauden aikana ryömimään ihan vauhtina. Veikkaisin, että tuolla valvomisella teillä tosiaan opitaan vähintään lukemaan ellei jopa a)pelaamaan tennistä (oli muuten hyvä Agassin elämänkerta tai b) säveltämään (kuin Mozart). Mutta joo enpä itse hirveästi noita opuksia ehdi lukemaan, tuon Ginan opusta luen koska sillä tarkat kellonaikarytmit miten päivän voi taaperon ja vauvan kanssa jaksottaa ja näin väsyneenä on aina kiva kun joku asia on valmiiksi pureskeltu. Menee jopa jakeluun.

   Poista
  3. Tämä lapsi tapailee nyt kovasti sanoja. Mutta mä taidankin ottaa sen Agassin elämänkerran sellaiseksi vanhemmuusoppaaksi. Jos ei kersa opi kelvollista rystylyöntiä seuraavan vuoden sisään, niin täytyy todellakin vähentää niitä unitunteja.

   Toi Ginan aikataulukirja kuullostaa kyllä hyvältä. Täytyy varmaan hankkia.

   Poista
 3. haa haa haaste, sulle on haaste mun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kii kii kiitos! Otan sen kiitollisena vastaan.

   Poista
 4. Tuunpa tänne vähän kehumaan (no on tää olevinaan tsemppi oikeesti). Meidän pätkä heräili just noihin saatanallisiin aikoihin vielä pari viikkoa sitten. Nyt se on vetänyt tsetaa parhaimmillaan jo 6:40 saakka ilman tankkausta, tissillä pysähtymisen jälkeen jopa 8:30 asti! Ja ilman yökiljuntoja useammin kuin joka toinen yö, vannon sen.

  Käveleekö kääpiönne? Mä olen nimittäin melko varma, ettei meidän kaaostonttu saanut purkaa kaikkea fyysistä lataustaan ennen kuin se vähän aikaa sitten oppi kävelemään kunnolla ja vähän juoksemaankin. Iltaisin se nimittäin ramppaa edestakaisin oman huoneensa ja muiden maamerkkien väliä kunnes on itkua ja huikkaa vaille valmis kaatumaan suorin jaloin sänkyyn. Akku tyhjäks ja latinkiin. Voi tietty olla, että tämä on vain hetkeksi nukkumaan pääseen äidin toiveajattelua ja kersa herää ens viikolla jo kolmelta.

  Ps. Komee polle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onnistu, että aamulla syötetään ja sitten jatketaan unia. Herääminen vain aikaistuu ja aikaistuu, kun vauva odottaa aamuruokintaa. nim. Kokemusta on.

   Kärryn kanssa kävelee hyvin, mutta ei uskalla vielä päästää irti. Ei meillä kyllä esikoisen kanssa se kävelemään oppiminenkaan mitään rauhoittanut. Huonot lapset meillä.

   Polleja liikkuu Huutonetissä paljon 10-15 euron hintaan.

   Poista