torstai 1. elokuuta 2013

Arjen ylistys

Loma loppui. Sain köllötellä, lueskella, torkkua, sukuloida, syöpötellä, matkustella, meloa, saunoa, uida ja tissutella sieluni täydeltä. Tänä aamuna vedin jalkaan ne asiallisemmat housut, puuteroin nenäni, punasin huuleni ja huokasin tyytyväisenä. Kuusi viikkoa lomaa oli enemmän kuin tarpeeksi. Vähempikin olisi riittänyt. Jossakin viiden viikon kohdalla kaivoin esiin kurssikirjat ja aloin haaveilla arkirutiineista, uuden työpaikan uusista haasteista ja siitä tunteesta, joka hiipii rinnan alle perjantai-iltapäivisin. Fiilistelin etukäteen työmatkoja polkupyöräillen tai joukkoliikenteessä äänikirjaa kuunnellen. Arki on mukavaa.


Työpaikalla opettelin käyttäjätunnuksia, keksin salasanoja, äänitin vastaajaviestin, valitsin sambamusiikkia soittoääneksi, muistin nimiä väärin, ilahduin pariin otteeseen, söin kamalaa työmaaruokaa, tajusin että minulla on varmaankin homma ihan hanskassa ja menin kaupan kautta kotiin. Makaronilaatikon jälkeen esikoinen halusi lähteä pyörälenkille ja toivoi, että juoksisin vieressä. Vedin jalkaan lenkkarit ja jolkottelin jokusen kilometrin. Huomenna alkaakin jo viikonloppu ja sen jälkeen päiväkotiarki. Tästä tulee mukava syksy.

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen työhön ja mukavankuuloiseen lomaan! Meilläkin aloitettiin "arki" tällä viikolla. Lapset saivat olla lomalla hoidosta melkein sen kuusi viikkoa - itse vähän vähemmän. Kun lomaa oli vielä pari viikkoa jäljellä, nuorempi alkoi kysellä iltaisin hoitopäivästä ja tuskaili kun aina vaan on "lomaa ja lomaa"... :D -Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Esikoinen on jo monta viikkoa kysellyt, milloin pääsee taas päiväkotiin. Alkaa ilmeisesti loma riittää lapsellekin. :)

      Poista