perjantai 17. tammikuuta 2014

Vuoden some-lupaus

Viikon teemana on ollut havahtuminen omaan vanhuuteeni. Töissä nuoremmat kollegat ihmettelivät avioliittovuosieni ja lapsieni määrää (kohta 7! 2!). En oo enää nuori, ajattelin. Kuulin ensimmäistä kertaa WhatsApp sovelluksesta. Kuulemma kaikki sitä käyttävät. Taidan olla tulossa vanhaksi, ajattelin. Sitten näin Sokoksella moon bootseja myynnissä ja muistelin lapsuutta 80-luvulla, 30 vuotta sitten, kun äiti ei suostunut minulle niitä moon bootseja hankkimaan. Olen vanha, ajattelin. 

Mutta onneksi vanhana on kivaa. Aiemmin tällä viikolla huokailimme töissä yhteistyökumppanin kanssa sitä, kuinka ihanaa on olla niin vanha, että ei enää arvota tyylikkyyttä lämpimänä pysymisen edelle. Keskustelukumppani viikkasi ennen palaveria toppahousut käsilaukkuun ja oli lämmin, tyylitön ja onnellinen. Vanhuuteen kuuluu myös kaikkien uusien asioiden kauhistelu. Tänään sain tietooni aamu-uutisia työmatkalla selaillessani, että yksi tämän vuoden someilmiöistä saattaa olla oman nakukuvan lataaminen nettiin. Omg, tai jotain. Jälleen yksi syy iloita tosiasiaa, ettei ole enää nuori. 

Selfien, eli meitsien lisäksi omien ruoka-annosten kuvaaminen jatkaa some-suosiotaan. Unohdin kuvata lounaaksi nauttimani Street gastron leivän, mutta onneksi tajusin kaivaa kameran esiin päivällisellä. Nyt pääsette osalliseksi tästäkin tärkeästä some-informaatiosta: Lihapullapasta!! Ajankuvasta ahdistuneena tein juuri päätöksen, että pyrin olemaan tänä vuonna ottamatta yhtään itse näpsäistyä kuvaa naamastani, jaloistani tai syömistäni ruoista. Koska olen aikuinen ja vanha.

8 kommenttia:

 1. Varmaan instagramin kasvava suosio lisää noita meitsie- ja ruokakuvia. Faceen niitä laittaa harvempi (ainakin minun tuttavapiirissäni, joiden nuoruudessa hädin tuskin oli commodore64), mutta instassa ne tuntuvat olevan peruskauraa.
  Heh, eikö nyt yksi hissiselfie pitäisi kuitenkin olla blogissakin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua sitä ruokien kuvaamista. Siksi mun ei varmaan kannata mennä instagramiin. Vannoin kyllä pitkään, että en halua mennä facebookiinkaan ja siellä ollaan. Varmaankin kesään mennessä muikistelen peilin kautta jokaisessa vessassa, joka tulee vastaan.

   Poista
 2. Tästä lämpimänä pysymisestä haluaisin kyllä huomauttaa, että kun olin nuori, koin kylmän eri tavalla. Korvani kaikuvat yhä vanhempieni "TAKKI KIINNI!" -huudoista. Silloin ei tullut mieleenkään laittaa takkia kiinni, kuumahan olisi tullut.

  Nyt ei tulisi mieleenkään jättää takkia auki. Hyvä, etten sisälläkin takki päällä istu.

  Aion surutta yleistää oman kokemukseni muihin ja väittää, että toppiksia ei edes tarvii ennen kuin on vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin lahjoittaa jokaiselle teinitytölle kerraston. Mä näen niiden ripsipidennysten sumentamista silmistä orastavan hypotermian.

   Poista
 3. Tätä on liikkeellä. Korot ovat vaihtuneet mukaviin jalkineisiin - vuosia sitten... Eccoja ei sentään vielä löydy eteisestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joskus muutaman vuoden päästä tämä mutsi pyörii kylillä niin kätevät Kuomat jalassa.

   Poista
 4. Mitäköhän tästä pitäisi nyt ajatella että olen 24v ja aika suosiolla vedän ne toppahousut jalkaan joka kerta kun lähden liikkeelle... Asutaan kuitenkin silleen ihan trendikkäästi pk-seudulla 10min matkan päästä stadista..

  VastaaPoista