torstai 1. joulukuuta 2011

Countdown

Joulusesonki alkaa tänään, jos meidän perheeltä kysytään. Meillä on 400 led-valoa, kaksi pakettia pallokoristeita, yksi joululevy iTunesista, muutama jouluaiheinen kirja kirjastosta, kaapissa pullo glögiä sekä ruukussa pieni joulupuu. Ei ollenkaan huonosti perheeltä, jonka kotona ainoa jouluun viittaava asia vielä pari viikkoa sitten oli kaapin perälle unohtunut mantelipussi.


Olemme tänään koristelleet joulupuutamme kääpiön leikkipuistossa taikataikinasta askartelemilla "koristeilla". Kääpiö jaksoi keskittyä taikinan kanssa sähläämiseen yllättävän kauan ja minäkin sain askarrella omat koristeeni lapsen häiritsemättä. Joulukoristeiden lisäksi olemme myös hankkineet kääpiölle joulukalenterin, jonka taustaorganisaation toiminta ei yhdenkään perheenjäsenen mielestä vaikuta epäilyttävältä. -Partiolaiset eivät läpäisseet tätä seulaa.

Täytyy myöntää, että olen tänä vuonna joulusta keskimääräistä enemmän innoissani. Esikoisen ollessa jo melko tolkuissaan, on ihan mukavaa luoda perheen omia jouluperinteitä ja odottaa tulevaa juhlaa. Lähiviikkoina, jos tunnen itseni oikein oikein äidilliseksi, aion koota yhteen kaiken kärsivällisyyteni ja leipoa lapseni kanssa pipareita. Ja yritän parhaani luopua kaikesta kunnianhimosta pipareiden ulkonäön suhteen.

4 kommenttia:

 1. mun jouluinnostus on tänä(kin) vuonna hukassa. Onneksi sitä riittää muilla.

  Ja hei, suosittelen ostamaan piparitaikinan kaupasta. Mä ostin miehelle valmiita pipareita, koska itselle ne ei juuri maistu.

  Mekin mietittiin juuri menneellä viikolla, että mikä niissä partiolaisissa oikein epäilyttääkin. Meillä ei ole siis kalenteria ollenkaan. yleensä on ollut veikkauksen, mutta nyt unohdettiin. Mikä teillä sitten läpäisi seulan?

  VastaaPoista
 2. Itse tykkään syödä lähinnä sitä piparitaikinaa, mutta valmis tuotos ei niinkään maistu.

  Partiolaiset ovat epäilyttäviä. Uskonnollinen järjestö, jossa lapset harjoittelevat univormut päällä suojeluskuntataitoja, on jotenkin outo konsepti. Ostettiin Unicefin kalenteri. Ne on ihan hyvällä asialla.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että on muitakin epäileviä Juutaita kuin minä. Jessejärjestöhän partio suoraan on. Yhtä syntistä "pakanalle" kuin tiettyjen ruokamerkkien käyttäminen- jos oikein kylvetään epäilyksen siemeniä ilmaan :D. No joo, joskus jaksaa miettiä, joskus ei. Meitä tuki VR ilmaisella Myyrä-kalenterilla. Onkohan nro 24 "Myyrän myöhästelevä pentti-juna saapuu ajallaan"?

  VastaaPoista
 4. Eihän siinä uskonnollisuudessa tietenään mitään vikaa ole. :) Tässä erätaitokoulukontekstissa se on vaan vähän outo tvisti minun mielestäni. Ei taida olla pakanoiden paikka.

  Mä luulen, että teidän kalenteriin voi tässä seuraavina viikkoina tulla yllättäviä teknisiä ongelmia.

  VastaaPoista