maanantai 11. marraskuuta 2013

Ylistys suomalaiselle miehelle, joka tulee työpaikalleen ja on päiväsaikaan selvin päin

Tämä ei ole myöhästynyt isänpäiväpostaus. Tämä on ylistyslaulu remontti-, sähkö- ja lvi-alan ammattilaisille, joiden työpanoksen ansiosta meidän perheellä on jälleen käytössä keittiö -kolmen kuukauden tauon jälkeen. - Kyllä, kolmen. 

Elokuusta lokakuun alkuun menetin uskoni rakennusalaan. Ohareita, katoamisia ja epämääräisyyksiä -ja sitten kaikki alkoikin yhtäkkiä sujua. Liikutuin aamuisin, kun miehet tulivat töihin ajallaan ja tekivät työnsä tarkasti ja ammattiylpeydellä. Kaatokännissä oltiin vasta työpäivän päätyttyä. Ar-vos-tan.


Kato ku vesi virtaa, huokasin haltioituneena miehelle, kun sepalus auki hanoja kytkenyt putkimiessetä oli huristellut matkoihinsa 70 euron huoltoajokorvaukseen oikeuttaneella pakettiautollaan. Täytimme tiskikonetta liikuttuneina ja vihimme voitonriemuisina käyttöön uunin työntämällä sinne pellillisen ranskalaisia. Voisin kirjoittaa oman vuodatuksen uunin nerokkuudesta ja monikäyttöisyydestä lapsiperheen arjessa. Ja keittiön tasot! -Todella kätevät olla olemassa.

Olen niin onnellinen, että haluaisin kutsua teistä jokaisen syömään meille uunissa paistamaani keikauskakkua. Tai makaronilaatikkoa. Tai vaikka niitä ranskalaisia. Ei tarvitse enää syödä kertakäyttöastioista tai huolestua tiskeistä. Meillä on tiskikone!!!

8 kommenttia:

 1. Koska sopii tulla?

  Yhden talon rakentaneena ei voi kuin yhtyä tuohon juhlan aiheeseen. Vain mainosalalla olen nähnyt sallivampaa suhtautumista päihteiden käyttöön työajalla. Ja siellä ei sentään ole kenenkään henki tai hlökohtainen omaisuus kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt heti ei ehkä kantsi tulla, kun lapset on oksennustaudissa. Mutta sun kanssa mä kyllä istuisin glögille ehkä jonnekin ravitsemusliikkeeseen.

   Yritän olla ajattelematta sitä, minkälaista skeidaa krapulaiset ja humalaiset raksaäijät pykää joka päivä ympäri Suomen. Alkaa ahdistaa.

   Poista
 2. me
  muutamme kohta rivariin, jossa pitäisi teettää kylppäriremppa ensi
  kesänä. tämän jutun jälkeen en taida uskaltaa, kolmea kuukautta ilman
  kylppäriä emme voi olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä remppatarve tuli vähän yllättäen, kun keittiön kastuneen lattian kuivattamiseksi piti purkaa kaappejakin pois ja työlle ei meinannut löytyä tekijää, joka oikeasti tulisi paikalle. Ehkä kun ajoissa alatte suunnitella ja kilpailuttaa firmoja, kaikki menee hyvin. Ja kesällähän voi käydä puskapissalla. Hehhehheh.

   Onnea uuteen kotiin myös!

   Poista
 3. Cin cin!

  Toissa kesänä olimme erään remonttifirman alimman prioriteetin työmaa, jolle tultiin jos tultiin, yleensä siinä main kun piti laittaa lapsia nukkumaan. Parisen kuukautta yhden pienen suihkuhuoneen laittaminen kesti, aivan karseeta. Pienet keikat ei tunnu kiinnostavan ketään, pitäs olla monen kuukauden jättiremppa, että jaksaa panostaa.

  Kannattaa tehdä lämpimiä juustoleipiä. Teidän uunissa on varmaan grillivastus, käytä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tarjouspyyntöjä varmaankin 15 eri firmalle, mutta ei tullut kuin parilta firmalta joku vastaus. Ilmeisesti tuollainen vajaan kuukaudenkaan työ ei ole kovin vetovoimainen. Prkl. Ja ehdoton kyllä juustoleiville!

   Poista
 4. Tuo on niin mahtava tunne! Itsehän aikoinaan, kun sain jatkojohdolla tiskikoneen käyntiin neljän kuukauden tiskaamisen jälkeen otin kuvia albumiin käynnissä olevasta tiskikoneesta. Voi sitä autuuden tunnetta. Heiheihei-huudot raikasi, raikukoon ne teidänkin upouudelle keittiölle :)

  VastaaPoista